Thursday, May 20, 2010

Melancong Memang Best Weyh

I memang dah tekad nekad anak tekak semua ada, nak hantar adik I si Iqa tu masuk Kolej Komuniti Sungai Siput amik bidang pelancongan. Korang rasa-rasa bidang pelancongan ni bagus tak? Apa kerjaya dia lepas ni? I tak fikir apa dah, I asyik tanya adik I dia minat ke tak dan dia cakap dia minat. I pun cakap "Just Go Ahead" kalau dia minat.

Buat apa dia belajar bidang yang dia tak minat betul tak? Lantaklah orang nak cakap apa ke kan janji kita minat dan tahu apa yang kita nak.Ececececeh! Gaya cakap tak nak kalah kan? Yuran dia pun tak mahal, RM200 je satu sem maka tak perlulah mintak Pinjaman Tipu-Tipuan tu. I kalau boleh nak elakkan adik-adik I dari amik pinjaman Tipu-Tipuan tu supaya senanglah kan habis belajar-kerja-dapat gaji-shopping-kawin-belanja ainee cumi. Haa Iqa Joe kalau ko baca ni sila jangan buat buat buta laks tiba-tiba. Belanja Ainee Joe ok kalau tak siap lahhh awak saya botakkan.

Kalau tak pinjam maka tak yah fikir nak bayar hutang. Seksa weyh bayar hutang ni. I dah menyesal dah amik PTPTN tu. Anak-anak I nanti pun jangan haraplah I bagi dieowang pinjam PTPTN tu, MARA takpe janji kau make sure dapatkan pointer 3.5 ke atas kalau boleh 4flet. NO HUTANG, NO SUFFERING ! Adik I yang last sekali tu kalau boleh I nak make sure dia dapat biasiswa. Wahh tinggi cita-cita I sebagai seorang sulung kan?

OK! AINEE DAH MEREPEK-REPEK CERITA PASAL IMPIAN DIA PULAKS. JOM SAMBUNG BALIK!

Tapi tu lah tak ada rumah sewa larr pulak. Tapi tak apalah semua tu bisa settle. I sebagai kakak yang baik ni dah cakap kat dia nak bagi laptop kesayangan I tu, janji jaga baik-baik kalau tak memang dia kena beli laptop paling canggih dalam dunialah kalau dia rosakkan.
Memang I kikis dia sampai ke anak cucu.

Tapi kan, jarang I dengar orang ambil pelancongan. Even kawan I pun tak ada yang amik pelancongan. Korang ada tak kawan-kawan yang ambil pelancongan? Ok tak kos tu? What do u think of tourism & management course? Yang I tahu bagusnya boleh pergi melancong-jalanjalan. Beshh wohhh!

No comments:

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...