Wednesday, February 11, 2009

.everyday penuh dengan CINTA.

dowhh!!'V'day nak dekat da..otak da penin tak tau nak pikir pe da..although saya xceleb, saje nak kasi idea ape nak kasi kat sang girlfie and boyfie di kala hari penuh love ni muncul or hari2 biasa pon leh..xyah tggu hari yg xpatot kiter celeb nie pon xpe, mcm saya although xkasi wak2 hari cinta ni, saya kasi every month punye enivesari utk tnjk yg kiter hargai die..gerento die terharu..xcaye?buat r sendiri, baru tau penangannyer..idea ni cukup setahun kowang nak bagi present tiap2 bulan kat SI DIA!
blogger-emoticon.blogspot.comPRESENT utk HARI CINTAblogger-emoticon.blogspot.com

1. KAD AYAT AYAT CINTA
.kad mmg bermakna maa..tmbh2 kalau buat sendiri..pergh!!.

.wat cam poskad je..depan kowang wat r quilling cam dlm pic ni then blakang tulis r ayat2 cinta kowang..simple tapi bermakna.

.ni gune block..camne nak wat?kowang gi kedai mamak feberet kowang tu then beli pemadam paling besar yg dia jual kat c2 then kowang balik umah, pinjam ur mum punye cookie cutter yg ade mcm2 bntuk tu..then kowang beli yg chop stamping tu mcm2 kaler then cop r ape kowang nak..nak cmpr kale pon leh aja..

.ni laks kowang leh gunting kertas bentuk love then jahit kat paper tue.

.simple giler nak buat!!juz cut out cam bntk love then fold die cam bentuk surat.

.pop up card!!mmg susah nak buat..sape terror buat ni mmg gempak r!ajar saya boleh?.

.kalau nk bagi gf lekat r gambar QUEEN then tulis QUEEN OF MY HEART.
.kalau nk bg bf laks lekat r gmbr KING then tulis KING OF MY HEART.

.ni pon chumel gaks.


blogger-emoticon.blogspot.com2. BUNGA BUNGA CINTAblogger-emoticon.blogspot.com
.GALS mmg ske flowers..xtau r kowang kan..but i do do love flowers.

.buat bunga sendiri..bunga love..setiap kepingan tu tulis r ILY ke IMY ke.

.bunga kertas berbatangkan lolipop..hehehe!!idea same je cam kt ats td juz tmbh batang je.

.susah2 sgt beli je bunga kat florist..no PLASTIC FLOWER k!!we only accept BUNGA SEGAR!!.


3. TEDDY BEAR
.gals just love teddy bear..the BIGGER the BETTER.



blogger-emoticon.blogspot.com 4. PRESENT blogger-emoticon.blogspot.com
.HANDMADE mari..baru r PRICELESS!.

.kalau tepi rumah ade tanam pokok saga, kutip biji2 saga yg memang merah menyala tu then masukkan dalam plastik lutsinar then jahit mcm bentuk love..name pon SAYANG..camne nk tnjk SAYANG ngan bentuk LOVE r kan.

.nak lagi beshh??gi mini market beli seed bunga/sayur yg kowang ske then masuk dlm envelope then decorate..tulis r SEED OF MY LOVE ke ape2 je r.

.daun terup ni u all belilah transparent punye envelope then masuk kad terup yg ade love2 tu then kat luar tu tulis r pe2 yg kowang ske then seal die ngan sticker heart.

.jahit bantal yg cumel ni kan then letak dlm bantal tu bunga potpuri then cross-stich love kat depan bantal tu.

.bagi die gelang yg kiter buat sendiri, sure terharu...ye ke?ahaks!~.

.kalau die ske bace buku, bagi r bookmarks yg u all handmade..sure wak2 die bace buku teringat die kat u all..=)

.bagi buah rantai bentuk love..susah sgt order je kat saya..jgn lupe jenguk my blogshop.


blogger-emoticon.blogspot.com 5. DISHES blogger-emoticon.blogspot.com
.sape tak ske makan yer dak.

.lolipop.

.beli je kek bentuk love yg chumel then pipe kat ats tu ayat2 manis.

.kalau da kawin leh watkan teh utk husband then letak kat uncang teh tu kertas love..konon AIR CINTA r.

.xtau ape bende ni tapi yg pasti ianya susah nk buat tapi sedap.

.cupcakes then tulis ayat per2 ats tu..mmg sgt IN now..

.just tabur je love fondant ats kek yg kiter beli/masak..tabur banyak2 tau!.

.bagi je coklat KISSES n bungkus die dlm kain mcm dlm pic ni then tgglkan satu nota..mcm KISSES gaks ade tarik2 tu kan.

.kek bentuk LOVE..nyum!nyum!gals love chocolate..boys?tah.

.sejak bini dato' K cakap die ske makan strawberi celup ngan coklat, mula r semue org pon ske ngan strawbery coklat2.


blogger-emoticon.blogspot.com 6. CARA BUNGKUS blogger-emoticon.blogspot.com

.kalau nk bungkus present bia r simple but menarik g2.

.tulis ayat jiwang korang then balut r hadiah tu ngan puisi2 kowang tu.

.kalau nak kasi candy, balut cam piping ni sure chumel.

.wrap dengan wrapper yg penuh ngan LOVE.


blogger-emoticon.blogspot.comselesailah sudah idea2 saya..amacam?hopefully dapat bantu kowang mantain in relationship..ADIOS!

9 comments:

p i a said...

gla!!!

nice!!lev it!

nak try lah!

mwah!

NIMI♥ Co. said...

ahahha...penat den membuatnyer...
tenkiu sbb ske..hehehhe..
juz an idea from me

missque_pinko said...

chantek2 bgt seyh!
sukew2 lerr..hihi!
nk tp xdew bf!
chamner nih??
hurmm..:(
:P

NIMI♥ Co. said...

lorhh takde bf ke...takpe!takpe!xsemestinye kasi kat bf..u leh kasi kat si badak tu..sure die terharu nangis tonggeng tonggeng

akugumbira said...

akugumbira xsuka velentine.. xdak spa2.. utk disambut

zra_xoxo_venom said...

hahahah!
rajen glew u syg!!
respek aa..
wah!
skrg xdew mase!
bely n bg!
nahhhh hamekkkkk!!!
hahahahah
;DDDD

NIMI♥ Co. said...

to akugumbira: i tak celeb pon vday ni..alah leh ape buat for ur mum during mother's day ke..hehe!!xpon buat r tuk i..hehe..

to zra: u mmg sah sejak azali PEMALAS!!

DangoBunny said...

waaa, best la idea u nimi!
chaiyok, chaiyok! :D

NIMI♥ Co. said...

ahahhaha tenkiu!tenkiu!

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...