Wednesday, February 16, 2011

HANTARAN APEK TO AINEE (PINK)

Ok! Tak habis lagi cerita pasal tunangnya walaupun dah 2 bulan lebih dah. WELL. Tengah ada mood nak menaip ni I taip je lah kan sebab bila I tengok kat label I under "Perjalanan Nak Jadi Double (Engagement)", sikit je I rasa benda yang I tempek pasal tunang I dalam belog ni. Nanti entah bila tahun I nak baca balik, nak senyum sorang-sorang tak best ahh kalau sikit je benda yang I boleh baca kan? Lagipun I dah janji maa nak share dengan korang before this.

So, hantaran dari Apek untuk I ialah warna pink. Biasalah, I ni peminat tegar Pink tu yang Apek bagi hantaran kat I warna Pink. I pulak bagi Apek warna ungu sebab Apek suka warna Ungu.


SIREH JUNJUNG
Mama (mak apek) buat sendiri ni. Creative kan mama? Ni memang betul sireh junjung ni sebab memang gila tinggi sireh ni.


TEPAK SIREH
Tak cukup dengan sireh junjung, tepak sireh pun ada wooo.


TEMPAT CINCIN
Ni lah tempat letak cincin I. Dua dua bentuk cincin letak kat sini. Satu cincin risik satu cincin tunang. I suka gila apa yang Apek dengan Mama buat ni. Macam dalam taman sangat kan? I like! My favorite. Sampai sekarang ni, I dah tak guna dah kotak cincin untuk letak cincin cincin I (over kau cakap cincin cincin cakap cincin sudah), I guna je gubahan yang cantik macam ala ala taman ni untuk letak cincin-cincin I.


DUIT HANTARAN
Jumlah semua RM8,989.89/-. Semua Apek dah kasi settle dah tu sebabnya kot dia berani propose I kat Cameron Highland hari tu, duit dah cukup rupanya. Ok kenapa RM8,989.89? Sebab I dengan Apek lahir pada tahun 1989 tu yang I choose RM8,989.89 as my duit hantaran. Mas kawin pun sama. Apek nak bagi sempena tahun lahir kami which is RM1,989. Ok! Kat depan album tu 89sen.


TELEKUNG
This is so my favorite. Susunan ni sumpah cantik gila. Dilipat lipat jadi bunga rose. Mama yang gubahkan. Pandai gila kan mama gubahkan kan? Cantik sangat sampai rasa sayang sangat nak buka. Waktu nak buka tu pun opah I kagum gila. Lepas tu kiterowang try buat balik tak jadi. Hehehehe! Memang serius cantik sangat gubahan telekung ni.


CUPCAKES
Ni Apek tempah kat kak diba, my all time feberet person untuk order cupcakes and cakes. Haa siapa siapa yang nak kahwin ke nak tunang ke kat Ipoh ni bolehlah tempah kat Kak Diba ni. Senang je berunding dengan Kak Diba ni. Dia sempoi. Jiwa muda.

SAPU TANGAN
Ok yang ni actually sapu tangan. Sponsor by kakak Apek iaitu Kak Ida. Lepas tu mama yang gubahkan jadi replika buah-buahan. Cantik sangat kan? Memang cantik dan cute sangat sangat sampai sekarang ni I tak buka-buka pun. Biar je dalam bekas tu. Ibu pun tak kasi buka sebab dia cakap buat apa buka, bukan guna pun sapu tangan tu baik jadikan perhiasan sebab cantik sangat. Hehehehe!


BUAH-BUAHAN
Ni daripada sedara mara Apek tak silap. Macam tak complete ehh kalau hantaran tak ada buah kan? Tapi buah Apek lagi banyak, I bagi Apek buah sikit je. Cakap save!


MANISAN
Manisan ni rasanya dari sedara mara Apek juga. Memang sedap. Manis lazat berkrim you. Ok krim tu tipu mana ada krim, tepung adalah.


CHOCOLATE
Ni hadiah daripada office mates Apek. Dieowang tak datang sebab segan. Gedik ehh segan, geget kang! Makanya dieowang macam kira wakilkan diri dieowang kat bearbear ni lah kot then dieowang suruh masukkan sekali dalam hantaran. Ecehh nak glamour ahh tu. Tapi paling lawak bila Iqa nak bawak masuk bakul ni dalam bilik, I cakap "haipp nak bawak gi mana, letak balik" lepas tu dia cakap, "karang orang amik chocolate tu, aku nak!". Then I cakap, "tak ada sapa nak amiknya, letak balik". Lepas tu dia pun buat muka kecewa tapi comel lepas tu letak ahh balik. Redha lah kononya. Tak sampai berapa minit lepas tu tengok-tengok ferero rochernya dah habis, tinggal bakul je. Terus Iqa kecewa. Ayah I ahh punya angkara, dia ketua bukaknya dulu terus si Iqa tak dapat merasa. Hehehehe! Kecian! kecian!


Actually ada lagi satu. Ada cake. Kawan abang Apek bagi. Tapi tak ada pulak dalam kamera I gambar cakenya. Haaa plan plan nak bagi 5 berbalas 7 sekali lebih dari 5, lebih dari 7 daaa. Takpe, orang cakap rezeki. Alhamdulillah! Haishh bestnya tunang, rasa nak tunang lagi sekali pulak.


Btw, one of friends getting engaged on 12/02/11. She looks extremely gorgeous with the makeup, the attire. Congratulations Mimi. Welcome to the club. I love u makcik and Im so damn happy with you and Ariff.

No comments: