Tuesday, September 8, 2009

mereka memang feberet kapel saya SELAMANYA

terasa macam VIP bila dijemput berbuka puasa bersama anak-anak yatim. saya lambat beberapa minit, biasalah bila janji je sure saya berjanji seperti keling! mesti lambat. tapi ada hari saya awal memang saya awal. kawan-kawan serta apek dah faham sangatlah perangai saya yang lambat ni!wei tapi lambat saya tu hanya beberapa minit je tau!


AINEE KENAPALAH KAU TAK BERJANJI SEPERTI APEK YANG SANGAT MENEPATI MASA!


itu sebab kalau saya da siap sepenuhnya baru saya text dia untuk ambil saya, kalau tak kompem tepat pukul yang saya cakap dia da terpacak depan rumah.

sebaik tiba, terus makan sebab lambat kan. nasib baik wan yang berpuasa pada hari tu datang terus bawak secawan air lengkong yang terasa nikmat gila bila satu hari tak teguk air. wan memang sangat PRIHATIN!!


lepas ni lagi sedap!


tak sentuh pon!tak suka lahhh sedut sedut ni! tapi sesiapa yang nak rasa pipi dia cengkung kurus bolehlah amalkan senaman makan siput sedut ini selalu ya!



lepas makan harus ada dessert untuk memaniskan mulut kita..erm terbaik r jeli ni!


ini yang i cakap sedap tu but sorrylah korang dapat tengok tulang je!=D



OUR PEBERET KAPEL EVER!!



blerghh!!huduh gila time ni tapi takpe sebab terpancar keceriaan yang nyata di wajah
NURAINI ISMAIL JOHARI


muka apek yang teruja juga harus diincludekan


aefy sibok melayan anak-anak yatim yang hadir. kesian mereka. comel!pendiam!
tapi insan yang mereka bergantung harap sudah tiada di muka bumi ini. semua kembali kepada DIA yang satu. nasib baik masih ada lagi yang menghargai mereka.zzz!!emosional laks



PESANAN AINEE: da besar jadi orang yang berguna. jangan lepak padang polo dengan jantan pula malam-malam.


budak yang kecik depan sekali tu masuk paper HARIAN METRO kot. saya yang dah umur 20 ni pon tak ada chance nak masuk paper lagi! XD



tengok si comel yang mengada-ngada ni tak nak tangkap gambar pula walaupon da pujuk banyak kali cakap masuk tv, paper, internet, blog segala tapi tetap tak nak!nasib baik ko budak kecik



hyaappp!!!kan k.aini da cakap k.aini hebat!dapat juga pic dia. budak tadi tu yang pakai baju hijau tu. comelkan dia?
**************************************************************************************

keesokan harinya, kami bersama-sama ke KL. owhh saya sayang mereka berdua! memang kapel feberet hingga akhir zaman. masih ingat entri ini?YES!!orang yang sama

SEPANJANG JALAN KE KL



owhh dengan bangga nak cerita saya ada satu skill yang boleh buat korang semua yang berangan nak potong kereta-kereta yang berCC besar dari kereta sendiri seperti BMW, TOYOTA, HONDA. owhh dan paling teringat sekali PROTON WIRA MERAH. tapi korang tak payah nak tau skill apa ok??semua kereta saya potong kecuali SKYLINE. keciwa habis tak dapat potong dia!


tempat pertama yang dituju ohh dan juga terakhir kami singgah ialah 1 UTAMA. mula nak pergi shopping kat SOGO tapi tah kenapa pakcik polis pergi tutup jalan nak parking kat bawah tu, kena tidur kat ruang tamu kot semalam tu yang hangin habis semua jalan dia nak tutup. so ke 1U jelah kiterowang mencapap.


perghh jangan kau kata iman kau tergugat bila tengok rantai lip lap dari besar syiling 5sen ke sedebak macam rantai besi bila kau tengah puasa sebab.....


lagi tergugat iman korang tengok rendang tok nenek bidan kampung tersergam indah depan mata bila kau tengah syiok jalan nak shopping dalam perut kosong. pandai kan nak kasi laku jual bulan puasa di awal pagi hari lagi supaya dapat pulangan modal. BIJAK!BIJAK!memang tergugat iman nyah!

seharian berjalan memang tak lengkap kalau tak buka puasa kat tempat yang terover budget bagi kami yang under budget lepas duit dah habis beli segala pakaian dan kasut untuk dimegahkan di pagi raya


aku tengok kau kecik je mat sebab kau sowang je berpeluang snap pic kat signboard yang tak semengah mana tu!



pasangan yang bakal kehabisan duit





kenapa tiba-tiba rasa nak decorate ruang makan di rumah seperti ini??




comel gila board ni. teringat zaman sekolah rendah pakai board yang pakai kapur warna warni. macam sangat teruja kalau cikgu panggil buat kiraan kat depan berebut rebut nak cari kapur warna pink. paling tak boleh blah kalau mengantuk jangan haraplah dapat landing atas meja then tegakkan buku konon nak tipu cikgu, alamat adalah kapur terbang singgah kat dahi.




teruja gila nak order makanan kat TGI F. batak larr katakan!



perghh ni feberet kami semua!dah larr besar nak mampos then dia punya cheese bikin tak lena malam.


wa da cakap wa tak tipu!




semua macam terkelu lidah sebab dapat makan makanan yang sangat delicious.


