Sunday, February 28, 2010

6 months to go until we reach 5 years

Hello! Hello! Helloooooo!!
Ok! Apa nak tulis yer? Hemm.. Let me start with, I baru je lepas mandi after keluar date with my boyfriend. Euuwww sounds so lame. Mandi pun nak bagitahu ke? Mestilah untuk bagitahu semua orang I ni pembersih, mesti mandi sebelum tidur. Heh!

Hemm apa aktiviti yang I buat hari ni dan semalam ehh? Semalam I pergi keluar sehari suntuk dengan Apek. Aktiviti seperti biasalah kan. Kalau tak tengok wayang pergi keluar makan. Kalau ada duit lebih sikit boleh buat dua dua aktiviti so semalam ada duit lebih sikit so daripada benda biasa seperti tengok wayang dan makan kiterorang pergi shopping. Tapi sekarang ni nafsu shopping I dah boleh kawal sikit jadi barang yang I beli pun sikit je tak banyak. Ohh! And for my deary babes yang tengah baca belog I, haaa kebetulan.. Kebetulan sangatlah u baca this entri sebab I nak bagitau berita baik ni.

**tepuk dua dua belah tangan sambil tunjuk jari telunjuk



Ohh dear! dear! Dear! Siapa yang gila kasut macam I ni silalah pergi ke kedai mamak yang jual buku sekarang, I mean lepas baca apa yang I nak tulis ni. Kalau tak nak baca lepas I buat announcement ni pun tak apa, go ahead! Ohh! Tak! Tak! Mamak tu tak bagi kasut free sila jangan nak berangan tapi kalau kat kedai mamak tu ada jual majalah CLEO edisi March korang sangatlah beruntung. Bukan apa dalam magazine tu dia ada kupon 50% untuk korang beli kasut dekat NOSE. I dah aim dah nak beli 4 kasut dan 4 magazine CLEO tu. But mestilah ada terms terms dia, dia tulis kat situ untuk kasut yang terpilih je tapi I tak tahulah kan sebab I tak beli pun lagi kasutnya lagipun I tertinggal magazine tu kat ofis I hari Jumaat tu macam mana nak beli kasut. Haishh! Haaaa gembira tak berita I ni? **gila excited I bila nak bagitahu korang benda ni.

******

OK! Back to my stori. Maaf tadi iklan sebentar. Nenek I cakap kalau ada berita gembira harus dikongsi bersama jangan nak bolot sorang-sorang je sebab nenek I cakap
"If we bring happiness to others we will feel happy too".
Ahahaha! Tiba-tiba nenek I pandai cakap omputih.

Seriously I ada lagi satu berita baik. Orang KL semua memang tak perlulah terkejut kan sebab I nak bagitahu kat ipoh peeps ni, ada restoran baik punya yang korang kena lepak sekali seumur hidup sepanjang korang duduk kat Ipoh ni. KOrang kena jejak restoran 'AYAM PENYET' ni.I dengan Apek dah makan semalam, memang superb kenyang dan sangat lazat nyahh.Dahlah tu sambil makan boleh layan lagu indon lama-lama yang macam Kuda Hitam dengan Wirduri tu. Layan! I bangga depan Apek sebab boleh nyanyi lagu tu. Thanx to ayah sebab waktu I kecil dia semangat bagi I dengar lagu tu. Ahahahah! Padahal Apek pun tau lagu tu. Malu I! Ohh lupa nak bagitahu restoran Ayam Penyet tu dekat 'De Gardens'. Alah dekat sebelah Jusco tu.

Tengok! Punya excited sampai tangkap gambar dengan menu dia! Menu dia best sebab ada gamba-gambar makanan yang dia jual tu tak payah susah susah nak imagine.

Pakar pemakanan korang, Apek & Ainee. Gambar Apek gelap sikit untuk menimbulkan unsur misteri dekat situ.

Lauk-lauk yang kiterorang order. Terbaik! Murah pun murah. Serius tak tipu!

