Tuesday, February 22, 2011

Keputusan Akhir (DEWAN)

Ok, the crowds have make the decision.


TOWNHALL


or


SILVERITAGE


Seriously, semalam I dah naik pening dah. Otak dah kusut gila dah tak tahu nak pilih dewan yang mana satu. Hari ni pagi-pagi dah burst out into tears bcoz I couldn't handle this kind of stress. But I dah buat decision and dua-dua pun ada pro and cons. Let me list it out.


TOWNHALL
**Kelebihan
1) The building design sangat cantik (kat luar ehh)
2) Parking banyak gila
3) Terletak di tengah tengah pekan so easier for Meru side to come, Pasir Puteh side to come, Rapat Setia side to come, Fair Park side to come. Mana-manalah sebab dia tengah tengah.

**Kekurangan
1) Lantai dia tak ada carpet
2) Dinding dia kayu yang terkopak kopak. UGLY i know. =((
3) Siling dia sangat tinggi
4) Stage besar sangat
5) Way more expensive.
6) No chanderliar. Chandeliar ada satu je kat luar. Itupun kena charge sampai RM400


SILVERITAGE
**Kelebihan
1) Lantai carpet. Yippie!
2) Dewan tak terlalu besar which I like.
3) Kerusi banquet

**Kekurangan
1) Bangunan tak semegah Town Hall
2) Susah nak cari parking
3) Tak ada chandeliar



Ok! I know TownHall lagi banyak kekurangan but then ramai kawan choose TownHall and me myself choose TownHall actually so here it goes the winner is TOWNHALL.

So yeah, tadi pagi I dah call person yang incharge dewan tu and then suruh dia hold the dewan for me. Then I tanya dia surat semua dengan resit cagaran semua dah hantar so macam mana then dia cakap takpe dia akan simpankan untuk I. Gila, lega gila ok. So sekarang ni kerja I dengan Apek adalah memikirkan macam mana nak cover keburukan TownHall tu dengan baget ciput ni. Tu lah baget ciput, selera besar gila Aini ni. Mau tak, kahwin sekali seumur hidup je baiii kenalah selera kasi besar sikit derrr.

Lagi satu kekurangannya ialah I akan buat reception I ni hari Jumaat sebab hari Sabtu dengan Ahad semua orang dah booking. Serius, TownHall ni laku gila macam goreng pisang panas ok. So maksudnya nikah pagi/petang then reception malamnya. Sama macam Aidil Zaquan dengan Ayu Raudah kahwinlah ni kiranya sebab dieowang kan kahwin hari Jumaat juga. Eeeewahhh perasan artis weyh Aini ni.

So now, I dengan Apek akan perah otak perah kepala macam mana nak cover the ugliness semua. Tapi office mate dengan ayah I cakap orang datang nak tengok kamu kawin je, nak makan je bukannya nak pergi inspect satu hall tu pun buat apa nak risau lebih. Hehehehe! Betul jugak tu but then I ni gila cerewet ok so Tett! must do something to cover it ok. Sama ada akan hire orang luar pasal lampu ke apa ke kan. Ok lah nanti apa-apa I update lagi kat belog ok.

No comments: