Wednesday, April 25, 2012

Sweet Pick (#Wedding Review)


Yeah! I know! I know! 6 months has pass and yet I didn't update anything about my wedding. Im so sorry. Been lazy all the way.

And here it is, I'm starting my review with the sweet pick. Yeah! I do have some typical cheap sweets but damn delicious for my darling guests. Just a simple candy buffet set up by me, Apek, Iqa and Ifa. The sweets cost me RM100. We have some choki choki, rota, marshmallows and apa-apa je lah I pun dah lupa. =))Benda yang cucuk cucuk atas dia pun buat sendiri. Beli je polistren lepas tu balut. Jar-jar tu tak payah bazir duit beli guna je balang-balang kuih raya yang ada kat rumah ibu tapi kalau nak lagi cantik mestilah kena beli kan. Duit pun kena banyaklah keluar kan? I ni jimat orangnya. =)

Ze sweets I bought it at the Pekan Lama supplier. Take note for B2B from Ipoh yang nak beli sweets banyak banyak boleh cari dekat kedai lama sebelah Yik Foong depan pasar. Bukan untuk B2B je siapa-siapalah nak buat birthday party ke apa. Lagi satu yang lebih teratur kedainya yang harga pun agak berpatutan ialah kat belakang Mcd Super Kinta tu. Jalan sebelum. Serius murah. Macam-macam jenis ada. Pilih je.

For the doily paper boleh beli dekat Wah Seng. Murah je. 1000 keping eh ke 100 keping dah tak ingat dah boleh beli dengan harga Rm4.50 je. LOVE IS SWEET tu printed by Apek cut cut by me. =)

Ok and now comes to the wedding cake. We bought our cake at Secret Recipe. 2 layer chocolate moist cake. Cost us Rm265 kalau tak silap. Itu pun on that wedding day itself, we have forgotten about the cake because been busy gila-gila punya busy. Atenya pagi nikah malam sanding memang tak menang tanganlah kan? Tahu tak bila I sedar meja kek kosong?? Waktu I tengah makan beradab. Terus kelam kabut telefon adik lelaki I, Eddie suruh tolong pergi ambilkan dekat Secret Recipe Ipoh Jaya. Memang gila betul. Dah lah tu Apek ada buat comel punya design nak letak atas cake tulis 'HAPPILY EVER AFTER' and kami ada beli 2 ekor burung untuk tempek kat atas cake tu tapi tak bawak sebab memang tak ingat langsung pasal cake. Tapi nasib baik cake sempat jugak sampai. Dapatlah Hafiz tangkap gambar. =D

Ohh sebelum terlupa. Apam polkadot tu I order dekat Buttercream Cuppies. Very the cheap and taste good. Search lah nama Buttercream Cuppies dekat FB ya.

Actually I ada lagi satu sweet pick. I letak dekat atas meja tetamu. I letak dalam bekas cupcake polkadot dalam tu I letak smarties. Tapi tak ada pulak gambarnya. Tak apalah nanti kalau I ada jumpa I tempek dekat sini ok.

4 comments:

oshinz said...

cake tu memang dah siap2 ade wane pink ke? so comel!!!! bila nak update pasal wedding details yang lain ni dear?

p/s: kite takde FB & twitter la dear.. so sorry.

Ainee Cumi said...

OSHINZ: Ha a memang dah siap siap ada warna pink. Ada yang warna cream. Lagi cantik. Sedap pun sedap. Atenya Secret Recipe kan mmg dijamin lah sedap walaupun fondant. On the way lah ni dear. Tengah semangat nak update. Hihihi!

P/S: Alah kenapa tak ada? Ok takpe kita dua berhubung hubung dengan belog je lah eh. Nanti kalau awak tiba tiba terdetik hati nak buat Fb ke twitter ke jangan lupa Aini okay. =))

oshinz said...

dear.. 2 birdie comel tu u beli katne?

Ainee Cumi said...

OSHINZ: Dekat kedai pengantin