Tuesday, July 28, 2009

kawan yang baik memang susah nak cari

happy monthnivesary yang ke-47 b!!



masuk hari ni dah 9hari my apek tua menyelam hari-hari bergelar seorang yang berumur 20tahun. selalu bangga diri lagi muda dari saya, tengok sekarang anda pun sudah mengikuti jejak usia saya. =p


mula-mula cadang nak celebrate dekat KLlah then tukar plan nak celeb kat IPOH je but last-last celeb gaks dekat KL. ni semua gara-gara enna banana dan Bfnya, Fatah. sumpah tak nak pergi Kl tu sebab satu sen pon takde gila apa nak pergi. kenapa saya kata kawan yang baik susah nak cari? enna banana sanggup bank in RM50 suruh saya pergi beli tiket sebab nak suruh saya datang jugak KL jumpa dia then siap nak support segala makan dan minum, tapi saya faham dia pon student jadi saya telah membayar segala perbelanjaan pada 25/07 (IYE SAYA TAU SAYA SANGAT KOMITED DALAM MEMBAYAR HUTANG!!JADI JANGAN RAGU-RAGU MEMINJAMKAN DUIT KEPADA SAYA!)

FYI, saya dengan enna banana kali terakhir jumpa bulan puasa tahun lepas (MAKNA DAH SETAHUN LARR!!). itu baru enna banana belum qodoq lagi, da bertahun tahun tak jumpa.


AT LAST, SAYA AKUR! LEPAS JE HABIS KELAS MANDARIN TERUS PERGI STESYEN KERETAPI NAK TENGOK ADA TAK TIKET UNTUK ESOK!!punyalah excited.


tapi kami terpaksa akur sebab kena tunggu keesokan harinya untuk beli tiket keesokan hari


jadi...













KEESOKAN HARINYA....







YESS!!!

kami dapat beli tiket. kami kini menunggu ketibaan tren tepat jam 10.59 pagi. sengal je kan?alang-alang letak je lar pukul 11 apa susah. dahlah tiket mahal. RM22



apek dengan karipapnya yang sangat besar dan sangat sedap.
HARGA : RM1.50 SAHAJA
TEMPAT DIJUAL : kedai kek dekat taman ampang sederet dengan 7E



SUASANA DI DALAM KERETAPI
padahal itu Apek membawa kek dan cupcakes nya sendiri (GATAL NAK CAKAP SUASANA). kesian bakal bday boY kena dera.


sebaik sampai, kami telah dijemput oleh si pasangan lucah, qoyi dan qodoq. tengok!!anda sanggup ke drive dari cyberjaya semata-mata nak ambil saya kat central??dah larr tu minyak FREE!!giler susah nak cari kan?kan?


DESTINASI PERTAMA di HARI PERTAMA

baca sendiri!ada mata, ada hidung, ada mulut tentu anda boleh baca kan?

tapi kami semua lapar, jadi berhasrat nak mengisi perut di FOOD COURT , PAVI..


AMARAN
2 gambar berikutnya jangan dipandang lama-lama kerana boleh mendatangkan kegoyahan iman




















NASI GORENG NANAS
pakar pemakanan : ainee


NASI GORENG PATTAYA
pakar pemakanan : apek

TERGUGAT TAK IMAN?? (tau dah!!tu yang pesan awal-awal tu!!)





tengok punya pelahap mereka semua ni? tengok je larr mulut apek, da macam bontot ayam nak mengeluarkan tahi


ehh lupa nak perkenalkan pelakon pelakon tambahan drama
"SUPRISE PARTY TAK JADI".

SIAPA TAK KENAL PASANGAN INI SILA PENGGAL KAPLA SENDIRI!
apek jual sayur & ainee ketua pari2


fatah si pendengkur & enna si banana


qoyi & qodok (haiwan peliharaanku)

dah penat berjalan, tak shopping apa-apa pon sebab sedar diri yang kami TIDAK BERDUIT (bukan salah kami, kami kan pelajar SAHAJA cuma mengharap duit PTPTN kecuali qodok&qoyi)


BAYANGKAN KALAU KERETA UNTUK 5ORANG TAPI SLUMBER NAIK 6ORANG akibatnya terpaksa ditanggung oleh pasangan di bawah

PESANAN PENAJA : lainkali beli MPV senang nak angkut kami yang besar-besar ni!

***********************************************************************************
KENDURI HARI JADI FOR MY MASHAM BOI

tepat pukul 12tgh malam
kami bergerak ke KOPITIAM cyberjaya memandangkan rumah qodoq pon dekat CYBERJAYA. kat sana saya tak berhenti-henti wish my B supaya saya berjaya menjadi orang pertama wish dia DAN akhirnya saya berjaya!!hooray!!


cute cuppies for my busuk boy. cantikkan??saya design sendiri. nak beli? kunjungilah dmuffins dan jangan lupa sebut nama saya ok!!hehe=D


CHOCOLATE MOIST CAKE for my bday boy.
tengok akibat tak nak kasi apek tengok kek dia sampai pukul 12malam, kek pon da cair. so apek pon tak nampak tulisan "APEK DA TUA". sedap! kalau nak boleh order kat blog ni.


SUASANA DI KOPITIAM, CYBERJAYA

ya!! saya tau saya menyibok padahal apek ada tangan nak potong sendiri kek dia











ainee's & apek's

semua perbelanjaan makanan di atas ditaja oleh qodoq kecuali cc & cakes(IPOH MADE TU!!). haa kan da cakap KAWAN YANG BAIK MEMANG SUSAH NAK CARI. tenkiu qodoq baby!



HARI KEDUA iaitu pulang time!


PESANAN PENAJA KALI KEDUA
pemanasan enjin itu penting untuk kelancaran dalam pemanduan



tengok beg enna, dah rupa orang nak pergi haji



memasukkan segala keperluan di dalam but kereta (ABAIKAN APEK YANG CACAT!!)




DESTINASI BREAKFAST SAMA SEPERTI DESTINASI MAKAN MALAM SEMALAM

dah rupa makcik tipah dah si qodoq. nak bergosip dengan apek larr tu



wajah asli tanpa secalit bedak mahupon debu pasir
NATURAL UGLY!!



kat mana-mana mesti haiwan peliharaan saya ni yang ambil order. memang saya train macam tu dari kecil supaya menghormati rakan yang lain



tengok!!si pura-pura padahal qoyi dah tolong orderkan


and for MY ICE TEA, once again saya nak ucapkan tahniah di atas keberjayaan kita mendaki bulan sebanyak 47kali and hepi belated bday baby boii..ILYSM mr.caring!!

18 comments:

sasha* said...

ooo dtg lg sekali tak bgtau haha.cyberjaya dh dekat dgn rumah akak dh.ainee stay mane ms dtg kl hr tu?

zra_xoxo_venom said...

huhuhu..shagat besh ouh!
geram ajew!
gle dengki..hhiihih
syg, shuwit ajew! :)
dengki...dengki...
huhuhuhhu...
same la umo kite da..
tgu sept i masok 21 lak..
huhuh :)
cuppies chumel..
yeap2..kwn tyme ssh, mmg ssh nk carek..
adooiii :)

leadleedeea said...

sweet jek...suke tgk ur pics...

ainee si ketua pari2 said...

k.sha: alah mana ade tak gi tau..itu pon sehari je..saja jalan2 ngan kawan..tu pon kena paksa!!

ainee si ketua pari2 said...

zra: ngade ngade nak cakap perkataan dengki tu 50x..sepak kang!!

ehh mana ada sama..zra tua setahun..jangan nak ngade mengaku 20..hehe!!

yeah 10hb sept bday zra si badak..mookk!!mook!!

btol!btol!btol!ayat terakhir sangat ainee sokong!

ainee si ketua pari2 said...

lead: alah k.lead lagi beshh da kawin..*envy!

Qdq Qrpq said...

Kau pun sama 50x nak mention yang aku ni haiwan peliharaan kau. Lol.

* Anyway, that day memang sangat seronok. Datanglah lagi. Hehehehe.

** Weh! Aku ada hair extension nak jual. Ada 300 urat. Aku nak jual RM200 je. Nanti kau upah je la orang pasang. Aku bagi sekali dengan beads kalau kau nak.

Anonymous said...

qodoq knp ko nak jual..jangan la jual..nanti ainee beli ngok..aku tak mau....waaaaaa...

-apek-

ainee si ketua pari2 said...

qodoq: ye r da nama pon qodoq so layak r jadi haiwan peliharaan ak..bhahahha!!

akan datang ujung bulan 8 ni..sediakan pengangkutan dan penginapan seperti biasa k..
hehehhe!!!

tapi kan wei mega sale ngan sale raya mana lagi beshh penurunan harganya??

panjang mana extensionnyer??ko ni time ak gi KL ari tu tak nak laks tunjuk..cam babi kan??

ainee si ketua pari2 said...

apek: alah sibok r b ni!!i memang nak beli pon..

Fadhlinasir Nama Diberi said...

hehe..
sweet je korg nih..
=)

ainee si ketua pari2 said...

fadh: trimas fadh...meh sponsor duit kawin leh??

inn said...

aiyooo.mahulah nak cupcake tuh...nak jugak :P

ainee si ketua pari2 said...

inn: kalau untuk inn ainee akan request sesame street punya karakter..inn kan ske elmo..

inn said...

wah..elmo ek...haha:D

sgt ske..weee~

ainee si ketua pari2 said...

INN: saya tau awak ske elmo..

Fadhlinasir Nama Diberi said...

hehe..
soh sponser ye?
hehe..ape la..

meh sggah cni..wt cenderahati kawen nnti..
http://beadsuntukkamu.blogspot.com

AINNA JALIL said...

gila pecah perut aku bace blog nie

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...