Thursday, August 27, 2009

dating itu bukan mudah seperti ABC episod 1


kadang-kadang bila kita dah couple atau kahwin lama sangat sure kita rasa macam "eee boringnya asyik buat benda sama je everyday. nak buat apa lagi erkk" ada tak rasa macam tu?

ye larrhh tiap-tiap kali keluar dating asyik tengok wayang je takpon keluar lepak minum dekat kedai mamak atau sekarang dah advance sikit lepak kopitiam.=D

almaklumlah dah kapel 3-5tahun, apa lagi tak pernah buat bersama?owh saya tau persetubuhan je tak pernah buat. bagus!masih tau batas-batas agama.
dah tak payah nak angguk kepala lagi. meh saya kasi idea dating sikit nak?



1. MAIN ROLLER BLADE
eee bila cakap pasal roller blade ni rindu zaman kecik kecik. berlumba dengan adik lelaki i, eddy dan adik perempuan i, iqa. seperti biasa yang hebat tentunya i.

HOT SPOT untuk warga ipoh : TAMAN D.R

kalau anda ada roller blade sarungkan aja di kaki anda then bergegaslah ke taman berdekatan. romantik apa. boleh pegang tangan sambil main rollerblade ataupon kalau nak aksi lebih comel berpura-pura nak jatuh sambil berharap si dia memeluk pinggang anda (WAU MACAM DALAM FILEM!). ceewahh padahal pakai roller blade yang 2 depan 2 belakang tu. saja mengada kan? tapi takpe even cardcaptor sakura pon nak bermanja dengan jejaka hati dia.





2. MEMETIK BUAH
mana lagi tempat yang sesuai kalau bukan CAMERON HIGHLANDS. boleh petik petik buah strawberry lepas tu ada satu tempat tu dia siap boleh suruh orang tolong buatkan ice cream untuk kita lagi. how sweet was that?


3. TENGOK BOLA
memang panas bila tengok bola tapi seriously it was damn fun. boleh jerit. boleh maki(OPSS JANGAN CONTOHI!).

then balik nanti boleh kutuk cakap "ee bodohlah player no.10 tu, senang gila nak goal tapi boleh pulak dia pass bola tu kat orang lain, kalau tak dah menang dah".
mengkritik orang memang semudah ABC





4. BOWLING
cakap pasal bowling sepanjang i kapel dengan apek tak pernah berbowling dengan dia. pernahlah but before couple.how sad was dat?

jadi anda semua cepatlah ke bowling center bersama pasangan anda dan jangan lupa rakam memori bersama. ececececehh!!kalau boleh jangan letak nama betul, letak nama samaran macam cupcakes baby ke, sarip dol kampung pisang ke. ewah!ewah! then siapa yang kalah sila turut apa sahaja permintaan yang pemenang mintak. what do u think?



5. FUNFAIR
hey gals, chill! funfair bukan untuk anak-anak kecil sahaja tapi untuk remaja dan orang dewasa macam kita. apa kata kita suruh dia menangkan hadiah untuk kita, kalau dia dapatkan kita teddy bear sure seronokkan?? then boleh beli cotton candy boleh share waktu naik ferris wheel.



6. TEST DRIVE
sound silly? yeah!memang gila tapi apa salahnya. kita tanya si dia apa kereta idaman dia then pergi dekat dealer yang berdekatan and then mintak nak test drive kereta paling mahal kat sana. i pon nak buatlah lepas ni tapi sure apek deny gila-gila.






7. MAIN LAYANG-LAYANG
eee sumpah sangat teringin nak main layang-layang. nak beli tapi apek cakap nak buatkan tapi until now tak ada pon. T_T

mesti best kan?awak naikkan saya tarik! then tulis hajat-terbangkan tinggi-tinggi-lepas!

HOT SPOT untuk warga ipoh : TAMAN POLO



8. BAKE COOKIES, MUFFIN O CAKES TOGETHER
must be fun for sure. lepas tu apa lagi ambillah kesempatan calit tepung kat muka dia. opss!tapi kalau kamu malas, sila hindari. nak kemas dapur itu memang satu kemalasan tahap gaban lagi-lagi kalau tepung bersepah sana sini


9. MENVOLUNTERKAN DIRI
macam pergi rumah anak yatim ke, rumah kanak-kanak istimewa ke. sambil dating leh buat amal jariah betol tak? tapi i rasa lagi seswai untuk pasangan yang sudah berkahwin sebab kalau couple ni macam kurang manis pulaks. ehh ye ke?OK saya masih naif



