AKU TERIMA NIKAHNYA (review)

Assalamualaikum.

Wah esok dah nak Raya Korban. Bila dah nak Raya Korban kompem our wedding anniversary pun nak dekat. 28/10/12. Aumm! Macam tak percaya dah nak setahun dah. The feelin of love is still strong. Alhamdulillah.

Semalam excited gila dapat tengok AKU TERIMA NIKAHNYA. Darling buat suprise. Tiba tiba inbox kat Facebook ajak tengok wayang dan dah beli tiket. Pukul 10.30 malam. Kalau tau sebegini lewat baik ajak Yna Bliss Desa melepak sekali.

Okay so cerita ni best ke? Tengok gambar-gambar macam sweet sangat so my expectation mestilah nak rasa gula-gula gitu bila tengok cerita ni tapi sayangnya hambar. Banyak lompat lompat. Kalau movie ni dapat award serius I tak tahu kenapa. Kejap scene kat rumah tiba-tiba joging tiba-tiba ofis. Drama kat TV lagi power. Tapi kalau nak sweet sweet I rasa movie SELAMAT PAGI CINTA memang sweet. Rasa gula-gula sangat.

Start je wayang, I dengan Apek terus tak tahan nak gelak. Gelak sebab macam tengok diri sendiri kat wayang. Ececececeh! Betul! Rasanya semua orang yang dah nikah macam tu kot feeling dia ke kami je gila macam tu? Kalau scene sweet sweet je mesti automatik gelak. Rasa segan.

Scene kejar-kejar checked. Scene menari dalam rumah checked tapi tak adalah power menari macam dalam filem tu. Menari bodoh-bodoh adalah. Semua orang mesti macam ni punyalah lepas kahwin. Mesti loving-loving everytime. Dah halallah katakan. Ishh tak bolehlah nak tengok cerita melayu macam ni kat rilem. Kena tengok dekat rumah baru ahh boleh feeling gula-gula.

Pendek kata filem ni tak payahlah bazir tengok kat wayang. Baik tengok kat rumah sahaja. Mungkin filem ni power sebab yang berlakonnya power. Adiputra & Nora Danish. Apa apa pun drama Tentang Dhia memang best. Sweet sangat. Bila nak ada kat wayang eh?

VERSION MOVIE
VERSION REAL LIFE

Selamat menerima nikahnya gadis gadis manis di luar sana dan selamat aku terima nikahnya jejaka kacak di luar sana. Selamat menjadi yang halal antara satu sama lain. ^__^

Comments

oshinz said…
eh dia tiru pos korang eh? ehehehe.
Ateyn Bella said…
awwww, may ur marriage last forever sis ^^
Ainee Cumi said…
OSHINZ: Amboih sungguh melampaulah dieowang tiru pose I. Pose dieowang lagi meletop nox
Ainee Cumi said…
ATEYN: Alhamdulillah. Amin sayang. Amin. =)

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand