Thursday, August 11, 2011

Grand wedding kau nyah!

Olla Olli semua.

Ni nak berceloteh pasal wedding nenek mana tah. Coming soon katanya. Hujung bulan 10 ni. Sibuk je nak ikut tarikh kahwin I tau. Lepas tu preparation wedding nampak je gempak padahal tak gempak mana pun. Macam manalah orang boleh fikir wedding dia grand. Tak class langsung okay. Biasa-biasa je I rasa wedding dia tu nanti. Simple je. Tetamu pun alahai separuh daripada 1000 orang kot. Kahwin kat dewan biasa je bukan hotel pun. Itupun dia dah malas malas sikit nak fikir pasal all the wedding stuff. Macam manalah korang boleh cakap wedding dia grand?? Over tau!


Ok fine, fine sebelum orang buat spekulasi I ni nak bergosip di bulan puasa ni baik I mengaku yang nenek tu I.



Hai. Nama saya nenek.

Sekarang ni I tengah risau sangat sebab ramai sangat cakap wedding I sure grand lah nanti semua padahal biasa je. Serius weyh, biasa je wedding I tu. Pelamin biasa, baju biasa, doorgift biasa, deco biasa. Semuanya biasa. Tak ada extravaganza punya effect pun. Maybelah sebab apa benda yang I post kat belog ni yang buat orang nampak macam "Wahhh sure gempak wedding Aini ni nanti", padahal tak ada benda pun yang gempak. Persembahan apa pun tak ada. Main music dengan video je nanti time orang makan-makan. Mana ada duit weyh nak hire penyanyi dengan penari semua. Silap-silap I yang jadi penari dengan penyanyi. Ni dress pun tak dapat lagi, risau gila kot macam manalah rupa dress I tu sebab chiffon dia lembut gila. Dah lah banyak duit burn kat deposit je. Sedih tau duit rugi macam tu je.



Kesimpulannya, please don't put so much expectation on my wedding day. It makes me stress. I'm scared I will disappoint all of you. Betul, I punya biasa biasa je. Apa-apa pun, HIDUP PASTEL! (okay, ini tiba-tiba)

10 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

nak kawin dah, tahniah! :)

Ainee Cumi said...

K.IEDA: Tenkiu tenkiu. =)) Excited!

Mimi Z. said...

bulan 10.. hmm ada lagi 2 bulan. omg aini tak cuak ke? ahahhahaha saje je kan i ni. hehe

zaza. said...

HAHAHAHA. I am highly positive wedding kau nyah akan berjalan lancar and as I imagined it to be :) Grand doesn't mean kau kena buat dekat hotel 5 stars, ada penyanyi ke pemain piano ke bagai. Grand is like dia pnya atmosphere. Eh, entahlah. Wa pun susah nak terangkan. HAHA. Pape pun, aku akn dtg dan support. :)

oshinz said...

insyaAllah mesti okeh punya baju tu. doa yang baik-baik je dear.. =)

Ainee Cumi said...

MIMI: Pernah rasa sepakan di bontot tak?

Ainee Cumi said...

ZAZA: I nak dia punya suasana tu sweet je dengan alunan music yang sweet juga. I nak semua org chit chatting kat wedding I. Talk about how flawless my skin on dat day, how nice the food is. Itu je! Lepas tu just be happy for me. Itu je. Tapi dengan adanya kawan kawan yang supportive gila macam u ni, oh mai I cant expect much. U all datang pun I rasa dah lebih dari cukup.

Ainee Cumi said...

Oshinz: Tu lah harap sangat sangat sangat sangat kot..

Mimy Marizd said...

x sbr nk tgk u kawen pastu nnt update blog cpt2 tau. hehehe

Ainee Cumi said...

MIMY: I pun tak sabar nak habiskan wedding ni so dat tak payah pikir apa-apa lagi. Ok nanti dah kawin I update belog cepat cepat ok mimy darling.

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...