Tuesday, July 21, 2009

kehidupan di kolej memang tak seindah yang kita bayangkan

ok!
tajuk pon da panjang nak mati apatah lagi entri dia but i will try to make it short
*wink



ceritanya macam ni, para pelajar di COSMOPOINT IPOH terpaksa memaksa diri menghadiri satu majlis tah apa apa supaya dapat 10% atau 20% atau LEBIH DARI ITU punya markah. macam apa je kan??owhh saya sudah ingat apa nama majlis tu. namanya ANNUAL DINNER WTF!!!


saya tak tau lah perkara ni berlaku ke tak di cawangan-cawangan
COSMOPoINT yang lain (CEEWAHH TERPAKSA BOLD DAN BESARKAN TULISAN SUPAYA ORANG TAK BANGANG SANGAT PERGI AMBIL KEPUTUSAN NAK MASUK KOLEJ SAYA YANG KUAT MAKAN DUIT DAN SEGALA)


tapi saya amat terharu kalau lecturer nak kasi markah FREE kat saya walaupon saya tau saya memang layak mendapatkannya sebab saya selalu berjaya MENGHADIRI KELAS tanpa ponteng sehari pon. OK SAJA NAK SEDAPKAN HATI SENDIRI!



tapi saya sampai sekarang tetap tak boleh terima kenyataan bila mana markah itu senang-senang diberi kalau pelajar datang ANNUAL DINNER tu!tapi itu semua terpulang pada lecturer nak bagi berapa MARKAH FREE kat pelajar yang berjaya MENGHADIRKAN diri pada hari berkenaan. kenapa tak diberi saja MARKAH FREE pada pelajar yang rajin macam saya tak pernah ponteng kelas ataupon sentiasa menghantar assignment on time walaupon COPYPASTE ECECEEHH!!=]



saya tahu ini sajalah cara yang boleh galakkan student pergi ANNUAL DINNER tu tapi tak perlulah guna cara kotor begini. ada setengah lecturer cakap 10% akan dipotong kalau tak pergi dinner tu.


OWHH TUHAN KAU CEPATKANLAH PEMBELAJARANKU DI KOLEJ INI AGAR AKU DAPAT BERAMBUS DAN APPLY KOLEJ LAIN YANG TAKDA BUSUK HATI SANGAT MAKAN DUIT PELAJAR
walaupon saya tahu semua kolej pon begitu.



paling busuk walaupun pelajar tak ada transport, kolej saya bersedia menyediakan kenderaan untuk mereka TETAPI (ada tetapi ok!!), mereka kenalah keluarkan duit untuk transport pula.
TT_TT


harga tiket : RM35
location: heritage hotel

(anyone interested??)


tapi dengan rm35 tu jugak larr pelajar akan mendapat 10% atau 20% segala!!saya tengok konsep kat sini sama je macam rasuah lecturer tapi cara ini lebih halus. JADI SAYA MENGAMBIL KEPUTUSAN UNTUK PERCAYA KEPADA DIRI SENDIRI YANG SAYA BOLEH DAPAT A DENGAN CARA YANG TIDAK KEJI


ayah dan mak saya hantar saya ke kolej untuk belajar bagi mendapatkan keputusan cemerlang bukannya makan untuk mendapat keputusan yang cemerlang


tapi..........

saya terfikir juga kalau saya bayar rm350 agak-agak boleh tak saya dapat FULL MARKS TERUS tanpa saya perlu bersusah payah menghadiri kelas serta menghantar assignment dan membuat kuiz yang kadang-kadang buat jerawat di muka timbul..beshh juga kan??


**sighhhhhhhhhhhh


ohsopopup:
kalau report dekat jabatan pendidikan sure masuk dalam paper!!memalukan je makan duit pelajar..

13 comments:

Qdq Qrpq said...

Sebab tu aku benci college aku. Lol.

* Follow la aku weh. Aku nak meramaikan follower. Hehehe.

Fadhlinasir Nama Diberi said...

tayah g ar..
huhu...
buang duet aje tu..
huhu..
ape la sangat 10% tuh..
celah gigi aje..

Ejump said...

besh an..kene pakse..
erkk!!~~


g je la ngan hubbt u ainee~~

kan lg besh...
hee~~

zra_xoxo_venom said...

yeah hell samela kite..
kolej i lg la..organize gile bagai..
pas uh sewa dlm kolej sndri pom kne byr riban2..
sajet ati btol..
skrg..result dibeli ngan duwet kowt?
hampeh..
hmm :(

ainee si ketua pari2 said...

to qodoq : ye r sebab kau kawan sejati aku, aku follow k!!!ngade punye orang..bayar aku!

ainee si ketua pari2 said...

to fadh : memang tak nak gi pon..cam hina giler je kalau gi

ainee si ketua pari2 said...

to ejam : u gi ke??ehh u ni macam btol je kolej sama ngan i..tanya satu soalan pon kantoi

ainee si ketua pari2 said...

to zra : cam babi kan kolej..benci r..mana leh makan duit pelajar then twarkan markah..agaknya kalau ada anak dato' dato' bayar kolej i ni 2x ganda sure dapat sijil terbang je tak yah gi penat belajar..kan?kan?

siggplus said...

rm35, ok lah tu..buffet kan?
ps:uitm penang still hutang aku rm130...sampai sekarang diam..cuba kalau vice verca?

Ejump said...

ahaha...
mane ade la ainee...
u neyh..
kan da ckp dulu..
gurau je..

aZilsah said...

hahhaa. i pun penah kena macam ni. kena join iftar (bukak pose) dept untuk dpt markah free, 5 & makan pn free. tp u kena byr~

sol said...

hahahhaa. bayangkan kami organize dinner kat palace of the golden horses. we charge rm145 per person if im not mistaken..not including parking+tol+minyak.no kidding.

oh jgn lupa nak g carik baju2 gaban2. dress bangsat2 pun ratus2.

and yet u complaint bout urs which is only rm35.


hahahaha. cemane la kalau ktorg buat proposal ajak sume dtg mcm kolej korg buat.

WAHAHAHAHAHA. *gelak jahat*

chipsmore said...

mmg x patot...biase la..kalo x wat cam2..mesti sume xnk g... ;)

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...