Kota Kinabalu, Kota Dejavu

TOMORROW IS THE DAY!!


My 3rd vacation for this year after Phuket and Redang. 
But this time I tag along my awesome friends. Oh and of course my BEST COMPANION, Apek will be spending his time with us too. Dia mana boleh pisah jauh-jauh dengan I, risau katanya. At least kena ada dekat negeri tu if tak jalan-jalan sama. But dia pun dah macam kawan kawan dengan kawan kawan I so hello Mr. Boyfriend, since you been so nice and funny to us, you can join us miggling on this 3 day.^___^



Our hotel is located inside this CITY MALL. ^__^


So, apa kami akan buat on the FIRST DAY?
 1. Singgah solat di masjid terapung. ITS A MUST!


2. MARI MARI CULTURE VILLAGE. 
Boleh belajar their culture, their foods, their activities. Mesti sangat mengujakan. ^__^


DAY 2

1. Pekan Nabalu


2. Kinabalu Park


3. Kundasang

4. Poring Hot Spring


5. Dairy Farm


DAY 3

Semua ada 4 island. Mungkin kami akan pergi 1 island je sebab masa mengejar kami. We have to catch the flight at 5 and must be at the airport around 2 pm.

 SAPI ISLAND. Pulau yang akan kami pergi nanti. ^___^

GAIA ISLAND

MANUKAN ISLAND

MAMUTIK ISLAND



Will blog about the details after I came back. Insyallah kalau rajin. Ehh mesti kena rajin so that korang pun dapat pergi sana menikmati ciptaan Allah. Balik ni nak packing barang semua. Ya Allah, tiba-tiba rasa teruja lepas dah tengok gambar-gambar tempat yang kami akan pergi nanti.

Comments

zaza. said…
Yes! Apek kan photographer. Can't wait to spend time dgn korang. First vacation ever. Kalau menjadi, let's go again! :D
Iracy Cinte said…
trust me ! Kinabalu tidak menghampakan ! Been there for my practical last November :)
Ainee Cumi said…
ZAZA: Banyaklah kau nak jadikan boyfriend aku tu photographer. KO jadi photographer kiterowanglah. Boleh? Ahahahah!! Tu lah mesti best. Excitednya weyh. Ingat aku pickup kau dengan Syera pukul 4 okay. Awalnya kita akan sampai ke LCCT weyh
Ainee Cumi said…
IRACY CINTE: Jauhnya awak praktikal. Aishh jangan cakap macam tu buat kami bertambah teruja karang.
Iracy Cinte said…
Ainee sila teruja ! and bring tons of money. you gonna shop all you want !
cha said…
Have fun there. KK byk pulau. Tu yg senang tu pg sane terus huhu
Ainee Cumi said…
IRACY CINTE: KK best! Tapi kena pergi lagi sebab tak sempat nak daki GUNUNG KINABALU.
Ainee Cumi said…
K.CHA: Tu lah tapi sempat pergi satu pulau je sebab masa sangat terhad. 1 hari nak jelajah semua pulau pun tak cukup. Kena bagi masa 2 hari at least.

Popular posts from this blog

Budget & Tips ke Pulau Redang, Terengganu

#TravelDiary - 4H3M LANGKAWI

#TravelDiary - 4 Hari 3 Malam in Phuket, Thailand