Monday, February 22, 2010

Kenapa saya besyukur dilahirkan sebagai perempuan?

I am blessed to be born as a girl. Ceewaah! Macam ada je orang tak bersyukur dilahirkan sebagai perempuan? Memang ada tapi marilah kita tak bercakap pasal benda tu. Titik.

Lelaki jangan mual sebab I tahu u all pun mesti teringin nak jadi perempuan kan tapi tahan je semangat keperempuanan tu? Tak payah nak berdolak dalih I know deep inside korang teringin nak jadi perempuan kan?

OK! Kenapa I bersyukur dilahirkan sebagai perempuan?


Ketinggian - I ni boleh dikatakan shortylah. Konon ayat nak sopan, ye larhh ye larhh I ni pendek. Di sini maksudnya ketinggian I tak sampai 155cm pun ok! How pathetic was that? Tak pathetic langsung bagi I sebab kalau perempuan pendek mesti orang tak chop pendek tapi orang akan cakap Petite. Kalau lelaki pendek it just means pendek tak ada pun orang nak cakap petite. So yes I sangat bersyukur. Makanya kalau korang nak panggil I pendek I boleh balas
"EXCUSE ME!! Not pendeklah but petite ok! I repeat PETITE!"(sungguh gedik,I know) (^O^)

Mood - Ini paling beruntung sebab kalau buat muka nigtmare orang dah tahu kita tengah moody then akan cakap "periodlah tu" padahal tak period pun saja nak buat muka moody sebab malas nak cakap banyak. NOT IN THE MOOD! Best kan? Ada excuse. Lelaki? Hemm apa nak cakap erkk kalau lelaki badmood? Takkan bagi alasan period juga.(I'm wondering)

Emosi - Kenapa tak diletakkan sekali dalam mood padahal sama maksud? Ahah! You're right! I sengaja. Jadi perempuan boleh nangis puas puas. Kalau kena marah mulalah mutiara yang kononnya mahal sangat tu akan jatuh tertumpah ke tanah, kalau tak sempat sampai tanah pun akan hinggaplah kat pipi kalau muka tu tegak statik je. Cuba kalau tunduk lepas tu berdiri pula tu kompem jatuh atas tanah kan? Best bodoh! Kadang-kadang bukan sedih pun sengaja je nak guna kuasa veto. Tapi kalau nangis selalu pun lelaki menyampah kan but who cares,we were born to cry. OK! Not we, I je yang kuat menangis. Emosi sangat! Muka je ala ala tapi jiwa sensitif penuh bunga bunga tau. Auwwww! Tak sangka kan? Laki bolehlah nangis, memanglah laki pun ada perasaan tapi karang keluar lagu Rihanna-Take A Bow yang dia cakap "u're so ugly when u cry.PLEASE!", I tak masuk campur ok! Siapa suruh nangis?


Penampilan - Ni paling best! Paling paling best jadi perempuan. Boleh makeup. Boleh pakai seluar skirt lengging(campur tiga-tiga sekali, kalau I pakai memang disaster). Kalaulah I dilahirkan sebagai jantina lain mesti I kempunan nak pakai warna warna kat kelopak mata lepas tu tak boleh sembang makeup brand apa paling elok paling bagi umphhh dengan kawan-kawan. Uishh rugi! rugi! So sangat bersyukur dilahirkan sebagai perempuan.

Nasib - Ni I tak tahu betul ke tak tapi I rasa perempuan lagi bernasib baik daripada lelaki tambah tambah dari segi pekerjaan. Mungkinlah sebab itu je yang I nampak depan mata I.

Kemaafan - I sangat bersyukur sebab I sangat mudah memaafkan kesalahan orang lain walau sebesar mana pun kesalahan dia. Agak kalau orang nak bunuh I kalau dia minta maaf pun mesti I maafkan. Tapi kalau I tak jadi perempuan mesti ego I tinggi gila dan akan bunuh balik orang tu. Tapi kelebihan I memanglah mudah maafkan orang tapi KELEMAHAN I ni tak reti nak minta maaf kalau dah memang terang-terang I yang salah. Tapi dalam hati akan minta maaf yang banyak sangat tapi tak nak cakap depan-depan. Ego betul!


