Saturday, January 10, 2009

Kisah baju kurung merah jambuku

Tak ada kisah apa pon actually. Motifnya nak bagitau today lepas habis je kerja terrs pergi ambil baju kurung yang ditempah kat pasir puteh. Mak bapak jauh rasanya nak ke situ. Saya tempah 3 helai semuanya tapi memandangkan esok ada wedding yang nak di'attend', salah satunya saya suruh makcik tu siap awal. Menjadi pilihan utamaku surelah warna merah jambu. Cantik sangat!! Love it!! Tak sabar nak pakai esok. Tapi macam mahal jer. It cost me RM55. Arghh mahalnya nak tempah baju kurung sekarang ni kan. So saya bercadang nak belajar jahit baju kurunglah this year & jahit beads. Hopefully jadilah. Banyak sangat yang saya nak blaja. Aishh!! Tak boleh macam ni kena satu-satu.

After dah amik tu alang-alang dekat Pasir Puteh ni singgah TESCO STATION 18. The 3rd Tesco in IPOH. Pleaselah bukalah OU ke THE CURVE ke SUNWAY PYRAMID ke kan best sikit. Ini TESCO. Such a bored place. Tapi nak buat macam mana kat Ipoh ni tak ada choice lain. Anyway I still LOVE IPOH damn much. My HOMETOWN!! Cannot be replaced.Align Center


Suasana di food court TESCO STATION 18.


Minuman & makanan Apek.


Gerai THAI & TOMYAMku.


Various choice of cakes. Semua nampak sedapkan? Nyum! Nyum!.


Gendut yang tak pernah cukup makan. Dia beli roti pulak.


My Love Lolipop

1 comment:

cikgusitiropidah.com said...

Salam...Buat baju kurung kat paser puteh tu kat mana..boleh bg nama kedai...susaah tul nak cari kedai jahit baju

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...