Tuesday, April 14, 2009

.akhirnya dapat gaks kami dating kt tmpt lain.

buhsan gaks kadang2 duduk kat pekan koboi ni..asyik dating kat tmpt same je..JUSCO then PARADE! owhh kami tak layan erkk padang2 polo ni semue..tmpt maksiat pada pandangan kami(jgn terasa, jgn memandang enteng kerna hakikatnya ianya KEBENARAN!!sila bawak bertaubat kapel2 yg ske duduk di taman tgh2 malam buta mcm takde rumah..)

EH!KTM TREN IPOH-KLlah
(sangat beshh naik tren dari naik bus..saya JATUH CINTA!)


so kami berhasrat untuk gi KL selama sehari je..meaning pergi pagi, balik malam..ahahhahah!!xsangke menjadi babe plan kiterorg..

TARIKH: 050409
MASA: 0900

*ohh gmbr ni ketika kami dlm tren..sila abaikan muke mengantok kami sbb waktu tu mmg pagi yang amat!


perasaan akan TERSESAT DI HUTAN BELANTARA yakni KL mmg dup dap dup dap dalam jantung belikat kami..da larr FISRT TIME naik tren..siap tersalah turun lagi tu nasib baik ade pakcik tu cakap "bulan larr dik, lagi satu stesyen"..kala tu rasa nak maki je UNCLE INDIA yg tak reti cakap bahasa omputih nor bahasa melayu..ape die ckp sepatah haram daku tak paham..kalau kiterowg turun gaks dat time then sesat mmg sah kalau jumpe UNCLE INDIA tu kat IPOH, aku nak sumbat kepala die dalam montot die sendiri..EHH TERAMIK INSPIRASI DARI CITER HANCOCK LAKS!


EH!THE KL SENTRALlah

sebaik smpai sama2 kontrol muka baget poyo then buat hulalalalalala baget mmg asal KL..ahahahha!!padahal xpernah jalan sengsowang kat KL tu..owhh kali ni ditemani apek yang mmg tak boleh diharap sbb jalan IPOH pon tak hafal ni kan jalan kat KL tu..silap2 leh lepas sampai LONDON kang!!tapi kiterowg berjaya menemui KAUNTER PERTANYAAN yg ade abang hensem jage..NASIB BAIK KAU HENSEM TAPI CAKAP ALA2 SKEMA, KALAU TAK AKU TGGLKAN APEK DAN DAN TU GAKS THEN SAMA2 JAGE KAUNTER NGAN ABANG HENSEM!!owhh mucukie, saya gurau je..saya sayang awak!!

then amiklah pamplete yg tunjuk tren mane gi mane tren mane gi mane(apehal kau repeat ayat sama?)okie skrang baru leh buat muke btol2 gaya org asal KL k TAPI SAMBIL MEMEGANG PETA TREN TU!!arghh janji tak sesat later terpaksa jumpe UNCLE INDIA yang sepatah haram daku tak paham die cakap ape..agaknyer die bukan asal sini kot!sini maksudku MALAYSIA!!



EH!THE MIDVALLEYlah

destinasi pertama kami merupakan MIDVALLEY memandangkan beliaulah SHOPPING COMPLEX terdekat skali kami leh gi dari KL SENTRAL..

cepat2 cari DOMINO's PIZZA sbb dulu time puasa turun KL ngan enna tak kesampaian nak makan sbb penuh k!!siap reserve lagi mcmlah takde tmpt lain nk makan..bagi larrr org yg tak pernah merasa ni rasa kan!!sanggup tu datang dari jauh nak makan DOMINO PIZZA punye pasal..tapi tak kesampaian..tapi hari bersama apek ni takkan disia-siakan..alhamdulillah!!ade tempat tuk kiterowg pasangan HULAHUP ni..maybe kat dahi kami da ade cop KAMI NAK MAKAN DOMINO PIZZA!!TAK KIRE!!tu sbb dieorg bagi kot..


owhh dishes pertama..MUSHROOM die..YUMMY!!tapi mcm letak air je..jimat kos erkk!!


i called him MUCUKIE, he call me CINTA


owhh ROTI die sangat lembut tak macam PIZZA keras cam nak mampos..geget pon leh patah gigi tau!!tapi ni tarik ngan mulut pon leh tercabut..gune mulut pon boleh(sila bace mcm iklan rejoice!)tapi tak ske larr die punyer coleslaw tak cedap cangat!


