Sunday, April 18, 2010

Apa yang laki rasa perempuan tak perlu pakai

Mengikut pembacaan I dalam magazine CLEO, dieowang adalah kan interview 50 orang lelaki ni and salah satu soalan feberet I yang dieowang tanya kat lelal-lelaki auwww so hot ni yang konon most eligible bachelors ni ialah





"A MAKEUP TOOL YOU THINK WOMEN CAN DO WITHOUT............................."


Haaa kalau tak ada tulis make up tu kompem cakap perempuan tak yah pakai baju kan? Uishh tak semenggah betul..


Dan di sini I akan list outlah kan apa yang dieowang rasa perempuan tak perlu pakai


1) Coloured Contacts= I
2) Comb=I
3) Glittery Eyeshadow=I
4)Foundation=IIIII
5) Blusher=II

6) Red Lipstick=IIIII

7) False Eyelashes=IIII

8) Lipstick=III
9) Tweezers=I
10) Face Glitter=I
11) Compact Powder=I
12) Hair Curler=I
13) Hair Straightener=I
14) Multi coloured Eyeshadow=I
15) Mascara=II
16) Blotting Papers=I
17) Lipgloss=I
18) Hairspray=I
19) All of it=I

Dan di sini I nak umumkan pemenangnya ialah Foundation dan Lipstick Merah. Kedudukan Seri ya seperti yang kita dapat lihat di atas. Heemm nak check diri sendiri ada pakai ke tak? OK! Dua-dua tak ada so boleh proceed. Boleh jadi wanita pilihan jejaka-jejaka hangat.


Ok! I selitkan sikit gmbr wanita comel. Comelnya ikat tocang dua.


Dan tempat ketiga(sebab dah ada kedudukan seri so tak ada no. 2 terus lompat nombor 3) ialah bulu mata palsu. Haaa nasib baik I tak pakai bulu mata palsu nyah! Haaa siapa yang pakai bulu mata palsu cepat tanggalkan, pakai maskara cukup tak perlulah bulu-bulu mata palsu ni kalau setakat nak jalan-jalan kat mall tu. Lainlah korang nak bersanding ke, nak pergi dinner ke perlulah pakai yer. No offense tau! Tapi ada setengah amoi macam amoi tocang dua kat atas tu, pakai nampak lawa weyh sampai I pun sebenarnya teringin nak pakai. Nampak natural. Bulu mata mahal kot! Tengok, Ainee ada hasad dengki, mentang-mentang diri tu tak reti nak pakai nak suruh orang lain pun jangan pakai macam nak bagi dia sowang je melawa kan? Busuk hati betul!


Hemm between apa yang I pakai kat atas ni yang dieowang tak suka?? Haishh dasar betul.

Pertama sekali yang dieowang rasa I tak perlu pakai(ehh bukan I tapi semua wanita) ialah coloured contact lens. Hemm dulu I pakailah sekarang ni I pakai warna hitam punya, bak kata kawan I, mega gila mata I macam Ju-Onn. Hitam pekat u!

Yang kedua, blusher. Blusher pun I pakai juga. Ini disebabkan pengaruh rakan comel I, Sharifah Syaza yang cakap kalau tak pakai blusher muka nampak pucat so I pakailah sampai dah addict. Tapi tak adalah pekat-pekat kan Syaza kita pakai?? Pakai sekadar bagi nampak pipi pink-pink gitu. Macam artis korea yang comel gitu. YE LAH KAN KE DIRI TAK MACAM ARTIS KOREA SO NAK NAMPAK MCAM ARTIS KOREA COMEL TU KENALAH BUAT MACAM TU! ORANG TAK PERASAN TAKPE, JANJI DIRI SENDIRI PERASAN. **shy gila cakap macam ni

OK! Lagi satu, I memang tak pakai foundation, tapi I tetap pakai compact powder. Mana boleh weyh tak pakai apa-apa kat muka ni, nanti hilang konfiden nak berjalan-jalan kat Beverly Hills. Mana tahu nak terserempak dengan Ed Westwick ke kan.

Last but not least, apa yang I pakai yang ada dalam senarai laki rasa perempuan tak perlu pakai tu merupakan mascara. Come on larr guys, kalau u jadi perempuan surely lah u mesti nak pakai mascara. Mascara tu boleh buat mata nampak besar tau. Bulu mata panjang yang stok boleh sangkut getah tu lagilah menjadi idaman kalbu hati para wanita. So IT A MUST!

Paling I lega bila tak ada pula dieowang cakap perempuan tak perlu pakai eyeliner sebab eyeliner tu dah macam nyawa I kot. Kalau tak pakai, otomatik muka tu rasa macam kena baling dengan najis je. Macam busuk gila!

Sebenarnya kan guys, kiterowang ni bukan nak melawa sangat pun. Tapi itulah sebenarnya benda-benda macam compact powder, foundation, fake eyelashes ni semuanya dipakai sebab nak menaikkan keyakinan diri je. Memanglah orang nampak buruklah fakelah semua tu tapi itulah perangai perempuan memang tak peduli apa orang nak cakap, boh layan je! JANJI DIRI SENDIRI SUKA. Bila diri sendiri suka, otomatiklah keyakinan diri tu meningkat.

Tapi perempaun pun agak-agaklah kan kalau nak makeup pun janganlah sampai semua jenis produk korang nak tempek kat muka tu kang orang cop korang dah macam opera cina laks. Hemm takpun orang cop korang ni patung bergerak. EHH COMEL GAKS JADI PATUNG BERGERAK KAN? Takpun orang cop korang ni fake gila. Haa nak ke? Ok lah I bagi t ips ehh (wah ada tips, ingat ko artis). Ok tipsnya kalau korang nak pakai fake eyelashes ke kan janganlah pakai yang tebal-tebal pakai yang nipis-nipis je so dat tak adalah orang nampak sangat.Haa taj pun tak yah pakai eyeshadow glitter-glitter kalau dah pakai bulu mata palsu tu except korang nak kahwin kan kenalah over sikit nyah!

Uishh kalau I dapat muka macam Charlene Choi ni ke muka macam Scha Al-Yahya ke memang tak yah pakai makeup dah! Memang dah semulajadi cantik. Oklah I nak gi cuci makeup dululah. Daaaa!

1 comment:

Siew Mei said...

babe, nnt aja i pkai eyeliner.and i only know how use mascara hahaha