Saturday, January 24, 2009

.teluk batik atau cameron highlands.

memandangkan bday saya jatuh pada hari ISNIN, jadi saya igt tak dptlah saya celebrate beramai ramai dengan kawan saya jadi saya celeb ngan ayam, ifa n iqa je r..org lain semue keje n da balik kolej memasing..saya cadang dat day nak masak mash potato, coleslaw, spagheti, and wedges serta sebiji kek n sekotak muffin..eee tak rase banyak ke??haishh tah larr..nak pergi wak2 tengah hari lepas adik2 saya balik dari skulah..so u all semue rasa which one is the best place?cameron ke teluk batik?

CAMERON HIGHLANDS

1. tempat die sejuk n leh sedut udara segar..

2. leh petik buahan2 then terus ngap masuk mulut..FRESH g2!

3. rumah2 ala english ni sure buat kiter rase cam kat luar negara g2..iye ke??

4. boleh hirup teh yg segar lagi sedap kat tepi kebun teh yg besar tu..sbelum tu leh main kejar2 ala HINDUSTAN g2 kat ladang tu..kehkehkeh!!

5. n then leh gi pasar kat tanah rata tak silap...leh beli souvenir n paling penting manyak cactus cantik2 n chumel dalam harga yg berpatutan..leh tambah koleksi kaktus saya kat rumah..

6. melawat taman rama2 dengan ladang rabbit..i love butterflies tapi saya sure lari kalau die terbang cam kene sawan..takut!!

TELUK BATIK

1. boleh mandi2 kat sane n risiko terkene SUNBURN sangat tggi!!

2. boleh berjalan di persisiran pantai tanpa memakai kasut sambil merasai kehalusan pasir2 kat situ


3. boleh bina istana pasir n kutip seashells..romantik g2..


4. yg paling besh leh main layang2..da lamer saya tak main layang2..teringin sgt!!

5. mendamaikan n kompem tenang kalau lepak tepi pantai ni n tidur tu mmg nyenyak giler


6. leh berpicnic..hidangan semue disediakan oleh saya sendiri..pandai ke masak??


7. kalau ade duit lebih, leh naik jetski..


8. paling menarik, sbelum meninggalkan pantai boleh tgk sunset..sure cantik kan..


9. pastu leh singgah pekan LUMUT..leh tgk bot2 yg ade kat situ n leh belikan feberet mak ngan ayah saya sotong yg ade gula tu..saya pon tak tau nk panggil ape tapi yg pasti saya paling ske satey..dulu murah lah skang ni da mahal so kene pandai budget!!jgn rambang mata sgt!

yang pasti, kelebihan di TELUK BATIK lagi banyak dari CAMERON HIGHLANDS..4 me, dedue besh!!so ape pendapat korang??saya kene pergi mana untuk celebrate my mini 20th bday..ee da tua!!

11 comments:

zra_xoxo_venom said...

u taw dear..
i n gemok baru nk plan g teluk batik..
heheh!
tp duwet xdewla dear..
adehhh ;(
i ske cameron..
tp jaoh kn naek ats..
u g telok batik la!
leh mandi-manda!!
huhuhu!
sonoxnyer nk ekot :(
dear musox..
counting day?? hahah!
;P

Qissie said...

haha happy becoming birthday sayang.ehh i rasa la cameron highlands je lah kot.teluk batik ramai orang.no privacy.hehe

NIMI♥ Co. said...

owhh ade 2 org telah mengundi ke CAMERON HIGHLANDS...

to zra: iye ke u nak pegi..eleh pegi jer r..ape sgt lah budget nak gi sane..tapi kat pahang kat ade pantai gaks..ngengade nak gi jejauh..jgn luper ckp kat i k..leh join!!ahahahah!!ehh nak iktkan cameron tak jauh pon dari umah i..same jer jauh dier ngan teluk batik..cume nak gi teluk batik jalan trs je gi cameron naik atas..

to qis: tenkiu sayang..wish je..hadiah??hehe..hari isnin takkan ramai org gaks kot yunk..privacy??cam berdating laks..i bawak adik2 i yg mucuk2 skali..kan beshh kalau reramai..

zaza said...

okay okay.
i think kan my dear.
i go for teluk batik.
maybe panas and all. but, byk bnd u boleh buat.
and ada laut!!!
sungguh romantissss.
especially itu sunset.
time tu u set anything makan, mengadap situ mmg gempakkk.
suruh lahh apek bawak gitar ke apa ke.
:P
so, in my opinion, teluk batik.
i nak ikut!!!!
ohhh. btw.
makanan u plan tu tak byk sangat.
if i ada, confirm i habiskan ok?
heheheeeeee~

eJump said...

teluk batik nampak Ok...
cambesh je...
vote g teluk batik la...
later nk g jgk la... bwk pari2... lolz...

NIMI♥ Co. said...

okies now 2 for CAMERON HIGHLANDS n 2 for TELUK BATIK....aishh suah r gini seri...

to zaza: u mmg r leh habeshhkan sbb u tu monster!!

to teman separi: hahahha..u r bawak pari2 u datang kat my taman pari2..ngehngehngeh!!

eJump said...

tpi ejam xde pari2... nk 1?.. dlm blog nie kan ade ramai pari2.. erkk~~ @_@".. just joking around... jgn amik ati...

NIMI♥ Co. said...

hei u give me an idea r..so i nak letak kengkawan i tu atas name pari2 r..eee tenkiu!tenkiu!u such my inspiration..
lol!!mane ade marah r..
i seorg yg sgt tidak mudah amik hati
=0

NIMI♥ Co. said...

ahahahha!!!pari2 i2 creatrue yg chumel kan..
tak baik lastik dier

-luv ya,atin- said...

ainee..
i prefer..,
TELUK BATIK!!!

singgah la jenguk atin kat sri iskandar tu tau... hahhaha....

NIMI♥ Co. said...

ahahahah!!
tak mau r jenguk atin..
atin da r tak dtg BBQ dat day!!

Kedai Runcit Online

I ni jenis pemalas betul nak keluar dari rumah. Kalau boleh semua nak orang belikan buatkan hantarkan and etc. Masak bolehlah rajin jugak ...