HONEYMOON, TAILOR, RING, WATCH, PHOTOGRAPHER

Sepanjang MATTA FAIR ada kat stadium Ipoh tu sepanjang hari tu lah kiterowang menilik nilik nak pergi mana untuk honeymoon. Baget less than RM2000. Mula mula ingat nak naik cruise 4 hari 3 malam, dia berhenti kat Krabi dengan Phuket tapi macam nak pergi Universal Studio kat Singapore tu. So disebabkan masih ragu-ragu tak tahu nak pilih yang mana kiterowang cadang nak tunggu MATTA FAIR bulan 8 ni.

Untuk baju pun I still macam konpius konpius jugak tak tahu nak design macam mana. Nak discuss dulu dengan #DearFutureHusband and my adik beradik (parents tak masuk sebab dieowang mesti cakap ikut suka kamulah aini), and my kawan-kawan. Mula-mula macam nak buat 2 baju tau time reception. One for bersanding and another one for cake cutting time tapi macam membazir pulak lepas tu bila pulak nak pergi salin baju. Ingat diri sendiri ni artis ke? Orang lain pun buat satu baju, I pulak takkan nak buat sampai 2 baju kan? So to makes thing easier, I decided to wear only 1 of my dream dress instead of 2 on my reception.

As some of u might know, I nak sangat dress yang ada rose rose satu masa dulu but then sekarang ni my mind has changed. I dah tak nak macam ni dah, nak design lain pulak. #DearFutureHusband pun dah pening dah dengan kerenah #DearFutureWife dia ni haaa. Dia cakap I ni unpredictable. Dia cakap I ni susah nak buat suprise, kalau nak buat suprise kat I, kalau hari tu I berkenan dengan satu benda tu kena beli hari tu jugak, kalau postpone hari lain nanti I dah tak suka dah. Dia ibaratkan macam kalau hari ni I cakap I teringin sangat nak makan karipap tapi dia tak beli hari ni dia beli esok sure I tak excited dah. Hahahaha! Sorry B, nak buat macam mana, I memang cepat tukar fikiran. =D

By the way, I dah ada design baru dalam kepala and menanti masa nak tunjuk kat #DearFutureHusband je for approval. Kena cepat cepat sebab Sabtu minggu depan nak pergi beli kain dah.


Ohh! And the good news is I've found a ring for my #DearFutureHusband and it has the same red stone as my ruby diamond ring. But of course it is not a ruby stone, it has another name which I has forgot (nanti I check balik nama batu tu). Tak beli lagi but then definitely will purchase it as sone as possible. Yeah! Ada matched ring. Double happy. Lepas tu dah beli dah jam untuk hantaran for Apek. BRAND:FOSSIL

Lagi satu, semalam dah pergi jumpa photographer kat Mcd, Tambun. Overall semua ok. Im taking Fadhil Pictures as my official photographer. Harga pun affordable. Still in budget.

Haa tu je lah update untuk minggu lepas. Adiosa!

Comments

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand