Karnival Upin & Ipin


Hai saya cupin

DAN

saya cipin..


Bertemu kita dalam segmen kali ini bertajuk KARNIVAL UPIN & IPIN di Stadium Indera Mulia, Ipoh Perak.


Apek & I pergi karnival tu hari Jumaat. Awal awal pagi tu!!! Tak percaya?? Betul lah. Tak percaya lagi?? Ok kejap, nak tunjuk bukti kejap.



Tengok tu kat tiket tu number berapa? Number 1 & 2 tu derr.. Tengok, I dah cakap tak nak percaya. Punyalah semangat. Dah lah yang datang tu semua dengan mak bapak, kiterowang ni lek lek je lone ranger. Oklah jom layan apa ada kat sana, nak?


Harga tiket
Actually macam masuk tak payah bayar pun ada I tengok. Rugi je I beli tiket mahal mahal sampai RM10, deme bukan check pun tiket tu.


Butik Upin & Ipin

Nak?? Haa sila bawa RM30 ya adik-adik. Berkualiti baik punya kata promoter tu lah.

Komik. RM6.90 kalau tak silap harga dia.

Kipas comel dan banyaklah lagi barang dalam butik tu. Baju Upin & Ipin pun ada. Kalau I ada anak, kompem I beli satu. Comel sangat. Boleh ahh feeling feeling ada anak comel macam upin ipin. Hihihihihi!


BISKUT
Agak-agak Kak Ros ke yang masak ni?


Rumah Upin & Ipin

Haaa, meh masuk. Meh masuk. Meh masuk mehhh... Jangan nak malu sangat ehhh!!



RUANG TAMU
meja belajar DOUBLE U



BILIK KAK ROS


BILIK UPIN & IPIN


BILIK OPAH


Dapur





Last but not least, haruslah snap picture dengan budak suara comel ni. Siapa lagi kalau bukan Asyiela Puteri yang memegang watak Upin & Ipin.. Sumpah budak ni comel sangat dekat luar. Kecik molek je, kulit cerah. Memang comel lah. Akak sukalah tengok kamu dik. Besar nanti mesti cantik ni. =D


Haa siapa-siapa tak pergi karnival ni, moh lah ramai ramai pergi. Kalau adik adik kecil tu lagi lah best, ada macam-macam korang boleh join. Ada tadika lah, ada hadiah, ada game. Macam-macam. Haa siapa-siapa dah tak tahu nak dating kat mana dah kat Ipoh ni, kali ni korang boleh dating kat stadium jumpa Upin &Ipin. By the way, hari ni last tau. Pukul 8 malam dieowang dah tutup kedai dah. Gua dah pergi dah, korang bila lagi??=D

Comments

Ateyn Bella said…
ade rumah skali ke? smlm pegi xmasuk pon, ish rugi2 -.-
sherah said…
hahaha cute!!!!
Anonymous said…
kalau aku balik ipoh leh la jadi cipin cupin

-hudaluna
Ainee Cumi said…
Ateyn: Adalah sayang. belah dalam. Ruginya tak masuk.
Ainee Cumi said…
Sherah: Cute macam awak kan?
Ainee Cumi said…
Huda: Ahahah! Sila! Sila!
safiyyah osman said…
bilik opah gila simple..hihihih

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand