CAKE CUTTING DRESS - send to tailor


Assalamualaikum semua. Kum apa kumbang. Bang apa bangla. La apa lalat. Ok dah jangan main jawab cepat.

OK! Sabtu hari tu which is on 19/03/11, I dengan #DearFutureHusband keluarlah pergi mencari cari kain. Konon nak survey survey but then tak tahulah adrenalin teruja terlampau banyak ke apa ke kan terus terbeli kainnya instead of the "nak tengok je" term. #DearFutureHusband pun macam terkejut bila I cakap, "B! Nak! Nak!" sambil yeahh buat muka comel lah mesti kan. Apek muka macam blur but then as usual dia surely akan cakap, "Nak? Ambiklah". Yeah, he has never ever eber every mengecewakan I. Hey! He love to baby me so much, I dun know why. So there it was I bought 4M chiffon and 2M Satin. PINK COLOR! Soft pink color to be correct. Beli kain kat mana? Oh, I beli kain kat RIAMODA.

Then cepat cepat pergi kedai tailor. Nampak? Nampak tak betapa terujanya I? Dah discuss punya discuss dengan tailor nak lengan macam ni lah, nak belakang flowy flowy macam princess lah then tailor tu cakap dress I ni perlukan kain yang super banyak. I macam huh?? Tak cukup ehh 4M chiffon and 2M satin. Then dia cakap memang tak cukup so I cakap ok nanti I pergi beli kain then I datang balik so malam tu datanglah balik dengan baju lain, kereta lain dengan membawa 7M chiffon and 6M satin. Eceh dah macam orang kaya dah. Ahahahahah! Lepas tu dia macam terkejutlah ingatkan I nak datang besok ke apa ke kan sekali I datang malam tu juga. So dia amik ukuran semua and tadaaa bulan 7 baru my baju siap. Cant wait ok!

So baju potong cake dah settle. Lega gila. So konklusinya adalah I akan pakai 2 baju for my reception on my side. Baget artis balik.

So dress apa yang perlukan sampai 13M punya kain? You better make it nice tailor if not Im not gonna pay you.

Comments

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand