Monday, July 6, 2009

edited : jawatan kosong(TOLONG KASI TIPS!)

kesiannya TAMAN PARI-PARI ni dah lama ditinggalkan sampai bersawang dah ni..


SEBENARNYA saya telah dipanggil menghadiri temuduga pada 230709 ini..


JAWATAN : DOKTOR BEDAH
GRED: N17



woishh!!!government tu!!kalau dapat bolehlah saya buat LOAN NAK BELI KUCING PARSI THEN HIAS RUMAH MACAM RUMAH MOKI YOKI DALAM PET SOCIETY kat FACEBOOK..*berangan!!



iklan: perkenalkan MOKI YOKI


ok IKLAN TAMAT!!









okies tipu!!!bukan jawatan DOKTOR BEDAH walhal PEMBANTU TADBIR PERKERANIAN/OPERASI gred N17..


actually tak terfikir pon nak kerja kerajaan sebab cadangnya nak jadi SURI RUMAH SEPENUH MASA***wahhahaa isteri mithali lar katakan!!



TAPI......
kalau dapat
ALHAMDULLILAH WEI!!!leh buat loan beli kucing parsi then tanggung anak-anak kucingku itu takpon dapat belajar FREE, kerajaan tanggung..woahh!!!



disebabkan para pembaca saya ni semua pandai tahap genius belaka serta baik hati sebab bila cakap pasal kucing hilang, hamster saya mati semua caring..(*MUAHHH!!!FLYING KISS UNTUK KORANG!!) jadi saya nak mintak pandangan serta nasihat bagi sesiapa yang kini bekerja di sektor kerajaan ATAUPUN pernah pergi interview kerajaan ATAUPUN nak kasi nasihat pandangan ATAU nak cakap "CHAIYOOKK!!CHAIYOKK AINEE" dipersilakan meninggalkan komen okies??


soalan yang saya pasti dia akan tanya ialah :-

1) ceritakan sedikit pasal diri andaAlign Center

2) apa pengalaman kerja anda


3) kenapa nak kerja dengan kerajaan?
(WOAHH!!NI SAYA NAK JAWAB SEBAB DAPAT MAKAN GAJI BUTA TAK RETI NAK SENYUM DENGAN CUSTOMER..tapi kalau saya diberi peluang ini, saya berjanji akan melayan pelanggan yakni rakyat yang sebenarnya yang membayar gaji umat yang bekerja di government dengan SEBAIK-BAIKNYA dengan senyuman bertakhtakan tahi lalat saya yang mahal ni)..DAH KORANG TAKYAH NAK GELAK!!


4) tahu guna komputer?


5) apa tugas pembantu atdbir perkeranian/operasi


apa jawapan nak cakap erkk bila dieowang tanya soalan tugas and kenapa nak kerja dengan kerajaan..wei KILLER weii..dah larr saya malas nak baca..nak kena hafal menteri menteri lagi..aloh!!




ohsopopup : TAPI yang peliknya waktu interview pertama tu takda pula dia tanya siapa menteri besar ipoh tu semua..PELIK kan??agaknya saya kantoi kot pakai rambut palsu tu..aloh!!

24 comments:

leadleedeea said...

hehe good luck babe...btw, nice header..lucu~!

enyheartsdiamond said...

gudluxxxx!

paraxixth said...

adakah jawatan tu macam kerani?

zra_xoxo_venom said...

hahahah..
kenape nk kerja kerajaan?
sbb sy taw kerajaan xkn buang pekerja.
ia akan menukarkan ke dept yg laen.
tugas? ape sy taw shopink. teaap2 duwet gaji masok.
huhuuhhkkk..
syg, dpt gov u xrisau taw.
pencen adew nnt.
tp ssh la nk bnti..
:)
pape pom syg, do ur besh! love u!

Baybee Laydee said...

government ada pencen
hahaha

leena said...

gud luck, dear!

NIMI Co.♥ said...

to leadleedeaa : ngehehhehehe...lucukah??muka buruk nak mampos..

NIMI Co.♥ said...

to eny : tenkiu eny..muah!!jom teman

NIMI Co.♥ said...

to paraxixth : maybe larr kot..u got any idea tak nak tolong i??ye r ade pengalaan tak mcm mane die akan interbiu kiter??

NIMI Co.♥ said...

to zra : wei very good answer sayang!!!nak gune r..hehehhehhe..ha a ade pencen leh joli abesh2..merantau ke seluruh dunia

NIMI Co.♥ said...

to laydee : tapi kan laydee kalau deme cakap memang ade pencen tapi mane tau die akan mansuhkan pencen one day??woahh!!deme pandai putar beli twoo..tensi je

NIMI Co.♥ said...

to leena : tenkiu!tenkiu!

fezaL Mohd said...

kalo berjaya
banjer la minum tea ais kawan.

chipsmore said...

best ke pet society ni?? xpena nk try...
btw,gudlak ;)

NIMI Co.♥ said...

to fezal : alah ade ke mintak blanje..tolong r!!gabra ni

NIMI Co.♥ said...

to chipsmre : woishh!!beshh giler!!gi r main..add i kat FB leh kiter melawat satu sama lain

Fadhlinasir Nama Diberi said...

ala..
sok lan basic je..
msti leh jawab punye..
kolo taleh nk jawab..
tuka tajuk perbualan..
hehe..
=p

paraxixth said...

kene senyum jek. cakap sume tau.jangan tunjuk kelemahan.tu je la

MIZZNISS said...

taniah2... pg r, ngat snang ke nk dpt, hnya org yg dpt je taw, pg r dear.. pegi2..shhoooh!.. hehe. btw, just give a try, at least u ttaw cm ne gvment intviw, pegiiilaaaa...hehe

NIMI Co.♥ said...

to fadh : slumber je nak tukar topik..kalau cam die tanya nama menteri apejadahnye tu how??da r perak skang ni tukar langgang..haishh!!!

apa kata u jadi interviewer tu??gerenti swonok i

NIMI Co.♥ said...

to paraxixth : owhh senyum erkk!!ahahhaha...okies okies..lorhh camne erkk..i mmg lemah pon tang plitik ni..lagi satu i terpikir aks nnti kalaulah i dapat kan..ceewahh!!kalau dapat r kan..surely tak leh pakai suar semue kan??kena pakai baju kurung 24hour da r i kekurangan baju kurung

NIMI Co.♥ said...

to mizzniss : ahahhaa chumel je halau i..hehe!!alah dear camne erkk??u blasah r join skali gi interbiu teman i..meh!meh!

sasha* said...

haha bukan selalu ainee.dpt tgk diorg mcm once in a life time tau.nk harap akak gi jepun jgn harapla haha.emm nape plak eh?ainee tak follow blog akak pn?

*eh dulu dh gi interview kn?ni 2nd interview plak?

Ejump said...

woah!! hampir meningal d buatnye..
mati2 ngan doktor bedah..
gyler bab. . .


ape2 pun... gud luck dear... ^^






btw, lawa la banner atas tu... seyesly... unye banner sume lawa2 an... comey2 je..

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...