My Extraordinary Precious Memories In MGS

Zaman sekolah memang best. Best tau bukan kamus Besta. I tak pernah menyesal tukar sekolah dar MC pergi MGS walaupun ternyata kalau sekolah kat Convent boleh pergi memonteng dekat Ipoh Parade kalau feel nak belajar hari tu kurang. Kenapa I pindah sekolah? Sumpah bosan soalan tu. Tah I saja je nak tukar sekolah, tak boleh ke?

And I tak regret langsung Ok masuk MGS. Kawan-kawan kat MGS semua sempoi, gila, tak beradab, baget comel. GIRLS! Damn rindu kat korang.

Itu belum cikgu-cikgu lagi. Cikgu kat MGS semua vogue ok!Gila glamer macam kami. Ada cikgu datin, ada cikgu comel. Macam-macam fesyen ada. Budak sekarang ni tak pergi sekolah pun rileks je on Facebook tanya cikgu apa kerja rumah hari ni. Amboii! Senangnya hidup korang erkk? Kalau I ni asyik kena tahan dengan Ms.Chan je. Padahal I sumpah baik tapi dia cop I budak nakal, jahat semua ada kat I. OK! I memang sumpah nakal dan I regret gila ok? Ternyata sekarang ni I lah budak paling baik dekat kolej sebab tak pernah ponteng kelas, assignment siap on time, siap jual contact lens dekat lecturer lagi.

Konisak Mustaffa
-sama-sama pergi skolah naik motor. Nak kena tunggu dia make sure tudung die tak penyek waktu pakai helmet. Stress tahu tak stress?

Diana Amin
-bersama-sama maju berusaha mintak nombor tepon Zaquan Adha dan suka sembang pasal siapakah lelaki paling HOT di dunia.

Rose Hanisah
-sampai je sekolah ada je nak kongsi cerita pasal Prison Break, Desperate Housewives, Ghost Whisper dan semualah cerita english yang bersiri-siri ni. Nasiblah Gossip Girl tak ada lagi time tu. Tapi sekarang dah habis sekolah 7 tahun oh mai G macam tak percaya dah 7 tahun okay so dah tak ada orang dah nak kongsi cerita yang best-best macam tu.

Yna
-suka ajak pergi Ipoh Parade lepas tu belanja makan. Gila kaya budak ni time sekolah. Makan tempat mahal-mahal di mana menjangkau kemampuan kami budak sekolah ni haaa. 

Reen Ghazali
-kalau dengan Rose cerita English dengan Reen pulak cerita Korea. Dia tak habis-habis nak balik rumah cepat-cepat lepas habis kelas sebab nak tengok cerita Korea dia tu.

Zam G-Huh
-ketua kelas yang sangatlah lembut. Kalau boleh tak nak bagi dia marah sebab kesian tapi selalulah stress dengan kami-kami yang tak reti dengar cakap ni. Atenya kawan sendiri jadi ketua kelas. Oh dan tak habis-habis dengan benda merah die dan Adam AF. Tulisan dia cantik okay.

Fatin Hazwani
-yeah wanita melayu terakhir and until now ok? Seorang pengawas dan walaupun lembut kami hormat dia sebagai prefect dalam kelas so bila bawa barang terlarang mesti tak nak bagitau dia dan sorok diam-diam. Tak nak bagi dia serba salah.

Nadh, Ita & Sulie
-3 orang sahabat belangkas yang sentiasa bertiga ke mana sahaja. Tiga-tiga cun.

Sazarina
-makan ayam yang dah golek-golek atas pasir waktu form 2 tepi longkang semata-mata untuk RM2. Perangai gila-gila. Minah lawak.

Diey
-tudung penguin dia then semangat cheer

Enna
-budak baru dari Pahang then suka bawa sandwich buatan sendiri. Ambil hati larr konon time tu. Duduk sebelah I pulak tu masa baru-baru masuk. Nasiblah I ni jenis baik hati nak layan budak baru tau.

Oni, Smap & Azie
-Ni satu group dengan Saza lah ni dulu. Oni otai wooo. Ketua kelas woo jangan main-main. Smap pulak tak tahu lah kenapa tapi aku sentiasa rasa dia seorang yang lembut dan baik dan suka senyum dan gelak. Selalulah pergi kelas dieowang ni pinjam tudung kalau terlupa bawak tudung time kelas agama. Azie ni pun sama. Kalau aku nak pinjam tudung mulalah nak menjerit je kerjanya tapi suara tak keluar-keluar jugak. Tak padan dengan kecik ya ko Azie!

C-Tie K
-atlet seantero MGS ni. Semua bidang dia hebat. Bagilah lompat tinggi ke lompat pagar ke lompat tiang ke lompat jauh ke semua dia terror. Bukan takat lompat, lari pun terror jugak. Bukan lari je terror, paling tergemilang sekali wakil SUKMA menembak okay. Teman training dekat SMGR lah, teman dating dekat library lah, teman tuisyenlah.

Sazi
Minah ni walaupun dia chow dari sekolah awal sebab nak masuk Teknik tapi perangai dia yang gila-gila memang buat orang ingat dia sampai bila-bila. Tarian waktu tukar baju PJ lah. Peminat F4 dengan Wong Bin lah. Lawak. Lawak.

Paling kenangan dan moment paling best ialah time rehat. KIterowang ni semua mana ada sama kelas tapi boleh CLICK! Tempat lepak dan update life semestinya di gelanggang badminton tempat kami lepak makan Tak pernah makan atas meja. Ye lah kantin dahlah kecil ada hati nak dapat meja. Dahlah tu kami ni ramai. Mana nak cukup tempat kat meja tu maka duduklah bersila atas lantai simen panas-panas tu haa. Sweet okay rehat sama-sama walaupun kelas lain-lain.

Alhamdulillah. Dah 3 tahun dah habis sekolah. Semua dah ada komitmen masing-masing. Ada yang kerja. Ada yang belajar lagi. Semua success dah. Cikgu tengok ni mesti bangga lah sebab tak percaya kami yang nakal-nakal ni semua hidup dengan successnya. Hehehehe!


OH I MISS MY GIRLS!


**Entri ditulis 21 April 2009 which is dah 4 tahun ++ terperuk dalam draft. Hari ni baru perasan tak publish kat belog. Dah terperasan apa lagi terus publish. To update dah 7 tahun habis sekolah. Adik-adik yang tengah sekolah, DO ENJOY YOUR SECONDARY SCHOOL. MEMORI PALING MEMORI SEKALI DALAM HIDUP SEBAB HARI-HARI JUMPA KAWAN YANG SAMA SEPANJANG 5 TAHUN TU. DAH KENAL DAH PERANGAI LUAR DALAM. BUKANNYA TAKAT JUMPA BEBERAPA JAM ATAU SEKALI SEMINGGU TAPI EVERYDAY EXCEPT FOR SATURDAY, SUNDAY AND SCHOOL HOLIDAYS. BEST!! =)

Comments

Enna Banana said…
aku bawak sandwich sebab nak show off yang aku pandai buat sandwich telur goreng bukan nak bagi kau makan! aha
Ainee Cumi said…
ENNA: Kau memang poyo budak pahang
Gadis Kurma said…
Hahahahaha.. Yeke ak cmtu babe?? Lupa pulak habit ak ituww. Ak igt lg time kt ipoh jaya, kite tak pakai helmet, pastu nampak polis, gila babeng kau pecut.. Tgk2 ada lak kete tiba2 nak keluar, nasib baik xkena langgar.. At last kita bjaya larikan diri dr polis.. Kan kan kan??
Ainee Cumi said…
KONISAK: Iya utulah habitmu dong. paling aku ingat part biawak. part polis tu aku lupa weyh. yang aku tau aku rempit dulu

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand