Tuesday, November 12, 2013

DULU WONDER YANG PALING FAMOUS IALAH WONDERPET. SEKARANG KITA ADA.....

WONDERGLOW......

Aku beli wonderglow ni kat adik sedara aku je.
Senang.
Di samping menambahkan duit poket adik sedara aku boleh juga aku menyinggah merapatkan silaturahhim dengan keluarga abang ibu aku iaitu PAKNGAH SEKELUARGA.
Aku memang family type punya orang.

Okay semua pun tahu sekarang ni aku MC.
Panjang kata MEDICAL LEAVE.
Suami aku pun MC sebabnya dia sakit belakang maka doktor bagi MC 2 hari.
Rabu kami dah start bekerja dah.
Mula-mula dulu masuk CIMB rasa macam perghh nak berhenti sekarang, tak nak kerja, sanggup gaji rendah tak mahu kerja bank tapi sekarang ni tak mau lepas dah kerja as Personal Financial Consultant ni.
Sebab apa?
Sebab best dapat consult orang nak buat pelaburan. buat pinjaman itu ini.
Kita bukannya sales person tapi kita consultant.
Kita consult orang bukannya paksa orang beli servis kita.
Kepuasan bila tengok orang melabur duit dieowang dengan betul.
Apa keperluan dan tujuan mereka melabur semua.
Lepas tu nak ambil loan rumah nak ambil islamic ke conventional.
Kepuasan sangat bila dapat terangkan apa kelebihan dan keburukan.
Why not this why not that.
Jenis aku ni bukan suka paksa-paksa orang.
Aku dah terangkan kalau orang tak nak tak apalah kalau nak lagi bagus.
Bukan untuk diri aku ni haaa, untuk keuntungan mereka juga.

Okay sambung cerita pasal WONDERGLOW.
Lepas je Maghrib, aku, Amirul, Iqa dan Ifa pergi karaoke dekat OTK Studio.
Tengok tu kemain pantang tapi pergi karaoke.
Pakai stokin kaki bagai lagi.
Nasiblah tak berkain batik.
Atenya orang moden kan pakai skirt kembang kembanglah.

Karaoke kononnya free sejamlah sangat tapi kena beli air harga RM6 sorang.
Total RM24.
Pandai kau ya, OTK.
Bayangkan karaoke sejam.
4 orang ya.
Habis bila lirik berulang tak tunggu panjang terus EJECT je.

Habis je bergembira walaupun hanya sejam, hati tetap gembira bunga-bunga penuh gelak ketawa sebab semua perasan baget penyanyi suara sedap.
Terus pergi Taman Temara ambil WONDERGLOW.

Cadangnya nak ambil sahaja tapi tau tau je lah kan bila dah sampai rumah sedara ni mulalah malas nak balik.
Dari sejam boleh sampai jadi 2 jam.
Last last nya balik pukul 10.30 malam.
Makngah hidang air teh, nugget, hot dog dengan popiah.
Alhamdulillah. Kenyang perut kami ni haaaa.

Entahlah. Seronok bila singgah rumah sedara mara ni.
Padahal yang ada kat rumah time tu siapa je.
Pakngah, Makngah dengan Lin tapi HAVOC macam lagu Joe Flizzow yaaawwwww.

Okay esok nak start pakai WONDERGLOW.
Gold okay! Gold! Tak  main ah silver.
Kemain berlagak terus pakai gold tak pakai silver.
Nak tengok betapa glow glownya muka aku ni tunggu sebulan ya.

Siapa cari produk WONDERGLOW ni bolehlah copy and paste link kat bawah ni naaa.
https://www.facebook.com/pages/Wonderglow-ORI-100/504730129616058

4 comments:

zarifahmr said...

bikpah dah masuk 2 bulan pakai wg ni. kihkih

Ainee Cumi said...

ZARIFAH : Ada glow tak? Ada glow tak?

zarifahmr said...

mesti la adaa hehe

Ainee Cumi said...

BIKPAH :Okay sembang dalam whatsapp

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...