10. DAFTAR KELAS TARIAN
tak kiralah tarian ballet ke, salsa ke, chacha ke, janji kelas tarian. serius fun! sambil dating boleh belaja menari tapi duit terbanglah sikit. and boleh bisa bikin kita kurus juga! itu yang paling sempoi. (JANGAN TARIAN BOGEL SUDAH!)






dah lahh tu bulan-bulan puasa ni tak ada mood pulak nak berblogging cuma merayap melompat lompat tengok blog orang lain je. tapi korang rasa episod i ni akan bersambungan tak? ye larhh i ni da banyak episod berhenti setakat episod 1 je.=D

but then, harapnya idea ni dapatlah membantu u all yang dah kering idea tak tau nak buat apa selain tengok wayang. enjoy!!cheers!!



ohsopopup: esok enivesari yang ke-4 tahun. tak ada idea nak celebrate kat mana. u all ada idea?

31 comments:

sasha* said...

sume benda di atas akak tak pnh buat.cuma akak dgn kazaa dh boring dating kt kl tiap2 minggu.bosan smpai kdg masuk kl je dua2 nk muntah huhu.hee kn.cuma akak dgn kazaa byk buat suprised la kalau jmpe tu :D

Fadhlinasir Nama Diberi said...

masjed..bertaraweh..
=)

aZilsah said...

ipoh macam byk gila hotspot. haha. tapi faiz org johor. wtpe lak nk dating kat ipoh. T_T tapi suma tu xpenah buat la. bowling pun sama. pathetic gila kan? haha

happy 4th anny!
g la buka puasa sama.
pastu g terawikh sama kat masjid negeri.
berkat berkat~

Ms.Banana said...

wah!! rindu main boling
aku dulu sllu gak men boling ngan fatah.
siapa kalah kena blanja
dan sememangnya aku nie asik jadi looser..
so aku la yg sllu kena denda. chait!

kau nak celeb anniversary??
hah..kl la weh!!

ainee si ketua pari2 said...

k.shasha: ahahahahaha!!nak muntah kan asyik pergi tmpt sama je..tu pasal ainee create benda ni..semua ni angan-angan aini tapi apek busuk, tak sukalah itulah inilah, bzlah..
grrr!!

ainee si ketua pari2 said...

fadh: woit!itu masjid bukan tmpt berdating

ainee si ketua pari2 said...

azilshah: ahahhaha!tak banyak pon actually. memangdangkan i ni org ipoh so i tau itu je r..kehkehkeh!alah u sure tau punya kan hotspot dkt johor kalau u org sana yunk..

u pon tak pernah main boling?geng r kita!i pon tak pernah..apek larr tak nak sebab takut kalah..bodoh btol!

tu larr pasal..i memang nak bukak pose sesama..nak cari buffet kat hotel yang less than rm30 sorang..=D

ainee si ketua pari2 said...

enna: kalau main ngan ak pon sure kalah kan..apalah dengan fatah pon boleh kalah..aku dengan apek main snooker je..dan semestinya ak kalah dan melambatkan perjalanan game

alah KL lambat hari ahad..takpe aku gi bukak pose bersama r..terbaik!

Anonymous said...

ILY AINEE




-APEK-

RobinHood said...

Robin penal couple sampai 8 thn..(skrg x lagi..itu pun sebab family)
okey jew x borink pun...
macam ketua pari2 cakap la.. boring tu bila kita asyik buat benda yang sama jew......

sometime kita kena try sumthing new!
baru la lebih menarik perhubungan itu.

zra TheRARA said...

beshnyer dating.
da lame xdating. da lupe n xreti coz da lame single.
hahahah :(

fezaL Mohd said...

hahahaa
epoh mana agy tempat
dating yg besh

balik2 prade jj polo itu jer.
port dating haha.

dgr taman botani tempat terbaru besh untuk mengdate tk cuba agy u try la

ak suggestkn

kalo ada gig g lah bersama2 enjoy da musik.

g la jungle treking ke,berakit ke tanyer komplex belia banyak aktiviti besh ada.

jog sama2 ker
maen badminton sama2 ker
g gim sama2 ker

ape agy. byk beno leh dibuat mike.

bila teman nak bercinta ni ouhhh.!!!

ainee si ketua pari2 said...

apek: ily too honey..

ainee si ketua pari2 said...

robinhood: perghh 8tahun..lama btol!sebab famili laks tu..skang ni single r erkk..

yeah!try something new

ainee si ketua pari2 said...

zra: wei boleh laks lupa..ahahha!takpe single itu besh apa..leh dating ngan kawan

ainee si ketua pari2 said...

fezal: polo??euuwww tak termasuk dalam list i..tak suka betol tengok kapel duduk dua-dua dekat kerusi tu tambah2 waktu malam..ya ampun!

tapi kalau main layang2 takpe sebab leh bawak adik2 main skali..heheheh!!

botani?untuk pengetahuan cik fezal waktu saya form 4 saya dengan apek dating dengan cara kami studi di tepi tasek tu..hehehhe!tapi skang ni i rasa kalau nak dating kat taman botani tak beshh r nanti jadi tempat maksiat cam polo tu..

jog?every sunday g jog sesama..tak kurus pon..heheheh!!gym?tak mau r..kena kuar duit tapi ok gaks..

alohai tak jumpa cinta sejati lagi ke?

♥miszluna™ said...

1. g lost world..

2. g pusing2 kt hiway..
>>keluar ikot hiway simpang pulai or kt ampang tu..
then msuk ikot ipoh xpn kt gunung lang tu..

3. g gunung lang naek boat (wlupun jap je) then amik gmbr kt view yg cntik2..

4. g pet shop..

5. g tengok org main helicopter

6. berkelah..masak sendiri then berkelah la kt mana2 pun..

7. g kenduri kawen kwn2 yg mn nk kawen tu berdua..

err...
xdpt pk dh..
sume org + ainee dh tulis

sue-mai.al-musadda said...

dulu hari2 jmpe mmg bosan gle dating..da xtaw nak wtpe da..
skrg jmpe da jarang2, mmg rs cm xcukup mase je..huu

aZilsah said...

hahahahha. geng geng~
tp i ke yg bodo ni? sbb i yg tanak main sbb takut kalah + malu~

leadleedeea said...

waaaaa bnyk tips yek...hehehe..kalau tanak boring time bercinte or dating, kena bnyk buat surprise...baru laaaa syiokk~!! hehe~!

Lilianna Mardiana said...

hahahaha, baguih2 tips ni, boleh digunakan, i paling suke yang main layang2 tu, sweet la, why haven't i think of tht? hahaa.

ainee si ketua pari2 said...

misluna: wahh u sudah kasi tips lain ni..bagus!akan diletakkan dalam episod akan datang..hehhehhe!!besh pulak buat minatang alah ni..boleh remind untuk diri sendiri gaks

ainee si ketua pari2 said...

suemai: tau takpe..tetambah awak tu dengan koirnyer dengan assignmentnya mana tak bz tapi u both bukan satu kampus ke?

ainee si ketua pari2 said...

azilshah: wei!!u ni mucuk btol!takkan main boling takut..takut masuk longkang erkk..kehkehkeh!

ainee si ketua pari2 said...

k.lead: alah k.lead duk serumah da kawin boleh r wat suprise yang lagi beshh...lagi manyak benda boleh buat kan..lompat atas katil ke..tonton dvd bersama ke..kemas rumah..pergi vacation sana sini..orang yang tak kawin mana leh gi vacation..huhuhuhu!!tu sebab aini tak pernah dating dengan apek g pulau2 o genting..kalau balik hari ok r kalau nak tdo hemm pikir 1000x..dengan kos 2bilik lagi, wau melayang duit..kalau da kawin sewa sebilik je..ecececehh!!plus org ketiga tu kan setan..

ainee si ketua pari2 said...

yana: tau takpe...i teringin sangat tau tapi apek gok tak buat buat untuk i sampai skang

joegrimjow said...

terbaik la
siap bagi hot spot lagi
kekeke

NR said...

pegi pantai pun best
santai santai hirup udara segar.
sambil men gitar nyayi lagu cinta.
cewaahhhh.
romatik gitu.

:)
try la yee.
i nak, tapi bf tak de pulak!
haha!

ainee si ketua pari2 said...

joe: harus r untuk org ipoh..hehehheheh!!

ainee si ketua pari2 said...

natasha: memang larhh tapi kiterowag tak reti main guitar..buat pertandingan lukis laut tu sure syiok kan??

Ejump said...

ala... besh la lau ade mase...

mase selalu mencemburiu ejam...

btw, besh la info2 neyh...
kenkadang mcm boring..
kuar tgk wayang.
kuar tgk wayang..
kuar tgk wayang...

xpun jalan2 sekitar KL..
Sampaikan naek boring KL neyh..
"KL mmg boring"..ehehe...

btw, patut tambah lg cadangan
-gi melancong dlm Malaysia...
xpun.
-join mane2 club tht slalu outing.
xpun.
-ajak g main paintball.

"hanya sekadar cadangan"...

^^

MY FIRST LA SENZA

Hampir sejam jugaklah Apek menunggu kat luar sebab isterinya dok test test the perfect one. REVIEW LINGERIE LA SENZA 1. Best gila 2. Des...