TERKELU TERKELU SEKALI AMIK KAU BILL RM180.60. INGATKAN RM108.60. TAPI TAKPE WEII!!PUAS HATI!!!


iktibar dari cerita di atas sila bawa cash melebihi rm100 bagi 2 orang then kalau 4orang kalilah dengan 2 dan seterusnya. budak fail math pon boleh kira!


bila tiba waktu malam kami pon berambus larr nak pulang ke IPOH, kampung kesayangan semua. WAN and AEFY memang sahabat terbaik sepanjang zaman. susah nak cari weii zaman sekarang ni kawan yang ikhlas. kenapa??
1) tak berkira
2) nampak keihklasan di mata
3) open-minded
4) paling kagum dengan aefy larr, dia boleh sembang bola segala tok nenek no.10 player tu nama apa segala. saya duduk diam je larr bagi chance dekat apek, wan ngan aefy. siap larr korang, esok aku beli buku bola dari nama datuk david beckham semua aku hafal!
5) and the list goes on and on and on



SEDAR TAK SEDAR DAH 18 HARI KITA SEMUA MENJALANKAN IBADAT PUASA!

17 comments:

sasha* said...

sedihnya tgk anak-anak yatim tu kan :(

wah ainee rajin dtg kl skrg.tp tak pnh bgtau akak.tape tape

pergh mahal gile haha.kalau kenyang dan sedap takpe.puas hati kan

siggplus said...

datang kl xbgtau..boleh aku tumpang mkn free kt tgi skali..hehe..sisa2 pn xpe..

hilang oh pahala puasa kau letak gamba mknn sdp2 kt blog time bulan puasa..aku nye air liur dah meleleh abes dah ni..slurpp

Ms.Banana said...

best!!
tp ati aku terubat
bila aku ngan bro n kuzen aku lepak sesama..
len kali kita lepak sesama ek yunk..
well plan!!

fezaL Mohd said...

PESANAN AINEE: da besar jadi orang yang berguna. jangan lepak padang polo dengan jantan pula malam-malam.


ak ska nih hahahaha.!!!

pedas gler..

besh bka dgn anak2 yatim...

merendek kl.

ainee si ketua pari2 said...

k.sasha: tau takpe..tetambah apek tu pon kehilangan bapa waktu kecik pon sedey..

tapi aini tgk air muka dieowang rileks je tapi dalam hati sape tau kan??

ahahahhaha!!alah k.sha kebetulan je..ari tu pon balik hari..bayangkan gi KL jalan dekat one utama tu je tak g tmpt lain pon

ainee si ketua pari2 said...

sigg: hotak kau r nak makan free..ko gi gigit signboard kat luar tu..dieowang selalu gaks campak sisa makanan dekat signboard kat depan tu then dieowang lap..

uishh aku memang suka meliurkan orang!

ainee si ketua pari2 said...

enna: wahh beshh beshh..jangan lupa update k

ainee si ketua pari2 said...

fezal: ahahhahaha!!ak pon tak terpikir weii ayat ak pedas..ko tgr baru ak terpikir..

tapi betol gaks kan kasi buka skit minda pompuan2 yang ske sangat lepak tetengah malam kat padang yang gelap tu

leadleedeea said...

sangat best dpt buka puasa ngn anak2 yatim tuuu..da la comel2..hehehheeee~!!!

N TGI Fridays mmg sangat terbaekkkkk ok..hehehee~! even mahal tp puas ati..

seronot ainee cumil jenjalan ek? ahaks~!

[*fAt!n aSiLAh*] said...

hehe..
TGI mmg mhal..
tp klu puas aty..
berbloi r..

btol2..
kwn yng ikhlas ssh gle nk crik..

Ames said...

sorryyy dearr.. i tak nampak cbox u la..
i think my line ade problem sikit.
Eh i like your profile pic.
mane dpt that purple colour beanie??

Ejump said...

ayunye u pakai kurung...hee~~~

NIMI said...

btol!btol!btol!
dapat makan free..
ahahhaah!
tapi deme pendiam r kak susah aini nak cakap..
tapi peduli apa, diam aini pelok je..

memang puas hati makan kat TGI..kenyang gila!

NIMI said...

fatin: pendek kata memang puas hati..

betol tu!so aefy n wan ni memang kawan yang ikhlas..sumpah sayang!

NIMI said...

ames: hehheheh!busuk punya budak..cepat LINK sekarang!!

beanie tu my friend(QODOQ) bagi i but i ada beli satu dekat FOREVER 21..

NIMI said...

ejump: cehh tade maknenyer cik ejam oii

NR said...

hye aimie.
happy becoming raya.
da prepare for raya lum?

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...