I love love love this Ed Westwick and Jessica Szohr

**more
because I can't stop loving this couple. Auwww! So sweet!


Tapi apa-apa pun I bersyukur wujudnya golongan Adam dalam hidup I. Kadang-kadang merekalah yang selalu bimbing kita. Golongan Adam selalu berfikiran jauh. Kalau buat ini apa yang akan jadi(ehh bukan itu sifat wanita ke? Tah! I tak ada sifat tu maybe) lepas tu I akan berfikir panjang gila sampai "Ha a betullah! Betul cakap kaum Adam ni". I bersyukur I dikelilingi lelaki lelaki budiman yang sentiasa sayang dan kasih dekat I terutama sekali AYAH I yang suka manjakan I selalu bagi I buli dia, sekeh kepala dia kalau I boring, ADIK LELAKI I yang suka sangat belanja I(baru I tahu kenapa I gemuk) dan LELAKI BUKAN MUHRIM ISTIMEWA yang I harap dipanjangkan jodoh dengan dia sebab dia memang si baik hati sangat sebab selalu mengalah dan selalu bagi nasihat dan selalu faham kenapa perangai I tiba-tiba berubah walaupun dah 5tahun kapel still tak boleh predict sikap sebenar I tapi dia selalu cuba untuk predict. Dia cakap I ni macam perempuan dalam cerita '30 days-apa-tah-i-dah-lupa-tajuk-dia'. I tak pernah tengok cerita tu. Heh! I promise myself to watch that movie so I tahu macam mana perangai I sebenarnya. Am I dat bad? =D

I harap korang pun bersyukur dengan jantina masing-masing ok!

13 comments:

RobinHood said...

wah..lama benar x sesat kat taman pari2 ni....

hahaha.....
SAYA SGT BESYUKUR JADI SEORANG LELAKI YANG AGAK BIOL.

:P

ainee cumi2 said...

robinhood: ahahahha! tu larrhh nama tak nampak u..
ahahahhaha! biol erkk? ke biola??

enyheartsdiamond said...

i suka tang penampilan :)

*babe..dalam gambar u nampak tinggi :)

fezaL Mohd said...

wahhhhhh !!
*tumpang bangga .

gua bangga jadi lelaki .

sasha* said...

akak pempuan yg cepat emo haha :P

ainee cumi2 said...

eny: padahal tinggi I 154cm je kot..
alah gambar kan suka menipu..org tak cantik pun boleh jadi cantik dalam gambar..

btw i pun suka tang penampilan tapi i suka semua

ainee cumi2 said...

fezal: gedik larr kau nak tumpang tumpang

ainee cumi2 said...

k.sasha: alah emo kenapa? biasalah tapi tak apa perempuan emo..laki emo mmg tak leh blah..ahahhaha

siggplus said...

ruginye jadi perempuan

kena period

kena beli mekap

kena beli baju bnyk2 so orang tak kutuk asik pakai baju sama

kena cepat emo

kena ada period pain

kena simpan rambut panjang kalau taknak kena cop pengkid

kena masak

kena buat air bila tetamu datang

kena beli bra

dah menopos dh taleh menikmati nikmat di ranjang

kan rugi

Baybee Laydee said...

i love ur post so much ;)

ainee cumi2 said...

siggplus: tak yah ko nak hentam, aku tau ko teringin nak jadi perempuan sebenarnya then ko nak transorm huda jadi peng..siapa cakap perempuan rmbt pendek kena cop peng?? si rihanna tu..smart apa!

ainee cumi2 said...

zahidah: tenkiu!tenkiu!

Baybee Laydee said...

cik ainee ada fb?
add lah

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...