Wednesday, March 17, 2010

Plus Size pun boleh bergaya

I kagum betul dengan orang yang bersaiz comel. Maksud I alah badan yang montel comel comel boleh buat bantal tu. Comel apa! I suka main perut dieowang walaupun dieowang tak suka. Teruk kan I? Orang tak suka pun nak main pegang-pegang pula. Macam jellyfish kadang-kadang, kadang-kadang I terasa macam pegang Patrick Star pun ada. PERUT COMEL! Tapi perut I sendiri yang berjelly ni tak ada pula I nak main kan?

Ok! ok! Lets be specific. I kagum dengan orang yang berbadan comel yang ada self-confident yang tinggi. Maksud I tak adalah super tinggi sampai jadi poyo nak mampus kan tapi yang "Alahai!Dahlah comel penuh dengan self-esteem pula tu lepas tu tak belagak. Comel betul" (^_^)

Tengok macam Dina Malaysian Idol ni. Kagum betul dengan imej dia. Dia tak malu dengan badan dia siap pakai nampak bahu lagi nyah! OK What! Thumbs up for her. Siapa cakap orang berbadan comel tak boleh bergaya.


OK! Jangan tiru gaya macam ni. Nigtmare betul! Eee jeles betul, walaupun berisi still ada curve yang sangat menarik.

Seriously for the one yang berbadan comel, please please please elakkan pakai T-Shirt yang terangkat sampai boleh nampak pusat tu dan kalau boleh elakkanlah pakai t-shirt. Kalau bolehlah!

And siapa cakap orang berbadan besar tak boleh jadi model, hey jangan kolotlah sekarang dunia dah maju ok! Ada apa plus size model siap masuk magazine lagi ok. Kat luar negaralah tapi tak tahulah kenapa dekat Malaysia ni semua nak stok stok slim milly je yang keluar dekat magazine. Sekali sekala tukarlah sikit aliran kan supaya orang berbadan comel rasa konfiden lepas tu boleh make a reference to wear what and what for this occasion or that occasion or on and on and on.


Sesuai untuk pergi majlis orang kahwin (ok yang biru tu xseswai) atau pergi party ke kan. Simple je! Reben tu betul-betul pandai cover line kan? Great job riben!


Ok! Kalau segan boleh pakai macam ni. Empire waist memang sangat sesuai untuk orang yang badan comel ni. Bila kembang kat bawah tu dia bolehlah cover jelly-jelly yang I rasa nak makan tu. Even I yang tak berapa nak kurus ni pun suka pakai empire waist sebab..... OK! I tell u a secret but please dun tell others. I pun ada jelly juga sebenarnya. Hehehe! Shhhh!!

Cakap banyak pun tak guna, haaa ni I dah list out kat mana u all yang bersaiz comel boleh shopping baju and make a statement that plus size can dress up well too. =))
Tekan kat gambar tu lepas tu dia akan terus bawa pergi website yang jual baju tu or boleh make a reference too. Bagitahulah siapa-siapa, kawan ke adik ke kakak ke yang plus size kat mana boleh cari baju yang murah tapi bergaya ok! Help them to built their confident!



Tengok cara-cara plus size model ni bergaya, I kagum betul. So talented in mix and match. Haa tengok bukti dah ada dah yang badan comel pun boleh bergaya. Tengok! Entah berapa kali I dok ulang benda sama. =D

REMEMBER! BE CONFIDENT WITH YOURSELF NO MATTER WHAT TYPE OF BODY U ARE!

9 comments:

.Huda Luna♥™ said...

nak pegang jelly kau boleh?

hehe.


aku sedang build konfiden utk pkai baju warna kontra

sengal tak?

ainee cumi2 said...

huda: kurang hajar kau! tak boleh! tak boleh! nanti ko teringin nak makan..hahahhaha!
tak!tak sengal! aku sokong! warna kontra cun..aku suka kaler kuning

nenna said...

wow..i suka dengan pos u kali ni..
i pon plus size..:) n jgn pndg yg plus size ni sebelah mata tau..:P

fezaL Mohd said...

gua pun bdn comel
mahu pelok

haha marah apek nnt . hehe

ainee cumi2 said...

nenna: thanx! yup! i sangat setuju dengan u, i tak suka orang yang suka herdik orang yang tak slim. Haa bolehlah cuci mata dekat belog belog tu nanti ehh

ainee cumi2 said...

fezal: haa tahu pun kang kena marah dengan apek baru tau.

sasha* said...

tak suka tgk dina dress up.mcm tak pandai berfesyen je huhu.i think she need someone yg boleh consult imej dia lah

ainee cumi2 said...

k.sasha: ahahahha! certain times lah..

enyheartsdiamond said...

fashion itu subjektif :)

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...