Saturday, May 15, 2010

Kenapa Gaji Tak Setaraf Dengan Pendidikan Yang Kita Ada?

Pergh macam GILA tak update belog 5 hari. Rasa cam sangap gila.!
Nak update tapi bz asal nak update je bz-update-bz-update-bz sudahnya tak update update sampailah cuti ni.

Cuti kerja ye anak-anak sebab sudah habis belajar tapi still dalam dilema nak sambung ke tak? Sebab I panas betullah. Kenapa sekarang ni kalau kerja gaji SPM macam SPM, gaji DIP sama macam SPM then gaji DEGREE sama macam DIP? Macam tu baik tak payah sambung bai. Buat penat je. Melainkan kalau kerja gobemen ye lah dapat gaji yang setaraf dengan kelulusan. Nak cakap I tak ada pengalam ada kot. Gaji nak gak remain sama. Apa boleh buat? Kena redha je lah sambil cari lubang lain. So I tengah dalam dilema ni nak sambung Degree ke tak? Ramai kawan I sambung degree tapi tu lah I fikir panjang kalau I ambil sekadar nak follow kawan-kawan je buat apa. I nak ada peningkatan taraf hidup kalau I sambung pun. Kalau masih di takuk lama je tak bestt lar. Takkan I nak jadi RECEPTIONIST SEUMUR HIDUP KOT! Tak mau! Tak mau! I seboleh-bolehnya nak lah jadi HR Manager ke kan? Wahh melampau kan cita-cita? Ataupun nak buka perniagaan sendiri ke kan. Jual pakaian dalam pun takpe u!


Whatever it is, I ni masih dalam mood sedih ni sebab atuk Apek baru je meninggal malam Jumaat hari tu maka plan nak keluar dengan Siggplus dan Huda terbatallah dengan jayanya. Kiterowang baru nak buat parti buih kat gua tempurung tau tapi tak ada jodoh lah pula hari ni sebab Apek balik kampung daaa ada kenduri tahlil daaa. I ada cerita pasal atuk dia kat entri ni. Alah yang orang santau atuk dia tu. Sampai meninggal dia buat orang tu. Haishh jahat betul! KAU TERIMALAH BALASANNYA KAT AKHIRAT NANTI! Weyh tapi I bukan sedih sebab tak dapat keluar tau sebab benda tu kan boleh postpone minggu depan tapi sedihlah sebab atuk dia dah meninggal. Nasib baik I dapat jumpa tau. Tapi kenapa muka I dalam gambar nampak hepi? Ok tu saja je jadi penambah gula dalam entri ni.(O_o)

Haaa kowang jangan dok belaja benda benda santau ni. Tak baik tau buat aniaya kat orang. DOSA BESAR WOHHHHHH!!!

No comments:

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...