Where is the best place to stay in Bali?

...besides Kuta and Ubud because I have book 2 days each to stay there and explore.

Kuta = party, nightlife

Ubud = cozy, more quiet, peaceful, arts, dancing

Just need another 1 place to stay. Probably the one which have a nice beach where we can do our snorkeling and enjoy the view of the sunset.

Comments

areniz^16 said…
Hi Aini..

We have the same question.. hehe.. n i found this lady shared her stories in Bali. hope it helps ;)

Jom Bali!! ;p


http://madammondoq.com/2012/04/villa-victoria-memang-superb-untuk-honeymoon/
Ainee Cumi said…
ARENIZ: Thank you babe for the link. I dah tengok dah. Memang best villa dia tapi I kalau boleh nak cari yang mid range punya hotel/villa.

Kalau boleh just nak tau area mana yang best untuk duduk je. Macam Seminyak ke, Nusa Dua ke. Haa gitu. Sebab nak jalan jalan dat area lah kiranya.

Tapi tak apa. Ini pun dah sangat membantu dah. ^__^ Terima kasih terima kasih terima kasih sangat tau areniz
Anonymous said…
aini.. i pn xde idea which area should i stay kt bali.. haha.. tp pergi 3 day 2 nite je.. :( btw bpe hb u g eh? - azza
areniz^16 said…
Ohhh nvmd itsokay. =)

Kalau rajin baca the 5th part of Bali, they went scuba diving! hehe. xyah license pun which is interesting.

Aha. Share ye kalau dah dapat tempat. hehe. Thank youu!
Ainee Cumi said…
AZZA: Babe! Babe! I found this interesting website. Lupa pulak pasal website ni. I ada post dulu dalam HOBI BARU KAMI : TRAVEL. Pergi search BALI lepas tu dia akan bagitau Kuta tu tempat apa, SEMINYAK tu tempat apa. Apa yang perlu makan. Best sangat.
Ainee Cumi said…
AZZA: Oh by the way I pergi awal bulan November. 6 hari 5 malam.
Ainee Cumi said…
ARENIZ: Ohh dia ada post lain ke? Okay okay nanti Aini tengok. Okies will share it after I dah pergi sana. Lagi best. Hihihihi! Nice to know ya areniz.
oshinz said…
ya amppunnn bestnye yunk, u pegi bali lelama. emmmpphhh ni yang di namakan indahnya bercinta saat muda. lalalala~
Ainee Cumi said…
OSHINZ: Kena pergi lama lama kalau tak rugi ah beli tiket mahai mahai stay 4 hari je.

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand