Sunday, June 20, 2010

Hari ini Joe Tiger yang punya!

Bukan Hari Badak ye tapi Hari Bapak. Kenapa Joe Tiger? Sebab itu memang nickname dia dari kecik kawan dia panggil. Tapi dia kalau eja nama dia mesti Jo sahaja tak macam I dan orang lain yang suka tambah E lepas tu nak bagi gempak tambah Tiger. Tahlah kenapa Tiger. Mak sedara I cakap sebab ayah I dulu waktu dia kecil-kecil, nakal nak mampus. Lepas tu dia pernah belasah 10budak cina yang gatal nak pukul dia sorang-sorang lepas tu rilek je balik rumah jalan kaki. Ye lah dulu semua kaum kan tak boleh ngam. Opah I kan chinese so bapak I ngam dengan semua kaum lah kan tak kiralah cina ke india ke semua ahh maybe sebab tu ke dieowang jaki. Entah! I tak pernahlah nak tanya ayah I kan? WHATEVERLAH, ADA AKU KISAH??

Dulu kawan I dengan adik laki I panggil bapak I, Joe Skinhead lahh, Joe Punkers lah apalah. Macam sengal je kan? Sebab dieowang cakap bapak I muka macam garang. Weyh! Weyh! Dia muka garang tapi hati pink wooo. Tapi dulu dia memang ganaslah, siapa kawan dengan I dan Eddie(adik I) taulah. Kiterowang ni dah macam anak samseng mana tah. Dahlah kiterowang nakal gila sampai pening kepala bapak I nak jaga kiterowang 2 beradik ni. Gaduh dengan budak konon ada ayahanda lah, pi matilah kat korang! Lepas tu curi-curi bawak kereta opah I waktu form 3. Curi-curi bawak motor kawan ayah I sebab ayah I careless tertinggal kunci. Keluar rumah curi-curi pagi-pagi buta. Ada sekali tengok racing haram(note:dengan adik I ok bukan dengan bohjan ke apa). Haish teruk perangai. Ayah kiterowang sekejap je leh cari kiterowang. Dia tu panjang umur betul, tak boleh sebut nama dia mesti ada je depan mata. Ciss! Tu pasal kalau kiterowang keluar tak sebut nama dia tapi mak I pulak sedar. Tapi Sekarang dah tua-tua dia dah tak ada dah ganas-ganas, ayah cakap ada apa-apa hal report je polis, negara ni ada undang-undang. Sempoilah lu brader.

I memang ada bapak yang sangat sporting, yang sangat memahami, yang sangat penyayang. Aihh tak taulah nak describe bapak I ni macam mana sebab perfect gila di mata kami. Macam ada orang kan rapat dengan mak je tapi takut dengan bapak kan? Tapi kiterowang tak! We can talk about love, humanity and gossip almost about everything!


ANYWAY, KAMI AINEE, EDDIE, IQA AND IFA LOVE U SO MUCH, AYAH! WE WILL MAKE U PROUD ONE DAY! ONE DAY!


p/s: Apek tu bakalla tu menjadi sebaagian dari keluarga I. Ahahahaha!

No comments:

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...