Friday, February 26, 2010

Tak ada suara macam mereka dapat dengar pun jadilah

Nanti I dah kahwin dah ada duit I dah plan nak enjoy habis-habisan. Ehh tapi tak adalah sampai tak ingat dunia ok!

Sepanjang hidup I ni konsert yang I teringin sangat pergi merupakan konsert konsert daripada artis yang I akan list kat bawah ni tapi sampai sekarang tak berpeluang lagi dan kalau boleh I nak pergi konsert yang dekat Singapore sebabnya kalau dekat Malaysia ni macam macam dia sekat, macam mana artis tu nak perform 100%. Tiket dahlah mahal. Makan duit peminat betul!

LADY GAGA
Konsert perempuan ni memang I nak sangat pergi ok! Teringin gila! Lantaklah orang nak cakap dia sewel ke gila ke gila glam ke, apa-apa pun dia punya suara, lagu dan performance memang superb. Agak kalau tiket dia rm300++ pun I tak rugi. Fashion dia memang weirdo and OTT but its just her. Kalau tak dia macam artis-artis yang lainlah. Kalaulah I dapat pergi konsert dia I tak sabar nak tengok dia punya performance yang lain dari yang lain. She just like to suprise others doesn't she? Macam dalam MTV Award Show. Gilalah!

RIHANNA
Perempuan ni lagilah I admire. Fashion dia tak pelik macam Lady Gaga dan yang paling best I boleh jadikan dia as my fashion reference. OK! Tapi paling sedih I tak ada duit nak beli semua baju yang gorjes macam dia plus dekat Ipoh ni memang susahlah kalau nak cari baju shoulder pad ke, stud ke, apa-apalah yang IN sekarang ni. Kalau ada pun maybe dah tak In dah. Ahahahaha! Lagu dia yang I paling suka sangat sekarang ni mestilah yang macam bila nyanyi nak tepuk tepuk dada macam kita yang buat performance tu dan rasa kesakitan tu lah kononya. Lagu apa? Lagu russion roulette tu lah. Best kan lagu tu?


BRITNEY SPEARS
Ini memang paling paling teringin sebab memang dah minat dia dari kecil lagi. Selalu beli vcd dia lepas tu tiru cara dia menari. Paling malu bila tengah I enari nari bapak I datang ke depan memang superb malulah kan. Ahahahaha!

JENNIFER LOPEZ
J.Lo. Wahh mak datin ni performance dia dengan lagu baru dia dekat MTV Awards tu memang buat I kagum betul. Dahlah dia dah lama tak buat performance sekali dia buat terbeliak mata I. Maka kalau pergi konsert dia mesti tak keciwa punya sebab dia ada idea yang sangat lain dari yang lain tahu.

MARIAH CAREY
Haishh(nak mengeluh panjang sikit). Minah ni sumpah susah gila I nak cari gambar dia yang suci dan menutup aurat, semua pakat-pakat nak tayang kulit. Nasib baik suara hebat. GIla kawwww kalau dia tarik. Tak putus kot suara dia. Lagu dia ni pun salah satu lagu yang wajib I nyanyi kalau I pergi karaoke. Auwwww!

TAYLOR SWIFT
Paling last sekali, konsert yang I nak sangat pergi merupakan konsert this country song singer. Sangat talented! Lirik dia best! Puji melambung lambung pun tak guna, album dia tak juga I beli.


Komfem komfem dosa bertambah gila kalau pergi konsert dieowang ni maka kena fikir 5000 kali nak pergi ke tak. Heh!

Memandangkan hari ni merupakan hari Maulidur Rasul, kelahiran nabi kita (Nabi Muhammad S.A.W) I dah cuba sedaya upaya mengurangkan dosa yang baca belog I hari ni sebab tu gamabr semua sopan-sopan gitu. Maaflah I tak dapat cari pula yang tutup aurat semua. Haaa hari ni banyak cerita yang boleh menginsafkan dan memberi banyak iktibar kat TV, so marilah sama sama menonton telovesyen dan mengambil iktibar dan pengajaran dari apa yang berlaku ok! *tolong tukarkan ejaan telivesyen I tu ok! BM I tak power sumpah tak reti nak eja*

4 comments:

paraxixth said...

gua ada buat konsert nasyeed sempena maulud nabi di rumah gua. ipoh ampang. sila dijemput hadihr

ainee cumi2 said...

paraxixth: bagus! kat mana tu? sebab rumah gua pun dekat ampang..silalah tgglkan alamat

farah :) said...

eh kenapa favourite kita macam nak sama ni??hahaha

ainee cumi2 said...

farah: iye ke? wahhh we can be friend lahh macam ni..hehehehhe!

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...