SI PERUT BESAR..kuat melantak je mr.apek ni!


owhh piza da smpai..emm sedap sedap..untuk PENJIMATAN KOS memandangkan kami datang KL ni pon sehelai sepinggang berbekalkan RM1 je dalam poket kami order larr perisa sbelah lain sbelah lain..tmbh RM3 je!!

pendapat ainee: biasa je..same je rasa die cam PIZZA HUT, boleh tak kowang kasi tau ape keistimewaannyer DOMINO's PIZA ni..haaa sila!sila!ye larr saya ni kurang pengetahuan..yang pasti saya tak makan kat PIZZA HUT da..yeah kempem memboikot saya masih diteruskan walaupon acapkali kluar IKLAN2 kat TV price MCD, KFC ngan PIZZA turun smpai HALF..giler ahh!!TIME SAYA TAK BOIKOT TAKDE LAKS KOWANG NAK TURUN HARGE KAN!!




asyik skali!!nyum!nyum!


pas da memenuhkan nafsu masing2..hei NAFSU MAKAN k!!jalan dan berjalan lalu berjalan..masuk TOY R US then blagak cam kanak2..pastu kat sane ade kedai pets weii!!wei!!ainee nak jadi batak jap!!WOI KOWANG ADE KEDAI HAIWAN WEI!!chumelnyer..tapi bak dalam entri lepas kucingku(SAYANG) da hilang..sedey yang terAMAT tapi nak wat camne redha je r..bialah org amik bela n jaga die tapi janganlah die kene langgar penyek macam katak!!daku tak sanggup trimer hakikat tu..TSK!kalau tak boleh belikan die tempat mainan ke or baju baru ke kan!!("-")


dah ni bapuk mane laks ni..ngan muncung ngan tote bag NARUTOnyer..


EH!!HSBClah pulak

bab paling bengang!!tah ape bodohnyer HSBC die tak leh withdraw duit kat bank lain..bodoh nak mampos..penat tau tawaf MID tu..kalau die besar PARADE takpe r!tanye kengkawan mane bank HSBC deme semue tak tau!!woi kowang duduk mane ni weii??owhh bukan salah mereka, salah HSBC tak peymes although ALLY ISKANDAR slalu promote dalam rancangan die(ALLY)..da larr takde mesin ATM kat luar..hampeh!!

*****perjumpaan dengan BROTHER GUARD*****

ainee: pakcik!!pakcik tau tak mane bank HSBC kat sini?
BG: takder larr..
ainee: owhh takde erkk..kat sini tak leh withdraw duit r(gagah gaks nak trskan perbualan mengharapkan tetiebr ingatan die pulih ke then tetiber die igt)
BG: (still diam!)
apek: assalamualaikum abang..(cehh lebih sopan dari ainee yg terus sergah tanpe beri salam..NGEK puneyr ainee..harus blaja BUDI BAHASA after this!)
BG: WAALAIKUMUSSALAM
apek: abg tau tak kat luar2 ni mane HSBC punye main?
BG: kat dalam2 ni tak leh withdraw ke??kat bank rakyat ke??dah try??(woi kan saya da ckp kat pakcik tadi tak leh withdraw..luper erkk!!)
apek: tak leh r bang..
BG: owhh main die ade kat MASJID JAMEK..bangunan besar tue!!

then saya buat muka pelik..asal kat apek die kasi tau tmpt kat mane, time saya die tak kasi tau..owhh barulah saya sedar, rupenyer saya panggil die PAKCIK patutlah die tak layan pon..BONGEK punyer ainee..lain kali even atuk tua da bertongkat pon kalau nak tanye direction sila panggil ABANG k!!kalau tak jgn harap nak dapat answer..


EH!THE IKEAlah

so kalau nak gi MASJID JAMEK harus naik PUTRA LRT menurut peta yang daku pegang..jenuhlah cari mane PUTRA LRT punye tmpt nak beli tiket..rupenyer name die lain..nasib baik tanye akak jual jagung tu!thanks akak!!kali ni saya bagi salam dulu sbelum bertanye..*senyum nmpk gigi

then pasangan feberet tepon tanye kiterowg kat mane..kala itu kami baru je turun kat perhentian masjid jamek..rupenyer deme pon ade kat situ..such a coincidence..trs lari2 anak masuk kete dieorg..tanye dieowg mane HSBC..deme pon tak tau!nasib baik apek nmpk bank BODOH tu di seberang jalan..XD

so kami turun kereta then berlari lari anak di bawah suasana hujan renyai2 sambil pegang tangan..owhh romantiknyer!!rasa mcm dalam filem plaks tgh berlakon..ahahaah!!
*ketekak ketukuk* bunyi sandal gladiatorku..ceeewahh!!!



wei apak!!mana mau pigi sama i2 beg kuning besar??kasi beli r warne BIRU juga ada!


*owhhh SOTONG MELEKAT DI DADAKU!!sila abaikan wajah buruk ainee..fokus kepada sotong serta rantai OMG yang boleh didapati di sini..


*yes!!ainee kelihatan buncit selepas berjaya melahirkan seekor anak buaya ketika itu.. crodile tgh bermanja manjaan bersama daddynyer!!

APE KAU BUAT KAT IKEA TU AINEE??alah dating jer sudah..rasa mcm rumah sendiri plaks..ngee!!tgk2 barang smbil belagak mcm pasangan yang baru kawin..ahahhaha!!sambil ditemani anak baru kami, crodile..yeah dan berjaya membeli sebiji lampu tanglung untuk menghiasi kamar tidurku serta beberapa frame..at least ade r kan buah kaki dari takde ye dak?


dekat seberang kan ade THE CURVE..dekat THE CURVE tu plaks ade CUPCAKES CHIC..sebagai peminat setia cc, haruslah beli kan..nyum!nyum!nyum!thanks to my aefy blanje saya ngan apek i2 cc..sedap yang amat..makan skali sure nak lagi..tapi teringin sangat nak gi WONDERMILK!!


EH!THE STEAMBOTlah


kenal ke ini restoran??dekat IKANO tak silap..okies!!saya masih BODOH dalam hal IKANO n IKEA..same je kan building die..tah!!so di sini kesimpulannyer tempat ni tmpt makan..WAN ngan AEFY(yeah my pasangan feberet) ske makan kat sini..murah!!and sedap gaks..no wonder r org sanggup beratur nak makan kat sni punyer pasal..



haaa tgk saya tak tipu manyakkan org beratur!!ehh mane wan nie??tak reti bratur ke??


*cehh busuk nak mampos..die leh laks potong Q


*%^&*(%$***stelah stengah jam baru r dapat tmpt duduk.



segmen order dimulakan sebaik saja melabuhkan ponggong kat kusi
okies gambar Wan je ade sbb saya pon bz order gaks so takde time nak snap..tapi ade r gaks ternmpk siku my mucukie..


ahhahaha...perkakas2 yang kiterowg nak gunekan pon saya ade snap!!lol sggh kan ainee ni..tapi peduli hape kan..mane r tau zaman anak2 saya kang da tak gune da senduk besi ngan chopstick..maybe lebey advance..maybe invisible senduk or chopstick ke kan or gune robot ke kan..mane r tau kan!!.haaa leh larr saya tunjuk kat anak2 saya brg2 ni r kiterowg gunekan dulu nak makan steambot..@*&^%$WTF yang ko merepek ni ainee!


MUKA2 yang KELAPARAN nak pelahap makanan kukus tue!!





menu daku ketika i2..owhh depan tu apek punyer k!!takde kaitan dengan saya*&^%$


*periuk apiku*
sebelum berisi dan selepas berisi


pengisi suka duka perut kami ketika LAPAR


pengisi suka duka tekak kami ketika DAHAGA


sambal!!!pedas siot!!!

lepas je makan, SIRI GERAK FAST AND FURIOUS pon bermulalah..bayangkan ade lagi 25minit je sebelum tren kiterowg dari KL-IPOh tu nak berlepas..tren pukul 0945mlm..mmg kelam kabut nak mampos r!!takut woo Wan bawak..bayangkan from DAMANSARA gi KL SENTRAL 5min ke 10minit..luper sudah tapi yg pasti lebihd ari 5minit n kurang dari 10minit..and akhirnya sampai gaks!!sempat sampai n ke tandas dulu melepaskan hajat..


EH!KTM TREN KL-IPOHlah

sejuk yang teramat dalam tren waktu malam..nyesal tak bawak selimut ke shawl ke ape2 je r yang boleh menutupi tubuhku yang gendang gendut tali kecapi ni dari kesejukan..takpe akan saya amik sebagai pengajaran..lain kali naik tren sila bawak baju sejuk anda k!!then apa lagi tak tahan sangat ngan panggilan CC ni trs pelahap die..thanks to AEFY busuk2..


*cian org jual cc ni dengki kot ngan apek so die letak cincai je cc tu tuk apek..abeshh bersepai


cantik terletak je saya punyer..jangan jeles mucukie!!

and last but not least, kami akhirnya selamat tiba kat ipoh 5minit sbelum pukul 12tgh malam waktu HORROR time semue hantu kluar...ngeee!!

trima kasih ya sahabatku aefy n wan...korang adalah sahabat terbaik n tersempoi n akan ku doakan kepanjangan jodoh kowang..amin!!!
sowi kowang tak dapat nak blanje..kewangan terjejas laks..almaklum r percutian tak dirancang..heheheheh!!!next time yer kawan!!

21 comments:

Hannani Kamal said...

mak aih berjalan sakan yeee

NIMI♥ Co. said...

to hannani: heheheheh..yeah yeah yeah!!!ngeeee!!tapi tak smpt larr dlam masa sehari

Nur Syazwani Mustafa said...

oiiiiiiiiiiii...baru la senonoh skit aku tgk muka ko ni berambut sopan n itam...syok ke weh naik train???tingin gak la...tp sure penatnk mpus ko bejalan kan...

