Monday, September 3, 2012

Kota Kinabalu, Kota Dejavu

TOMORROW IS THE DAY!!


My 3rd vacation for this year after Phuket and Redang. 
But this time I tag along my awesome friends. Oh and of course my BEST COMPANION, Apek will be spending his time with us too. Dia mana boleh pisah jauh-jauh dengan I, risau katanya. At least kena ada dekat negeri tu if tak jalan-jalan sama. But dia pun dah macam kawan kawan dengan kawan kawan I so hello Mr. Boyfriend, since you been so nice and funny to us, you can join us miggling on this 3 day.^___^



Our hotel is located inside this CITY MALL. ^__^


So, apa kami akan buat on the FIRST DAY?
 1. Singgah solat di masjid terapung. ITS A MUST!


2. MARI MARI CULTURE VILLAGE. 
Boleh belajar their culture, their foods, their activities. Mesti sangat mengujakan. ^__^


DAY 2

1. Pekan Nabalu


2. Kinabalu Park


3. Kundasang

4. Poring Hot Spring


5. Dairy Farm


DAY 3

Semua ada 4 island. Mungkin kami akan pergi 1 island je sebab masa mengejar kami. We have to catch the flight at 5 and must be at the airport around 2 pm.

 SAPI ISLAND. Pulau yang akan kami pergi nanti. ^___^

GAIA ISLAND

MANUKAN ISLAND

MAMUTIK ISLAND



Will blog about the details after I came back. Insyallah kalau rajin. Ehh mesti kena rajin so that korang pun dapat pergi sana menikmati ciptaan Allah. Balik ni nak packing barang semua. Ya Allah, tiba-tiba rasa teruja lepas dah tengok gambar-gambar tempat yang kami akan pergi nanti.

8 comments:

zaza. said...

Yes! Apek kan photographer. Can't wait to spend time dgn korang. First vacation ever. Kalau menjadi, let's go again! :D

Iracy Cinte said...

trust me ! Kinabalu tidak menghampakan ! Been there for my practical last November :)

Ainee Cumi said...

ZAZA: Banyaklah kau nak jadikan boyfriend aku tu photographer. KO jadi photographer kiterowanglah. Boleh? Ahahahah!! Tu lah mesti best. Excitednya weyh. Ingat aku pickup kau dengan Syera pukul 4 okay. Awalnya kita akan sampai ke LCCT weyh

Ainee Cumi said...

IRACY CINTE: Jauhnya awak praktikal. Aishh jangan cakap macam tu buat kami bertambah teruja karang.

Iracy Cinte said...

Ainee sila teruja ! and bring tons of money. you gonna shop all you want !

cha said...

Have fun there. KK byk pulau. Tu yg senang tu pg sane terus huhu

Ainee Cumi said...

IRACY CINTE: KK best! Tapi kena pergi lagi sebab tak sempat nak daki GUNUNG KINABALU.

Ainee Cumi said...

K.CHA: Tu lah tapi sempat pergi satu pulau je sebab masa sangat terhad. 1 hari nak jelajah semua pulau pun tak cukup. Kena bagi masa 2 hari at least.

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...