Friday, March 5, 2010

Kalau nak cantik jangan pakai produk-produk ni


I love my skin. Motif kawan Apek menjulurkan lidah I tak tahu. Jangan tanya.

OK! Ini bukan berita gembira ya tapi berita yang menakutkan untuk sesiapa yang pernah cuba pakai produk-produk ni. Scary huh?

Semalam I tengok berita, eeee kesian betul dengan budak kecil berbangsa India umur 18bulan tu kena dera sampai mati. Tak cukup cukup dengan kes baru-baru ni yang budak kena sepak terajang macam bola tu. Kenapalah kejam sangat manusia zaman sekarang ni? Budak kecik kot! Harus ke nak pukul kalaupun dia tak berhenti nangis. Sampai patah 6 tulang rusuk. Kesian tahu! Kesian mak bapa dia! Nangis tak henti-henti. Anak sendiri kan mestilah nangis. Budak tu terang-terangan bukan anak I pun I nangis sebab kejam sangat inikan parents dia. Dia baru nak tengok dunia. Ok, I jadi sebak jadi kena berhenti bercakap pasal berita kejam ni.

Sengaja nak update pasal penderaan kanak-kanak yang amat berleluasa sekarang ni untuk buka minda masyarakat-masyarakat yang I harap masih waras dan boleh buat pertimbangan. Jadi untuk perempuan-perempuan berhentilah kerja dan pasanglah impian macam I untuk menjadi suri rumah sepenuh masa (itu pun kalau banyak duitlah laki aku!).

Between, sambung cerita sebenar. OK! Entri ni khas untuk perempuan perempuan atau lelaki yang metroseksual lahh kan. Dah nama pun kecantikan kan nak link kat siapa lagi. Orang yang tak jaga kulit macam I ni tak perlulah nak risau tapi mana tau tok nenek korang pakai ke kan jadi kena ambil tahu juga. Ni semua pasal krim pencerah. Yang korang nak cerah sangat buat apa, terima je kondisi kulit yang tuhan dah bagi. I baru je nyanyi lagu "Si hitam manis" dekat bapak I sebab dulu kulit dia I tengok cerah sekarang ni I tengok kalah anak keling kat sebelah rumah I. Rilek je bapak I tak ada pun bila I nyanyi lagu "Si Hitam Manis" tu sambil buat gaya gedik dia terus sentap pergi beli krim pencerah. OK! I emo sekarang ni sebab tengah sedap makan KFC Nugget yang Amanda(kawan sekerja I paling baik) bagi lepas tu kena taip entri khas ni lepas baca paper sambil makan nugget tu makanya sebab tak nak kawan-kawan blogger I ni sakit maka kenalah taip entri ni. Baik tak? Terharu tak?

PRODUCT-PRODUCT YANG KORANG MESTI HINDARI

1. TEMULAWAK WHITENING PEARL CREAM PAPAYA
-papaya tak salah tapi benda lain yang salah yang namanya ialah Tretinoin. Dia kiranya macam bahan kimialah. Ehh buka macam tapi memang betul pun bahan kimia yang sangat bahaya boleh kikis kulit kita tu.

2. RATNA SARI WHITENING NIGHT CREAM
-benci betul bila nak google gambar si ratna sari si whitening cream yang jahat ni dia pergi keluar gambar bogel ratna sarilah apalah. Eeee geli! Nasib baik link je dia tak tunjuk gambar-gambar mengghairahkan kalau tak siapa nak tanggung dosa mata I ni. Haa siapa suka porno bolehlah taip Ratna Sari yer jangan segan-segan, I noe u like porno-prono thing.


3. ATIKA BEAUTY RENEWAL NIGHT CREAM
-haaa akhirnya adalah satu produk yang I berjaya mendapatkan gambarnya. Kalau korang nampak kotak pink pink macam ni harga RM39 sila jangan beli ya kalau sayang kulit. Kalau tak sayang kulit sila silalah beli. Jangan malu malu yer nokk

4. CHANTIQUE WHITENING NIGHT CREAM
-patutlah tak eja nama CANTIK betul betul sebab nak buat kulit muka orang jadi CUNTIK tu yang ubah perkataan tu.

5. NV TONER TREATMENT NO. 1

6. NV TONER TREATMENT NO.2

Haaa nasib baik produk kecantikan I tak masuk. Tu pasallah I takut sangat nak guna krim-krim yang tak feymes ni tambah-tambah lagi kalau ambassador dia bukan artis lagilah I takut. So lain kali sebelum nak guna produk jangan lupa search dulu. Zaman sekarang dah moden boleh taip taip taip je apa yang korang nak cari dekat komputer ni. Makanya baik korang buat research dulu sebelum pakai apa-apa produk untuk kulit muka tu. Bukan apa yer tuan tuan dan puan puan, kulit muka ni selalu sangat terdedah dengan cahaya matahari dan segala toksik toksik kat udara ni, tak kesian ke kat muka tu. Dahlah bumi ni makin panas. Korang pula dera muka korang tu. Haaa tahu pun kesian. Kalau kesian lain kali mek shur(sila melayukan bahasa penjajah) betul-betul produk tu diiktiraf ok! OK! Mak nak gi basuh muka dulu nok.


Agak kalau dah umur 80tahun muka mantain macam ni ok tak cuma tak ada gigilah maka muka akan menjadi sedikit cacat tapi kulit maintain tegang u! Auwwww!

5 comments:

CikMuda^^ said...

weee makcik!
ta takut blog kena caras ke dgn owner produk2 kecantikan tuh??hehehhe..ap2 pn cream ak buleyh diterima pakai lg an??ak bukan mau cerah pn..mau ilang parut suda...sb ak ske kulit ak skg!!!klu cerah tp kulit ta sht watpe an???sape setuju???

♥Huda Luna™ said...

dlu aku pnh pkai temulawak

huhuu

ainee cumi2 said...

konisak: tak takut sebab dah keluar berita pun! aku sekadar menyampaikan maklumat untuk orang yang tak baca paper dan tengok berita macam ko..ko tak tengok berita kan? haaaa aku tahu! aku tahu benda ni pun sebab bapak aku cakap..ahahhaha!

sokong sangat tang kulit cerah tapi tak sihat tu

ainee cumi2 said...

huda: tak tahulah kalau temulawak lain kan tapi paper cakap temulawak papaya cream ni lah

zaza. said...

Sometimes, yang buat produk tu pun tak pakai produk dorang sendri.
Senang cite,I think , cari yang kesan dia lambat. Sebab kalau kesan lambat tu means, tade la banyak sangat chemical dia campak dalam tu ;)

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...