Tuesday, January 26, 2010

ketinggian bukan penghalang untuk bersahabat


Hi! Nama saya Aini Cumi2. Saya suka minum air. Titik




Masuk hari ni rasanya dah 2 bulan jugalah I tak pakai remote yang boleh call and receive mesej tu. Jangan nak buat muka pelik, I memang sangat boleh hidup kalau tak pakai alat yang suka habiskan duit I tu. Heh! Serius! Tapi..tapi..yang mangsa memang rakan-rakan dan boyfriend tersayanglah kan. Parents tak mangsa sebab I memang everyday mengalami rutin harian yang sama. Pagi-bangun-pergi kerja-petang-balik kerja-pulang ke rumah. Bosan kan? Tapi bilamana kawan dari kejauhan datang mestilah aktiviti harian bertukar menjadi extra happening sikit. Mestilah kan?kan? Melampaulah kalau tak seronok. Ditambah pula keesokan harinya birthday salah seorang sahabat tu lagilah happening! Tapi rakan-rakan tu lah pening tak tau nak kontek I macam mana tapi mereka tak perlu risau sebab I ada instict yang sangat tinggi makanya tak perlu kontek pun I terus je shoot pergi rumah yang berkenaan. Malas cakap banyak-banyak nanti bil letrik naik maka jom layan gambar.



Naik naik je tangga I terus pergi suggestion box merah ni nak report pasal escalator rosak dekat wayang tu. Dahlah tu siap tulis "Old folks like us find it is difficult to step 1 by 1 to reach the cinema. We will die slowlyif u did not fix it immediately". Lebih kurang macam tu lah kan bunyi dia then kat bawah tu suruh tulis umur tapi I tulis 15tahun. Clever kan? Old folks sangat!




Semua muka suci


Lepas je kiterowang buat aduan tu kaki ni pun cepatlah kan melangkah menuju ke cinema. Tengok tengok escalator tu dah elok. Mak aihh cepatnya dia bagi feedback. Bagus! Bagus! Padahal nak memuaskan hati sendiri, buat malu je pergi report benda elok. Hahahaha!

Disebabkan pemikiran kiterorang ni sempit (ye ke?) kiterowang pun cadang nak tengok cerita Adnan Sempit . Kasi sokongan sikit dekat filem melayu. Tapi kiterorang tak terus pergi tengok, kiterorang pergi cari tempat memuaskan nafsu serakah makanan dulu. Tempat yang bertuah yang kiterorang pilih apa lagi kalau bukan Johny tambah tambah ada mamat hensem kat situ(padahal baru tau ada laki hensem bila makan kat situ. Tah tah mat bangla).



Yang merah menyala tu Diana namanya. Birthday dia baru lepas tapi sempat lagi kalau sesiapa nak bagi hadiah. Hadiah dia kena lalu I dulu. Lepas I dah guna baru I bagi dia. Yang tengah baget comel tu Rose. Inilah budak yang gedik dah duduk Ipoh then pindah Kedah tapi wajib datang Ipoh once a year untuk lepaskan rindu kat I and Konisak. Setahun sekali pun jadilah Rose dapat juga kita keluar sampai lebam kan sejak aku dah ada kereta sendiri ni kan?



Ni lah akibat kalau teruja sangat tunggu makanan.



Ohh yang berbaju ungu tu lah Konisak. Dulu minat warna pink, sejak tahu Fazura suka kaler ungu dia pun dan dan suku kaler ungu. Sampai ke bahagian dalam pun nak warna ungu. Husband ko kalau aku cat kaler ungu boleh?



Mee ni memang terbaik, korang kena cuba. Warna dia kalau nak tahu kaler hijau tapi dulu waktu Apek order I rasa tak sedap tapi bila Diana order sedap pula. Ke si chef tu pilih bulu.Nasi tu ala ala lah. Tak adalah sedap sangat. Macam nasi goreng biasa je.



Haaa perasan tak makanan yang I rasa tu semua dieorang dah pelahap? I ni sebenarnya pakar pemakan. Apa-apa makanan yang kawan I order mesti kena lalu I dulu. Kenapa? Haaa itu kalau korang nak tahu kenalah jadi kawan I dulu sebab kawan I je yang tahu kenapa.




Ini korang mesti mesti and very the mesti beli. Murah je. RM3.90 SAHAJA tapi kesedapan dia macam RM390.00. Melampau je kan perbandingan I. Ni namanya Honey Dew Special.

Walaupun I ada penyakit tapi I bagi kawan I rasa juga tapi lain lain sudulah mesti. I tak boleh sama sudu ni..... I allergic, takut dieowang terjangkit sama. Maka bila dieowang rasa je this Honey Dew Special terus dessert yang I sorang je order jadi....


***



****



...jadi 3. Ni semua pengaruh I. I ni ada pengaruh tau walaupun I bukan artis, jangan main-main!!



Gambar ni I yang snap sebab I tengok orang kahwin, photographer dia kan mesti ada snap gambar sekali dengan handphone eee tah macam mana I nak terangkan. Yang I tau mesti ada HP then ada muka pengantin kat HP sekali Hp masuk dalam gambar. Faham ke tidak?



Lepas tu barulah kiterowang tengok wayang. Cerita 'Adnan Sempit' tu. Serius! Korang kena layan cerita ni. Tak rugi! Semalam pun Ain belanja I tengok cerita yang sama. I tak kisah nak tengok lagi sekali sebab serius kelakar. Wajib lihat dan gelak! Tengoklah muka I macam baru berparti liar je kan gayanya.



Kawan I memang semua baik baik. Kali ni Ros and Diana belanja I dengan Konisak. Walaupun popcorn tapi sungguh memberi erti bila poket kosong takde duit.


Aktiviti kiterowang dah habis dengan tengok wayang je. Mana cukup! Makanya kiterowang teman Diana cari baju untuk hadiah bday adik dia and untuk bf dia. Jangan terkejut dengan gambar gambar seterusnya. Kanak kanak bawah umur dan atas umur tak boleh tengok sebab semua gambar geli, syok sendiri. Bila ada cermin maka dapat amik gambar beramai ramai. Geli kan?








Kawan I semua tinggi tinggi baget model maka I pun terpaksalah meninggikan diri ini tapi tak apa I tak kisah sebab bila kawan-kawan I lagi tinggi dari I, I rasa selamat sebab dieowang sweet. Pelok I. Jaga I. Hehe! Ye larh memandangkan Apek ditinggalkan so kawan-kawan I lah kena jadi I punya bodyguard kan?



Jangan dok tiru aksi lucah ni. Patutnya kasi lagi rapat kan. Haishh! Silap betol.



Tak cup dengan aksi dekat cermin sengaja nak tangkap gambar konon kita tengah jalan shopping then tak sedar mamarazi ambil pic dari belakang macam artis hollywood. Tapi tersedar juga sebab mamarazzi guna kamera lama yang ada bunyi filem rolling tu.



Owhh mamarazzi tak puas hati ambil gambar belakang makanya dia ambil gambar dari depan supaya peminat tak kecil hati.



Ok lahh deal lah kalau mamarazzi dengan pembantunya pun nak masuk majalah.


Disebabkan si Diana. Saya ulangi Diana yang baju merah tu yer! Haa dia ni disebabkan menjalinkan perhubungan cinta jarak jauh, jumpa pun 20tahun sekali makanya I terpaksalah hantar dia pulang ke pangkuan keluarga sebab dia ada dinner makan udang dengan boyfriendnya. Padan muka kau diana, rugi tak join kiterowang karok sekali.



Menunggu Diana bersiap. Jadi lentoklah kat katil bujang kejap.


Bila tuan puteri tu dah siap, I keciwa betullah sebab dia tak pakai gown. Cakap dinner. Padahal dinner kat restoran 5bintang je kan, poyo je I nak buat harapan dia akan pakai gown. Lepas dah hantar Diana, I with all the makcik-makcik yang tercicir berhasrat nak sumbangkan suara kiterorang dekat E-Box. Lepas tu sampai tak ingat dunia sampai my mum and siblings I cari I. Hakikatnya I dah inform my dad tapi my dad outstation so tak dapat inform the other family members. Pergh! Terharu betul bila ada orang ambil berat ni.







Lepas karaoke suara pun dah hilang sebab semua stok nak ambil lagu pitching tinggi kan, konon nak uji kemampuan sendiri. Kiterorang sempat rakam video untuk kesayangan yang bernama Konisak. Then hari kami diakhiri dengan misi mencari jejaka kacak di Mcd tapi tak ada. Hampa betul! Tapi overall memang happening gila!
Ehh jap! jap! Last pic..Last pic I nak kongsi.



Kalau I dengan Konisak juling macam ni agak-agak korang ada tak orang nak mintak no. fon? Nak kasi duit lagi best! Mana tau orang kesian sebab kami juling kan then bagi duit suruh buat operation.

12 comments:

siggplus said...

rindunye aku nak lepak jusco ngn dataran

ainee cumi2 said...

sigg: gedik larr ko! bukannya beshh pun jusco tu

fezaL Mohd said...

lama tk lepak2
gua rindu teman pulak .

hidup gua cm lu

balik keje tido bgn g keje .
rutin harian .

ainee cumi2 said...

fezal: tau takpe..bila dah kerja ni semua jadi macam rutin harian macam pergi sekolah dulu..adeh!

♥HudaLuna™ said...

wei

sbb ko xde hp susah tau x nk contact u!

mrh ni

huhu

best nye

rindu ipohhhh!

btw

u nmpk sgt cntik

ainee cumi2 said...

huda: ahahhaha!padan muka u..btw bilanya kita nak keluar bersama ni?

Ejump said...

ainee!!
bile nak blaja?..
ehehe...

ainee cumi2 said...

ejump: blaja apa ejam oii??

sasha* said...

haha best je tgk gmbr2 ainee lepak dgn kengkawan.kazaa kalau akak nk tgkp gmbr mesti dia tutup muka.sakitnya hatiii huhu

ainee cumi2 said...

k.sasha: alah lama lama nnti a.kazaa mesti biasa punya mcm kwn aini dulu..bf dia merangkap kawan aini mmg tak leh blah dgn kamera but now dia pula yang lebih lebih...it takes time..heheheh!

Konisak said...

hari yg teramat2 bermakna lam idup ak douh..tengs guys!!love yeaaaa

ainee cumi2 said...

konisak: ehh ada kau! aku pun hepi sgt..muah!

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...