Saturday, September 19, 2009

antara rakan dan kerjaya

bila terpaksa membuat pilihan sebegini, apa yang anda lakukan?

KERJAYA=TUKANG CAT
RAKAN-RAKAN=NADH & SAZA


mungkin kerjaya yang pertama dan terakhir yang saya akan lakukan. penat gila!
start dari pukul 10pagi sampai 5petang itupon akan disambung pada pagi ini. itu baru cat luar.
IM SWEATING LIKE A P**
(bulan puasa jadi mak suruh kurangkan perkataan tak sedap didengar)
macam gila kan Ahad nak raya ,Jumaat baru nak cat. Jangan contohi tingkahlaku ini.


KEADAAN SEBELUM

SI TUKANG CAT PERTAMA

SI TUKANG CAT KEDUA

si tukang cat ketiga(IFA) pengsan bila masuk tiang ke-4. en.BOSS aka apek balik rumah tidur selepas memastikan anak-anak buahnya bisa ditinggalkan tanpa pengawasan.


ADA SESIAPA YANG NAK UPAH KAMI? SEJAM RM100. KAMI RAJIN! KAMI TAK MENGULAT. HANYA PERLUKAN SEDIAKAN AIR DAN MINUMAN ENAK dan MAHAL SAHAJA. SERVIS HANYA TERBUKA UNTUK PAGAR BARU SAHAJA SEBAB MALAS NAK KIKIS CAT LAMA. LECEH TAHU!


KEADAAN SELEPAS
NANTIKAN!sempat ke disiapkan sebelum raya? jangan pandang rendah pada kaum perempuan macam kami. sampai sunburn cat rumah. kami pasti boleh siap dalam tempoh 2hari.

lepas je cat rumah, gegas gegas mandi siap segala nak keluar berbuka. biasalah saya kalau berjanji sure lewat. cakap nak amik saza pukul 6.15 padahal bertolak dari rumah 6.15. =)) dah larr nak angkut si nadhirah tu lagi.

****************************************************************************************

sahabat-sahabat yang akan saya akan dating sepanjang hayat!
ainee memperkenalkan parents lucy, si beruk iaitu saza dan nadh
p/s: lucy itu beruk di belakang rumah nadh. dia mewarisi hidung saza dan gigi nadh

kami rasa puas gila makan kat MP RESTAURANT tapi bukan dalam Ipoh Parade. yang dekat luar. makan buffet, sorang RM29 lepas campur tax semua. okielah kan steambot some more. macam-macam kiterowang gosip tapi tak puas. masa mengejar kami. dah larr tak jumpa dekat setahun. pergh!!masing-masing bz baget macam da bekerjaya padahal student je. tengoklah sampai rambut saza yang pendek sekarang da panjang.

inilah perintis ramli sarip. tengok rambutlah!

itu baru separuh hidangan. yang lagi separuh dekat meja sebelah lagi!jangan main-main tengok je kami moden tapi kami bela toyol. jadi untuk pastikan toyol kami tak kelaparan, kami kasi tompang makan buffet sekali. selamat ibu jari kaki aku kena hisap!


kami 2 je perempuan dalam temujanji kali ini. yang lagi seorang tu bakal transform jadi perempuan. go go saza! WE KNOW U CAN DO IT!
owhh and that is my new hair. plain dummy straight black hair !BORING!

bila semua da menggelegak, tak ingat apa da selain makan. makan!makan!makan!sampai perut kembong. so korang tataplah puas puas mangkuk stim ni jangan sampai stim sudah!


kadang-kadang dalam hidup memang kena buat satu pilihan saja tapi kalau kita berusaha we can get both of it!padahal pilihan tu cat dengan kawan je bukan kena pilih antara mati atau hidup. SIFAT POYO MEMANG SEMULAJADI TERBIT DALAM DIRI SETIAP INSAN!
=))

ehh da masuk waktu sahur, beta gerak dulu..

11 comments:

siggplus said...

mak aku suruh aku cat bilik dia waktu sblm puasa dulu..katanya persediaan untuk raya..
smpai skrng aku tak cat lg..heh..
boleh la aku upah kau n d gang kan..haha

weh mcm best stimboat..jom ah ajak bloggers2 ipoh mkn kt sn nnt

NIMI said...

sigg: ko baget bangun pagi nak sahur kan?padahal berblogging je kau!

woit cat bilik je bukan susah pon. ni aku cat pagar. tang tiang tu yang payah..kena cat satu-satu. upah aku??sanggup ke bayar satu jam rm100..kami trima dengan hati terbuka weii

jom!no hal!kat MP RESTORAN.

♥miszluna™ said...

senang la nk cari umah ko pasni..
umah ber-cat baru tu umah ko..

huhu..
petunjuk yg baek utk g beraya!
weh nk no fon ko!
senang roger nk beraya

NIMI said...

huda: perghhh kapel ni saling bersengkang mata..

alah ainee da agak da ayat ni sure kuar..alah belambak rumah kaler ni. bluekk!!

okies nanti ainee kasi number..

siggplus said...

aku tgh tnggu sahur la ni..mak aku tgh prepare..mmg tak susah, tapi aku mls..haha..cat kasi abes la ape kire jam2 ingt karaoke ke

♥miszluna™ said...

dh biase tdo lmbt xleh tdo tu psl bsengkang mata..
hahaha

huhu..
byk kaler tu eh?
tp tiang tu mst x sm kn3?

huhuhu..

okies..
menanti~

paraxixth said...

ade pakej cat 20 kuku jari tak?

NIMI said...

sigg: bukan nak bantu pergi on9 plaks..siot je kan!

ehh kira jam r..ye r karaoke sambil cat larrh..aku bawak set karaoke sekali ok??kalau setuju esok aku datang

NIMI said...

huda: samalah huda!alah susah punya..huda tak baik untuk kulit tido lmbt2..sekali sekala takpe..

mana nak anta erkk??balas dulu email ainee

NIMI said...

paraxixth: ada ada!tapi cat je larr takde buang kotoran semua..ekslusif!satu jam rm100 jugaks sebab dia berkaitan dengan cat kan

didiyana said...

kurang asam..
xpernah nk ajak aku join sekaki..
mentang2 kaki aku ade 2...
hish....
kwn la cmni kannnnnn....

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...