Kizzy TF said...

tak penat ke? hehehe

anisnasa said...

wowee..
seronoknye u berjalan sakan..
awat x roger i??
adoi da dekat da um ngan mid..
ahaks..

NIMI♥ Co. said...

to wanie: hei ape senonoh senonoh nie..aku nak kaler balik rmbutku..tapi da tobat taknak kaler kat kedai da kalau kaler extreme2 sbb deme buat tak pekat..hampeh!!

ha a kakiku penat nak mampos..

to kizzy: penat giler!!

to anis: lagi mau roger ke??cakap dating...ahahhahaha!!kang kacau line r..XD

sasha* said...

haha akhirnya berjaya gak ye ainee dtg kl naik train.knp tak naik bus je?lg cepat.dulu2 masa akak mule2 naik train,monorail gi kl pn cuak je.buat2 muke pandai je haha.tp skrg akak dh tak naik train dh sbb kazaa dtg jemput je.hihi

nanti kalau ainee dtg kl bgtaula.boleh meet :)

NIMI♥ Co. said...

to k.shasha: tak nak r!!naik train lagi slamat dari naik bus..tak ske bus..ske train..heheheh!!besar lagipon n selesa sangat..

ahahhahaha...ainee lagi prefer public transport kat KL ni..tapi takde r nak naik bus kan sbb tah tak slesa..kalau naik tren ke monorail ke ape rail ke kan selesa skit..kalau naik kete ni jem larr then kene bayar parking mahal2..membazir jer..

wahh abg kazaaa amik erkk..tunang larr katakan!!ehhehe

insyallah!!

inn said...

patutnye ainee bawa inn skali.hehe.baru leh kite jakun same2.tak delah inn jakun sorang2..haha

NIMI♥ Co. said...

to inn: ahahhahah!!!inn nak jakun ape..inn biasak ape turun kl

inn said...

ish ane ade.haha:D jarang lah turun sane.um,pasal jakun itu inn.hehe

sis,cube tgk comment inn kat blog yg pasal when blogging its matter ok.itu ade yg tak puas hati..hehe.inn dah agak dah.

fezaL Mohd said...

mak ai besh tuh
mencapap g kl sehari haha

cm aku abeh SPM dulu
wahh

asl tak g pavilion je
kat sana kan mudah

pastu mudah ko lik epoh.!!

zra_xoxo_venom said...

besh glew!
xajk pom syg!
huhuhuhuhuhuhuh..
lawak glew u syg..
huhuuh..
da lame i x g ikea..
heheh..
:D

joegrimjow said...

besh ye dating
nanti balik nak dating ngan blogger2

NIMI♥ Co. said...

TO INN: mmg r mcm tu sayangku inn..normal!normal!ape2 pon ainee ttp sayang inn..memuah!!and ske baca penulisan inn so ainee nak tukar tajuk die jadi WHEN INN DOESN'T BLOG IT DOES MATTER!!..heheheh

TO FEZAL: cakap pegang peta, mcm mane nak gi..die tak tulis pon nk gi pavi naik ape..kang tak pasal2 sesat..lagipon kat pavi tu kan branded2 things je, i ni bawak sengget je..heheheh!!makan piza tu pon hutang...

TO ZRA: alah u ape susah..ajak je bad kompen laju je die..kowang kan kaki jalan..

TO JOE: tu pasal r kene dating pepuas nnti balik IPOH asyik kene dating ngan u all je..hehhehehe

Fadhlinasir Nama Diberi said...

g Ou la besh... =)

zaza. said...

Haha. :)
and dats why i dah addicted naik train!!
plus, I rasa seronok pulak lepak2 kat sentral sorang2 tggu tren.
huhu.
I know, I mental sikit. hahaha.
Sweet lahh korg. xP

NIMI♥ Co. said...

to fadh: da gi da tapi skejap jer..sbb mmg tak smpt r yunk..lagipon OU tu besar sgt nak tawaf tak smpt..

to zaza: tau takpe!!tren sgt beshh..tapi ade certain ppl tak ske larr yunk..u mmg mental!!cacat otak!!

lynntermizi said...

the love is sweet, glad to see you happy babe:pppp

NIMI Co.♥ said...

to lynn: tenkiu lynn..ahaks!!dulu name peymes ama burung erkk..skang lynn..nice!!ehheheh...

btw, u ade anak kucing ke kucing ke yg tomei2 nak kasi i??almaklum r kucing i da hilang..sedey!!takpon kawan2 u ke??ade tak??

Ejump said...

woah..kuar jenjalan x ajak...
ade ole2 tuk i x?..

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...