Friday, December 7, 2012

Kaki Wayang : THE LIFE OF PI

5/12/12
Kalau nak rasa macam mana payahnya hidup kat laut, macam mana seramnya duduk dalam satu bot dengan harimau mesti tengok. Kalau nak rasa kebesaran tuhan silalah tengok walaupun ianya hanya sebuah filem.

Banyak pengajaran banyak pelajaran yang kita dapat sumbat masuk dalam otak.

Graphic memang power. Tang obor-obor tu perghh rasa macam bestnya romantiknya and of coruselah takut gilaaaaa. Dengan ikan pausnya. I like like like. Harimau ni pun pandai berlakon.

Agak agak novel dia ada jual tak lagi?? Serius rasa nak baca sebab best sangat. Susah nak buat aku jatuh cinta kat sesebuah filem tu sampai teringin nak baca novel dia tapi filem ni yes berjaya memenangi hatiku.


THE NOVEL. AKAN KU CARI KAMU SAMPAI DAPAT.
Ni link cerita dia. I can feel the best of this book.

3 comments:

oshinz said...

untungla, harimau pun boleh masuk filem. haha.

jazwa said...

aku pun dah tgok cite ni..best sgt smpai tang babak die dah hampir nk putus asa tu,aku pun nangis teresak2 dah..laki aku gelak sbb aku ni hatinya rapuh..cpt touching..haha..sape yg blom tgok g la tgok..best.. credit 5 star to life of PI

Ainee Cumi said...

OSHNIZ: Tu lah pasal kita ni bila??

WA: Amboih kemain korang siap nangis. Tu lah touching okay.. Tapi aku dengan Apek kan gagah perkasa. Cover beb. Cover. Malu ahh nangis.

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...