Saturday, January 30, 2010

Singapura atau Kerja Sambilan?

Ini Saza. Mari jemput makan.

Layan juga hari ni pergi buat facial and cari kerja part time dengan Konisak dan Apek. Eeee I pun tak tahu kenapa I nak buat kerja part-time. Alasan boring tapi iye ke boring? Tah! Memang dah dapat tapi tahan ke I sampai 2-3 hari? Tadi adik I baru je inform perancangan nak pergi Singapore this CNY jadi. Pergi hari Sabtu lagi tu. I NAK SANGAT PERGI! Bukanlah tak pernah pergi tapi dulu pergi pun waktu baru kenal ABC apalah rasa kan? Ni time dah kenal betul ABC siap boleh baca ABC terbalik lagi jadi CBA takkan lah tak nak pergi kan? Boleh kongsi gambar dengan korang kan? Korang pun suka gambar. Itu nenek tahu. Heh!


Ok! Sekarang ni I dah confirm dapat part time. Start kerja dari pukul 6.30 pagi sampai 10.30 malam. Gilalah kan Nuraini ni! Lepas habis kerja terus shoot pergi part-time. Gila punya kerja! Tapi untuk 2minggu je. I dah kira kalau 2 minggu je kerja dapatlah 200 lebih. Oklah tu kan? Siapa nak bagi? Tapi masalahnya sekarang I tak tahu nak pilih nak pergi Singapore ke nak pergi part-time? Kalau I tak pergi part-time kesian pula kakak promoter tu sebab dia macam excited je bila tahu I nak kerja part time. Tapi kalau I tak pergi Singapore terlepas lah peluang I nak dapat angpau dari pakcik makcik nenek atuk cina I. And kalau pergi Singapore tak payah buat part time pun, kompem dapat rm200 lebih. Apa pendapat korang?


SINGAPORE or PART TIME?

13 comments:

Nazatul shima said...

better off to singapore! :D

paraxixth said...

singapore

paraxixth said...

betul tak tipu

fezaL Mohd said...

haha
lu tk yah la keje .

g je singapore tu .

ainee cumi2 said...

shima: singapore erkk??

ainee cumi2 said...

paraxixth: eeee wa pun da pening pale da ni..lu doakan org tu kasi wa berenti larr dat day..wa malas betul nak lari lari ni

ainee cumi2 said...

fezal: wa tau kenapa lu suruh wa pergi sana, lu mau cenderahati kan?=)

Ms.Banana said...

kalau kau yakin bleh dpt RM200 dari autie uncle kau
bek p singapore je..
xpayah nak penat2 keje

ainee cumi2 said...

enna: memang yakin sangat r..ko taulah cina mana ada bagi rm2 ni..stok bagi puluh puluh..ak da try dah dulu..ahahahhaha!tapi ak rasa bersalah weyhh ngan kakak promoter tu

siggplus said...

taufu fa weh

sangap

ainee cumi2 said...

siggplus: ko tau tau foo faa kat mana? alah tempat paling feymes kat ipoh ni yang gila sempoi ada drive thru tu..hehehhe!kiterowang beli kat situ tapi makan kat food court JJ..lepas dah makan terus balik..bodoh betul! memang tak ada tujuan..ahahhahahah

siggplus said...

yang dekat dgn kamdar tu? yang tepi kedai cina lama gila tu? aku biasa mkn kt situ la

ainee cumi2 said...

ye larhh yang aku nak cuba sampaikan ko tengoklah bapak jauh kiterowang pilih tmpt nak menikmati tau fo faa tu..ahahhaha!

wajiblah ko tahu kan kat mana sebab kalau tak, memang tak IPOH LAHH KAU!

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...