Friday, May 17, 2013

#FOOD HUNTING PAK PEK & CIK NI - Shabu Shabu

 Assalamualaikum.

Okay dah lama tak buat siaran #FOOD HUNTING PAK PEK & CIK NI kan kan kan. Bukan takat entri tu, entri biasa pun nan hado.

Makanya semalam, Chong (kawan Iqa) telefon I ajak makan. Dia bagi pilihan nak makan kat Shabu Shabu ke kat Johnys. As Johnys dah tak ada HALAL CERTIFICATE sekarang so I cakap Shabu Shabu sebab ada seorang customer India datang sini cakap dia suka makan kat sana dan 80% melayu dan maybe ada halal cert. Maybe?? Hermm was-was. Tak apa, pergi dulu dan lihat. Kalau tak ada jom balik.

Inilah rupa restoran Restoran Stimbot Shabu Shabu. Dekat logo dia pun dah ada logo HALAL JAKIM. Memang makan tanpa was-was dan semestinya mengelakkan perkara yang syubhah. Dalam ni tak nampak sebab flash terang beno. Dekat kaunter dia, dia ada paparkan sijil halal original. Me is happy. Ada jugak halal buffet stimboat. See? We have the power of choice.


LOKASI : Di antara Colliseum Square and Impiana Casuarina Hotel. Kat luar tu tulis Kampar Club. Memang tak perasan. Lepas colliseum square kena slow down.

OPERATING HOUR FOR BUFFET : 6.30 pm - 11.30 pm (5 hours)

KUAH PILIHAN : Chicken, Beef, Curry, Tom Yam (pilih dua untuk meja kecik)

SURAU? = Ada tapi sekarang tengah renovate so solat sementara di computer room

TUJUAN : Celebrate bday Iqa yang ke-21 tapi as Chong akan pergi Korea bila hari jadi Iqa so celebrate awal-awal. Awal 11 hari okay. Tak feel betul. 

BILL PAYER : Chong chong chong. Thank you Chong.

JUMLAH BILL : RM174. RM29 seorang. No service tax or whatever. Buffet type. Makan sampai perut kau meletup.


The restaurant


Bday girl. My sista. Kak Chik. Iqa Joe.

The Interior. Spacious.

Kuah kacang dia serius sedap. Yummy!

Various choice.
Mei LIng & Chong. We are Malaysian. We can sit together, speak in Bahasa Melayu and laugh out loud sampai meja kiri kanan pun nak pandang pun kami tak peduli.

Lesbian in action. Euwww.

Pangkat adik-adik je semua ni.

Ada sate lagi okay buffet ni.

The cake. Siapa nak buat hari jadi celebration pun boleh kat sini. Boleh request dieowang mainkan lagu Happy Birthday bila nak bawak cake keluar. Sweet kan?
Apek dengan Chong semangat nak nyanyi tapi Iqa malu gila sampai my man pun kena cubit kuat-kuat. Heheheheh! Kesian abang ipar.

Oh yeah! Akhirnya dah jumpa restoran stimbot yang Halal. Dulu dah keciwa dah MP tak ada Halal tapi nikmat makan dia melampau sangat sebab boleh ambil apa apa je nak. Tapi sekarang tak pandanglah weyh MP, tak keciwa dah sebab dah ada Syabu Syabu. Terima kasih Syabu Syabu sebab adakan SIJIL HALAL. Memudahkan umat Islam. Alhamdulillah. =)

LET'S DINE! LET'S SHABU SHABU.

NOTE : Please call to make a reservations sebab selalunya akan FULL dan dieowang tak terima walk in customer kalau tak silap I lah. =)

2 comments:

oshinz said...

eh ada jawatan kosong la. haha.

Ainee Cumi said...

OSHINZ : Haaa pi apply.