Friday, April 2, 2010

Menyesal tak dengar tiap-tiap pagi

This entry gonna be super short.
Din Beramboi is one of my favourite local artist. He's bubbly, spontan and superb kelakar ok! But today on 12.30a.m, he's gone leaving us who is still alive behind. Ni apahal aku cakap orang putih tiba-tiba. Arghh aku nak berbahasa melayu pula.

Pemergian dia memang buat I terasa sangat. I start kenal dia dalam rancangan Apa-Apa Aje lepas tu baru dia masuk ERA. Eeee I menyesal tak dengar Radio Era pagi-pagi. Menyesal gila ok! Kalau tak dulu pagi-pagi I mesti dengar. Sanggup tu dengar online sebab kat tempat kerja I tak ada radio lepas tu I pergi kerja naik motor. Sekarang ni sejak dah tukar tempat kerja, I dah tak dengar pun Din Beramboi merepek pagi-pagi sedangkan I naik kereta. Sedihnya! Dah setahun dah I tak dengar ERA, asyik dengar Hitz je. Sekarang dah tak guna menyesal, kalau nak dengar ERA balik pun tak guna sebab dia dah tak ada. Ini baru stranger I dah terasa sebak gila, agaknya kalau ibu dan ayah kesayangan I pergi macam manalah I nak hadapi.

Apa-apa pun I will miss u Din Beramboi. Pak cik Din punya lawak sangat rare, kalau Pak Din yang masuk Raja Lawak gerenti Pak Din menang. Ruginya generasi akan datang tak kenal Pak Din.


Semogo roh Pak Din dicucuri rahmat. Al-Fatihah!

5 comments:

CikMuda^^ said...

ehmm mule2 ak ta ske dy.tp since ak tgk SPONTAN at channel 132 Mustika..ak ske gle at dy.sgt sempoi n kelaka oke.
n since that pg2 baru bgn tdo terus bukak radio ERA..dga dy n pak nil on air..paling lawak drama sebabak laa..hehehhehee..tp pa boleh wat, pg td ak bgn2 tdo, zanan anta msg ckp dy da meninggal.sedih gle..tibe2 ase sebak..sobsobsob..ye la..baru je dpt tau pg ari dy meninggal tuh dy da stabil.tgk2 tgh malam meninggal..sgt tragik..tp allah lebih syg kn dy an...pasal mak ayah tuh..selagi dorg idup..berbakti n syg la dorg.sgt teruk n sedih asenye klu kehilangan salah sorg atau kedua2nye skali..ap2 pn Al fatihah utk sape2 yg da p..

fezaL Mohd said...

gua pun .

Ainee Cumi said...

konisak: sedey! aku laks walaupun dah tak dengar era setahun tapi sore dia aku still leh terbayang..terngiang ngiang!

Ainee Cumi said...

fezal: satu kehilangan besar buat aku apatah lagi famili dia..

enyheartsdiamond said...

al fatihah..
dulu i tak suka din sbb dia kinda annoying..
tp.. ntah lah i suka ka tak skrg..
tp..
i turut merasa pemergiannya.
sbb seluruh malaysia rasa..

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...