Saturday, July 17, 2010

Review: Laila Asyikin

Dalam banyak-banyak drama yang pukul 10.30 malam dekat TV3 tu I paling suka cerita Iris yang Rosyam Noor dengan Rita Rudaini berlakon. Tapi sekarang I dah ada feberet baru iaitu Laila Asyikin. Yang lain tu semua I kurang minat. Cerita ni kalau I terlepas sanggup tu I duduk depan pc tengok kat tv3.com walaupun satu episod 24minit. Kalau korang tak sempat nak tengok boleh pi tengok kat web TV3 sebab dia tak ada iklan. Best sangat! Buffer pun laju je.


Tau apa maksud nama Laila Asyikin? Maksud dia malam yang mengasyikkan. Kalau orang nama Laila Asyikin malam-malam mesti nyanyi lagu Asyik-Asyik-Amalina tu lah kan dah cakap malam mengasyikkan. Habis tu apa yang mengasyikkan lagi?


Kenapa I suka tengok cerita ni? Sebab plot cerita dia best. Yes! Typical malay drama lah kan, ada konflik keluargalah, lepas tu mesti kaya lepas tu suami komalah tapi selamat dari koma. Haish macam-macamlah. Tapi I suka betul tengok si Laila Asyikin(Nur Fathia) tu. Manis gila muka dia pakai tudung. Kalau freehair lagilah cun meletop. Lepas tu I suka kat Mikhail(Irfan) tu sebab muka dia bersih gila, lepas tu slang dia cakap. Tapi sekarang dah tak suka dekat Mikhail sebab dia jahat. Dia curang. Nampak je bahagia dengan Laila tapi kat belakang kahwin lain. Uishh laki memang tak boleh dipercayai lah kalau macam tu kan? Sekarang ni dah masuk episod 7. Tak sabar nak tunggu episod 8 sebab time episod 8 ni lah kebenaran terbongkar. Laila baru tau Mikhail ada orang lain. Uish! GILA HOWTT!!

Yang buat cerita ni pengarah yang sama buat cerita Embun Mutiara. Cerita tu pun best juga. I like! And kalau korang tak perasan, Nur Fathia tu berlakon jadi kawan baik Nur(Tiz Zaqyah) dalam cerita Nur Kasih. Kalau korang tak perasanlah kan.



PELAKON-PELAKON LAILA ASYIKIN

NUR FATHIA
Sweet gila Nur Fathia pakai tudung

Kalau freehair, wah memang meletup habis!



FAHRIN AHMAD
Gila boleh jatuh cinta macam ni sebab laki pakai baju melayu ohh kelihatan sungguh kacak sekali. Dah lah tu warna pink. Auwww! Ayu lah u ni, Fahrin.



REBECCA NUR AL-ISLAM
I dah lama anggap majalah Mangga ni majalah lucah dulu, kini dan selamanya.


DIANA AMIR
Tengok! I dah cakap, Mangga memang majalah separuh ogel. Kain nipis gila. Mangga ni kalau tak kain nipis-nipis tak cukup kain mesti kat kolam renanglah, baring-baringlah. Ada tak majalah durian? Kalau ada, mesti dia lagi dasyat kan? Alhamdulillah! Diana Amir dah berhijab so I dah remove gambar dia. =)

9 comments:

Mr. J pengeRindu said...

bila majalah mangga,, gambar pun macam mangga.. nak laku cepat..


"info + Cinta + Rindu" = www.pengeRindu.com

fndrocka said...

cliche lah drama ni.

kisahsensasi said...

gambar diana amir tue memang besh....

siggplus said...

gambar diana amir tu aku right click+save as tau

Ainee Cumi said...

mr. J: tau takpe..kalau durian lagi best, mencanak habis

Ainee Cumi said...

fndrocka: betul! tapi best!

Ainee Cumi said...

kisah sensasi: tak nak tekan click+save macam siggplus ke?

Ainee Cumi said...

siggplus: aku dah agak da ko mesti terangsang tu sebab aku letak gambar dia baik punya khas untuk ko

NR said...

hahaha.

i panggil majalah longkang masa dulu dulu.
sebab dulu dia mesti nak tunjuk lurah je.

hahahaha

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...