Ikan geli. Sambal dia superb nyah!

Gado-gado. First time I try and my opinion "hemm..not bad! sedap!"

Ayam Penyet. Memang penyetlah ayam tu I tengok. Ahahahahha! Tapi timun dia pahit. I dont like pahit-pahit ni tau!

Apek si baik hati tolong bagi I lauk. Sooo sweet! Tak payah I nak penat penat cedok lauk tu letak kat dalam pinggan I.

Muka kekenyangan. Tengok perut I dah buncit sikit. Haaa nak tahu ketinggian sebenar I kan? Tengoklah gambar ni memang terang-terang dah nampak I shorty so tak boleh dah nak tipu korang I ni "tinggi" sebenarnya. Dalam kurungan yer. Tengok! I dah cakap I mesti selalu bersama dengan si Stella Stud tu. Kesian beg lain dianak tirikan oleh I.

Dah habis hari semalam, hari ni keluar lagi untuk mengisi perut di Secret Recipe. Sebenarnya ada plan lain ehh tapi malaslah nak cerita kat sini. Panjang sangat!

Secret Recipe
HEPI ENIVESARI 4years 6 month honey. Moga u dimurahkan rezki. KOrang semua marilah doakan untuk kami agar kami dimurahkan rezki so dat kiterowang boleh mendirikan masjid. Ecececehh! Haaa korang juga untung nanti dapat makan free.

Lepas tu I beli buku ni. Yes! Sebenarnya I memang teringin sangat nak tutup kepala I ni tapi I macam kalau I pakai mesti I terasa nak buka balik. Keinginan nak show off rambut ni tinggi sangat then nak pakai baju itulah inilah macam tak sesuai lagi masanya untuk I tutup rambut I ni. Tak apa! At least I memang ada niat nak tutup rambut I ni one day. One day guys! One day! Cukup-cukuplah I membebel panjang kat sini, I nak pergi tengok episod akhir Merlin sambil baca buku I yang baru beli ni waktu iklan nanti. =))

18 comments:

farah :) said...

heheh i suka this one!
memang bagus kalau you dapat tutup aurat..banyak manfaatnya tau..sekarang memang you tak rasa until your head is covered..i pun macam you jugak dulu fikir macam2 sebelum pakai tudung.byk kali jugak pakai buang pakai buang.tp sekarang, i rasa makin sayang dengan tudung dan makin malu pulak bila orang nampak aurat i..nasihatnya di sini, why don't you try it first, with sincere intention, insya Allah, Allah akan tolong..aish gila panjang i tulis, hopefully it's helping!
:D

siggplus said...

dari aritu lagi aku teringin nk mkn dkt AP tu

tp tak ada duit

terpaksa batalkan niat

Ainna Jalil said...

1st-wahhh!! da nak 5 tahun da kau..tahniah babeh!!

2nd-aku suka baju oren itu..dress aku bila nak bagi??huhu

3rd-aku sangap sokong kalau dikau memakai tudung!! big clap utk anda ainee..muahx

sasha* said...

happy anniversary syg.lamanya 5 tahun.kalau ada anak dh nk masuk tadika dh hehe

wah wah.akak pnh mkn ayam penyet terbaik kt kota tinggi johor.mmg pure jawa agaknya

alala comel je pakai.kasut tu tak susah ke nk pakai :P

sama dgn akak.ntah bila nk bertudung ntah.selalu dh kene dgr ceramah kazaa haha.

ainee cumi2 said...

farah: eeee i takut sangat..apa persepsi org kang? tak ke pelik bila tiba-tiba je i pakai tudung..tapi serius i teringin sgt sebab mmg kalau kita tutup aurat otomatik akan mencegah kita dari melakukan dosa kan??kan?? macam bila i sembahyang mesti i otomatik tak nak pakai seksi seksi tapi of courselah atas tu still terbukak kan.. hemm give me another 2-3 years.. tapi tu lah maut ni bila-bila je lepas tu dunia ni sementara je..benda ni yang buat i selalu byk fikir..haishhh!

ainee cumi2 said...

siggplus: weyh bongek kalau ko makan dengan huda ko bayak rm40 dah cukup..
aku makan lauk lauk tu dengan 2 air limau and coffee..pergh coffee dia sedap azmi oiii..ko k ena cuba..aku kena bayar rm29 jer.. ko pergilah makan kat sana cepat sumpah tak nyesal

ainee cumi2 said...

my mucuk mucuk enna: wahh aku sayang betul dengan kawan aku yang sowang ni.. tenkiu!tenkiu! ko dengan fatah pun nak masuk 3 tahun dah kan?? btw ko punya dress tu aku takut ketat sangat kang so apa kata aku bawak je ko skali kalau nak beli kan senang..lol! and pasal tudung tu hemmm give me times baby

ainee cumi2 said...

k.sasha: sedap gila kan ayam penyet..eee aini suka! feberet tau! elpas ni nak try papa roch plaks..baru juga buka kat ipoh ni..ipoh ni susah betul nak cari tmpt makan.. kasut tu tak susahlah kak..itupun kawan aini yang bagi..ngehngehngeh!

alah nanti lama-lama melekatlah tu tudung tu kat akak..tapi tu lahh yg aini takut kalau aini pakai nanti aini rasa nak bukak balik so better aini tak pakai lagi..macam akak pakai sebab kerja kan kak?

Ainna Jalil said...

u know what babe
aku skang ngah menjadi taylor sambilan
aku jadi dress sendiri!!!
bahahaha
kain semua aku da beli
tp skang i just need time to do all that shit jahit12 tu
adoyai

ainee cumi2 said...

ainna: haaa u see! ko ada kemahiran so apa salahnya guna kemahiran ko tu untuk buat business kan..apa-apa pun aku sokong..kalau dah upload gmbr semua sila bagitau aku bolehlah aku gebang gebang kat belog aku ni haaa..heheheheh!

ainee cumi2 said...

ok1 kenapa aku eja nama betul ko instead of enna..ahahahha!

cik EPAL said...

i likeeeeee ikannnn keliiii :)

ainee cumi2 said...

me too..
=)))

sasha* said...

akak kn selalu ikut kazaa gi ipoh.bosan haha jgn marah :P

tulah.just be ourself.nanti dh pakai pastu tak lama tu bukak tak guna jugak.baik pakai lepas dh sedia

ainee cumi2 said...

tak marah lahh k.sasha..memang ipoh buhsan tapi bagi kami org ipoh ni tak t ahulah kenapa kiterowang sayang kat ipoh ni walaupun buhsan dia ttp happening di mata kami..banyak tmpt makanan yang org ipoh je tahu..wajib tahu pun! contoh laksa polo ngan air soya ipoh mali..

woitt datang ipoh tak habaq mai pun

Siew Mei said...

hi ainee?nice blog you got there.i am just a passerby btw. and waw,5 years.btw,the restoran ayam penyet you went,the food okay?reasonable? like rm 29 as you said.me and my bf have been longing for delicious malay food in ipoh! :) bored of going to kopitiam,jusco ,parade,mcd and all that.

ainee cumi2 said...

siew mei: wahh this is my first time receiving a comment from chinese lady(beside my chinese friends of course). TQ. I take that as a complimentary..*bow

The price. Yes it's only rm29. Not bad coz the food I tell u really superb delicious ok! U must give it a try. I will try to make an entry of where to find malay or chinese or western hot spot in Ipoh area one day. U really give me an idea. Hehehe!

Siew Mei said...

yo.i am currently so free,doing blogwalking .huhu.nice blog,really.haha my boyf is a malay so frankly speaking we sometimes having hard time to find where to eat together other than places like black canyon,kopitiam etc.its sweet to see a couple like u and ur bf who are still loving after so many years.not easy to find someone we love and love us.heh,bravo.will stay tuned for ur food post :] linked you also.

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...