Wednesday, September 2, 2009

tak minta lebih cuma pendapat je

cuba korang tutup mata sambil bayangkan situasi ini. OK!saya kasi chance bukak sebelah mata supaya boleh baca then sebelah mata lagi boleh bayangkan situasi.


kejadian berlaku bila mana insan ini excited sangat nak bersahur walaupun makan kerepek-kerepek yang bapa beli masa outstation di Melaka minggu lepas.

terbuka je mata terus lompat dari katil dan menuju ke meja makan yang saki baki makanannya belum dikemas lagi. OWHH ADA LIPAS, CACING, CICAK, DAN KURA-KURA!NYUM!BOLEH DIJADIKAN PERENCAH TAMBAHAN!so disebabkan perisa tambahan itu kita abaikan kekotoran itu.


sedang rancak berbual dengan adik ketiganya yang tengah bz mengiron baju sambil menyumbat segala saki baki kudap yang ada ke dalam mulut, tiba-tiba ibu keluar dari bilik cakap "EHH MANA BOLEH MAKAN DA HABESH WAKTU".


OWHH NO!!korang boleh bayangkan betapa terkejutnya muka manusia tersebut dan tengok ke arah jam di dinding sudah menunjukkan pukul 5.50 a.m walhal tadi dia tengok jam tak nampak pon tunjuk pukul 5 tapi pukul 4. nampak sangat masih diulit mimpi dipelok oleh si jejaka tampan berbadan sasa.


tanpa membuang masa beliau memecut 1500km/s menuju ke bilik mandi untuk berkumur-kumur untuk menghilangkan segala saki baki makanan di bibir, celah-celah gusi, dan hidung. MANA TAU TERLEKAT KE KAN MAKANAN KAT HIDUNG. bukan ke hidung kita ada salur ke mulut juga, nanti kalau makanan tu masuk ikut hidung lepas tu masuk dalam mulut habislah puasa kita.


lepas da habis berkumur segala dia terus berusaha panjat atas katil memandangkan dia tidur di atas untuk melelapkan diri menghilangkan rasa ketakutan. beberapa minit kemudian matanya terbuka semula apabila mendegar azan subuh untuk menunaikan solat subuh dan memohon agar dimurahkan rezki.=D


lepas tu TIDUR BALIK!(geleng kapla)



pada pendapat korang, puasa dia tu dikira ke tak?sebabnya dia tak sengaja. itu pun ditegur oleh ibunya kalau tak alamat sampai pukul 7 dia asyik mengunyah makanan.

kira macam orang yang tiba-tiba pergi peti sejuk then kunyah makanan sebab lupa dia tengah berpuasa. owhh dan sebelum kejadian tu dia ada cakap memang dia ada mimpi dia asyik lupa dia puasa je. tengah berpuasa boleh pulak makan rendang ayam segala.

23 comments:

Cik Yuki said...

xbatal pose.
tp klakar la! ahaha

leadleedeea said...

tak batal laaaa dik oi...hehehehhee~!! akak pon penah mcm tuuuu...weeeehehehehehee~! perkara biasa..(biasa ke?)

nasib baik da kenyang tuuuu kan? heheh~!

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

bole je puasa tu.tak batal.tapi jangan buat selalu la.

Ms.Banana said...

kau puasa lagi la..
dun worry yunk!

paraxixth said...

x batal.masih sah.

nnt gua komen lagi..masa-masa..mana masa gua hilang nie

sasha* said...

masih boleh dimaafkan la haha apala ainee ni.hr tu ms akak puasa ganti akak naik kete kwn akak.ms tu balik keje.pstu akak nmpk gula2 trus mintak.pstu akak siap mkn smpai kecikla gula2 tu.dh smpai rumah br ingat akak puasa cepat2 akak ludah hahaha.pstu akak trus call kwn akak tu cite kt dia nape dia tak halang masa akak mkn gula2 dia tu.adeh klaka ok :))

ainee si ketua pari2 said...

cik yuki: perghh nasib baik tak batal

ainee si ketua pari2 said...

k.lead: perkara biasa erkk??bagi aini luar biasa kot..asal lahh jam tu bila aini tengok dia tunjuk pukul4..banyak kali kot aini tengok..ngek btol!

ahahhaah tu r nasib baik da kenyang just tak sempat minum air je..ibu r tegur awal sgt

ainee si ketua pari2 said...

naddy: baik madam!=D

ainee si ketua pari2 said...

enna: ehh mana ko tau manusia tersebut ak??

ainee si ketua pari2 said...

paraxixth: wei sotong!asal u privatekan blog u ehh??nanti i bakar petrol station u br tau..
=D

ainee si ketua pari2 said...

k.sasha: owhh masih boleh dimaafkan erkk..nasib baik kalau tak kesian insan tu..

ahahahah!rileks je dapat perasa tambahan kat mulut erkk padahal pose..
ha a asal kawan akak tak tegur?

Ejump said...

intro klaka...hee~~

x batal kot.. sbb termakan bukan sengaja...

melainkan klu mmg sengaje buat2 terlupa waktu..hee~~

zra TheRARA said...

xsgajew la syg. xbatal!
:)
wendu u laaaaa.. hihih :)

siggplus said...

sori aku miskin agama
tak pasti..
tak batal kot

[*fAt!n aSiLAh*] said...

dikire cuz die xsngje..

[*fAt!n aSiLAh*] said...

dikire cuz die xsngje..

Ainul said...

kelako betoi.... tu la ngantuk lagi le tu, tengok jam tak betoi..

ainee si ketua pari2 said...

ejam: tu alrr harapnya tak batal

ainee si ketua pari2 said...

zra: ok!ok!mis u to dear..mari berchatting!

ainee si ketua pari2 said...

siggplus: arghh ko memang miskin segalanya!

ainee si ketua pari2 said...

fatin: baik tuan!

ainee si ketua pari2 said...

makuda: eleh makuda..geget kang!

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...