Friday, March 27, 2009

.bumi pon leh sakitkan?cian BUMI.


jom kengkawan support bumi kita..sebarkan kat semue org
.tutup lampu esok(280309 bersamaan enivesariku yg ke-43 bulan) pukul 8.30-9.30.
wahh romantik 2..haaaa jgn amik kesempatan laks dis time erkk kapel2 kat PADANG POLO yang slalu wat maksiat(ape tu padang polo ainee??kat mane??)..padang polo tu kat IPOH r.. bawak2 r TOBAT!!

EARTH HOUR ni mula2 dimulakan kat sydney tu, dieowg tutup lampu selama sejam..semakin tahun, semakin berkembang r rancangan ni(wahh!!ni r keberkesananyer cikgu sains time skolah ajar ape tu HIPOTESIS semakin semakin..hehe)..sampai r tahun ni, plan ni target 1billion org tutup lampu..xmacam event2 cam pilihan raya tu semue, ni bukan pasal PARTI mane kowang masuk n dari negara mane kowang datang tapi kiter tanye diri sendiri mane kiter tggl?haaa jawap!jawap!bukan r..salah jawapan kowang tu..kiter tggl kat planet yg sama iaitu BUMI..



kiter UNITE kan??mcm beshh jer kiter terlibat skali dalam PLAN ni..ye r!!bukan negara kiter sowang je tapi 74negara yang lain pon terlibat gaks..at least ade topik nak sembang kalau kiter jumper OBAMA ke CHAD MICHAEL MURRAY ke BRITNEY SPEARS ke kan ade gaks topik nk sembang ye dak?ape perlu kowang wat kowang signup je kat laman web nie..still belum terlambat lagi kalau belum signup..saya da signup da..

SHOW THE WORLD MALAYSIA ARE UNITED!!


okies ape yg kowang leh buat hari nie..ye r umah da gelap kan..xtau nk buat ape.xkan nak basuh tandas gelap2 kan..bertuah org yang duduk kat KL sbb manyak sgt aktiviti untuk kowang..campur forum2 pasal EARTH HOUR ni ngan cadangan utk manusia luar dari KL..

ramai2 gi PERSIARAN COPSQUARE(10am-10pm)
-ade bazaar, cheerleading ngan band performance then siap ade countdown lagi tu..wahh meriah!!(buat masa skang i think this is the best!)

pin2 masuk utama SUNWAY PYRAMID shopping mall(7.30pm-10pm)

-ni lebihs sesuai tuk org yang ske dgr ucapan n adegaks countdown

DATARAN MERDEKA(8pm)
-ade persembahan budaya n ucapan dari datuk bandar

SUNRISE MONTH KIARA(7.30pm)
-ade booth2 education then ade candle light dance tue..

STARHILL GALERY(7.30pm-10pm)
-ade wayang lampu(wauu!!something different)


haaa mane sa2 kowang nk attend??kalau saya, saya attend yang 1st tu..ade bazaar lagi tu..beshh sgt!!tp sy tak leh attend sbb saya kan IPOH MALI..

amboi!amboi!amboi!(sambil menggeletek jari kelingking) tak adil r kalau org KL je ade aktiviti, ni haaa ade tips untuk kowang2 yg tggl kat luar dari kawasan yang sewaktu dengannya ataupon tuk sesape yang tak nak kua umah..sure dak2 EMO jadikan ni hari paling bersejarah tuk dieowg kan sbb ye r dunie gelap maaa..dah macam 30days of night..citer seram tu..nasib baik kiter sejam je..(dah!dah ainee!!sila teruskan ngan cadangan anda)..


owhh cantiknyer rumah kat ats ni..kolam dipenuhi ros petal then ade lilin manyak2..such a romantic!!boleh buat mcm ni tapi igt lampu harus ditutup

1. ape kate kowang buat CANDLELIGHT DINNER dengan family kowang..jarang ade chance makan mcm ni ngan family sendiri..romantik!!
2. main TREASURE HUNT memlm ni..sorok r kat blakang stor ke mane tau ade chance terserempak ngan hantu berambut panjang berbadan bulu2..
3. amik udara2 segar kat tepi pantai kan dengan famili..no couple2 erkk tgh gelap2 nie..

4. MANDI DALAM GELAP juz diterangi cahaya lilin je..mandi bunga ke kan..kalau da kawin leh mandi sama2 ngan pasangan(opss under 18 sila butakan mata anda skrang!)beshh woo!!then tetiber kuar hantu air(ainee!!ko ni asyik hantu je..nakutkan org tau!)
5. pernah tgk tak citer ARE YOU AFRAID OF THE DARK?ala ade r wak2 kecik dulu saya selalu tgk...haaa ape kate kowang duduk same2 then pasang lilin then apa lagi start r citer hantu..perghh!!mmg beshh!!
6. ataupon main r SCRABBLE ke, BINGO ke, JUTARIA ke..okie whut?
7. susah sangat amik selimut amik bantal tidur!!

haaa ape mcm cadangan beta??so mari2lah same2 sokong EARTH HOUR..tak lame pon..sejam jer!!
VOTE EARTH HOUR!!

MyEm0.Comohsopopup : ayah saya ckp ape gune tutup lampu kalau pasang lilin..same gaks habanyer..ape2 je r JOE SKINHEAD(pggilan dari rakan adik saya utk ayah saya kerana memakai skinny jeans hitam bersama kasut bot paras lutut dan membotakkan kapla meninggalkan jambul maha panjang dikaler dengan warne biru hijau dan merah ketika aku masih di tingkatan 3)

12 comments:

Qis said...

hha lawak lah you babe.tau tk pe.ipoh ni tk best la tak de event.nnti panas la kat rumah.i kalau boleh nak wat bbq.mst best.tp abang i kan tk de,kt U.haish bosan la i nnti.

NIMI♥ Co. said...

alah bleh ape..
u BBQ r ngan teman2

NIMI♥ Co. said...

apsal laks panas yunk???yang tutup lampu jer..kipas leh bukak r yunk..

Fadhlinasir Nama Diberi said...

kewl beb...
same2 begelap sok..
ala..
hamper telupe..
AF7 sok cmne??
telepas la nnti..
=(

just said...

haa!
same2 la sapot!
you every entry buat i guleng3.
i happy bace weyh!
sayam you punye blog!
lalala

NIMI♥ Co. said...

to fadh: fadh!!tutup lampu je r..takyah tutup tb..

to apeq: yeah!!apeq pon support..bagus!bagus!ske shangat seme org cam menyokong bende ni..hepi dpt wat apiq hepi..apiq jgn cedey2 erkk..ngeee!!

zaza. said...

yess!
I sapot :)
akan ku hiasi bilikku yang kecik ini dengan lampu lilin.
esok I nak pegi shopping lilin.
then...
time earth hour nak pegi ajak my frens duduk around the candle and apa lagi ?
GIRLS' TALK!!! :P

sue-mai.al-musadda said...

x aci r..sume kt kl je...huuuu

NIMI♥ Co. said...

to zaza: giler ahh u!!semangat tahap gabannyer..bagus!bagus!sayang i xdpt join..huhu~

to sue: nak wat camner yunk..KL tu kan bandar utama..meh kiter suwuh deme tukar jadikan IPOH bandar utama nak tak??tapi tak nak r!!nnti IPOH jadi sesak cam KL..alah sue, u kan leh duduk tgh lilin then mule citer an2..wuu beshh wooo!!

13may said...

support!!!

best lepak kat tempat gelap2 nih >:)

NIMI♥ Co. said...

aishh lain mcm je maksudnyer...
takut kot gelap2
gelap i2 sucks!!
tapi takpe sejam je

FARIE said...

natalie imbrugia pn support...

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...