Saturday, June 26, 2010

Barang semua nak baru je!

Homaik aihh! Hari ni pagi-pagi dah bersiap sebab nak keluar dating dengan Apek. Apa lagi, kalau nak keluar rumah kenalah mandi, kalau tak mandi huishh habis semua orang pandang I atas bawah bukan sebab busuk, tapi rambut dah macam singa betina. Kembang habis! Tapi, pagi ni bila air terjirus je kat badan ni, uishh dia punya sejuk mencucuk sampai ke tulang hitam walaupun I rasa tulang I tak ada yang warna hitam semuanya putih tapi dah peribahasa selalu guna tulang hitam tulang hitam, I pun nak ikut juga jadi orang yang memartabatkan bahasa kan? Lepas tu, percaya tak percayalah kan, I semalam tidur tak bukak kipas pun. Punyalah sejuk semalam. KORANG RASA TAK APA YANG I RASA NI? Ye lah kesejukan yang melampau yang melanda semalam dan air yang macam ais pagi ni? Rasa Tak? Rasa tak? Tak rasa, uishh rugi! Sebab kalau korang rasa, itu tandanya impian nak pergi Kutub Utara dah tercapai sebab tak payah pergi Kutub Utara pun dah dapat rasai pengalaman sebenar.

Ok! Bila I dah bersiap semua, adik I si Iqa tu bangun. I apalagi kan terus ajak dia join sekali pergi Jusco untuk cari sweater dengan baju-baju dia. Ye lah nak masuk belajar kan, baju semua kenalah stok BAU KEDAI KAN??

I pergi JJ hari ni memang banyaklah kali hari ni. First sekali, pergi dengan Apek dan Iqa. Beli baju 3 helai untuk si Iqa tu. Lepas tu pergi kali kedua dengan Apek, kononnya nak berdating berdua. Lepas tu kali ketiga, dah hantar Apek balik, pergi balik JJ dengan adik I si Ifa tu dengan 2 orang kawan dia serta adik kenit bongsu I, siapa lagi kan kalau bukan Ifa.

Hari ni I jalan-jalan pun ada bau kedai wohh! Sebab semalam I beli sling back. Yes! Again! Lagi satu sling back. Masuk ni, I dah ada 4 sling back. Kalah handbag biasa. Biasalah, macam korang tak tahu I ni macam dah gila dengan sling back je. Dulu, I ada cerita pasal stella stud. Alah beg yang Apek hadiahkan tu yang bila pergi mana-mana je mesti nak bawak stella je tak nak bawa beg lain. Sekarang I dah ada cinta baru. Bye bye stella stud. Kejam gila kan I? Nak kenal tak dengan slingback baru I? Dia seksi tau! Sekali dia goyang, habis skirt dia terangkat. I bagi dia nama tau! Nama dia Marley Marley sebab dia ada iras-iras rambut Bob Marley. Ahahahaha! Boleh pulak macam tu kan?




Haa seksi tak? Seksi tak? Seksi wa cakap lu! I like! Tapi Apek dengan Iqa gelak tau I bagi nama dia Marley Marley. EEEE SUKA HATI AKULAH! JELESLAH TU TAK ADA BEG SEKSI. KAN MARLEY KAN? Apek pun ada gak barang bau kedai. I baru je bagi dia DSLR yang dia nak sangat semalam. Sekali dengan tripod sekali. I nak tunggu, nak tengok dia ada bagi nama tak dekat kamera dia tu. Mesti ada punyalah, I jamin!


Dah cakap dah I bau kedai. Cehh! Padahal ada 2 je barang baru kan kat I. Cekak tu pun baru beli ohh. Punya semangat I, beli semalam pakai hari ni. I kalau beg-beg, subang, cekak, cincin, shades, haishh semua ekseseri lah kan untuk bagi muka dan badan berseri, I suka beli kat Vincci. Suka sangatlah! Macam boleh jadi rambang kalau singgah kat sana. Bila masuk je kedai tak tengok ehh kasut terus je melulu pergi tempat cincin-subang-rantai-shades semua tu. Lepas tu kalau baget ada yang berkenan tak tunggu lama, terus je sambar. Oklah! Macam mana kalau tak ada duit? Kalau tak ada duit pun, sanggup tu berdoa tiap-tiap hari supaya tak ada orang yang sama taste dengan I yang akan beli barang yang I berkenan sangat tu. Tapi uishh mana mungkin orang tak beli kan, maka hari-hari jadi sawan bila teringat benda tu so bila dah berkenan sangat tu walaupun tak ada duit pada hari tersebut, esok sanggup tu datang balik bawak duit lepas tu terus buat muka bangga ambik terus barang tu terus pergi kaunter bayar. Tak payah nak rambang-rambang dulu baru ambil dan bayar walaupun muka bangga tapi duit yang keluar nak bayar tu duit syiling. Ha amik kauh, mati kau cashier kena kira duit tu sampai puluh-puluh kan sampai ketiak kau keluar peluh. Siapa suruh jual mahal-mahal, tengok I dah kena korek duit tabung semata-mata.

Memperkenalkan si tuan punya montot. Haishh jangan cakap kiterowang tak ada kerja ehh main-main snap snap pic macam budak syiok sendiri. Kerja mulia ni sebab sanggup tunggu adik I lagi sowang si Iqa tu tengah test test baju. Ye lah daripada melangut tak ada buat apa, baik main tangkap-tangkap gambar, nanti dah tua at least ada memori muka masa muda macam bentuk macam mana kan. Nanti tak adalah keciwa sangat tengok muka tua berkedut kan sebab dulu muda, muka tak berkedut sangat. SANGATLAH KAN!


LAGI SATU AKTIVITI SIHAT I IALAH:




**TETT TRETT TRETTTT



***














*****






Tadaaa! Woishh kowang ingat kowang je ada BB. I pun ada ohh! Tengok BB I, style gila kan? Tu paling latest tu. I tengah twitt twitt tu. Ingat apa. Oklah I nak masuk tidur dah ni, penat dah seharian asyik drive pergi balik JJ je, dah macam I ni tuan punya mall pulak.

To all BB users, leave me ur pin ok! Doink! Doink!

No comments:

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...